31 Mart 2013 Pazar

Muğla’da Polisten Ülkücü’ye İşkence!





 31 Mart 2013 Pazar 18:40

Muğla Üniversitesi'nda önce PKK'lıların ardından da polisin saldırısına uğrayan Muğlalı Ülkücülerden medyada polis jopuyla yere yatırılıp kelepçelenen o öğrenciye SonKale.Org ulaştı. İşte gerçekler...

Muğla Üniversitesinin öğrenci yurduna PKK’lıların dün gece yapmış oldukları silahlı saldırıya ait doğru bilgileri kamuoyuna aktarmak için SonKale.Org olay anını yaşayan öğrenci kardeşlerimize ve fotoğraflarda yerde görülen o Ülkücü’ye ulaştı.

Gece birden PKK’lıların yurdu bastıklarını ve ellerindeki silahlarla Ülkücü öğrencilerin üzerine ateş açtığını belirten öğrenciler olaylarda Allah’ın bir yardımı olarak kimsenin hayatını kaybetmediğini ifade ettiler.

Olaylarla ilgili olarak verilen resimlerde yerde yatar hâlde bulunan kardeşimize de SonKale.Org olarak ulaştık. Ülküdaşımızın aktardığı bilgilere göre yurdu basan PKK’lılar karşılarında diri bir şekilde Ülkücü teşkilatı buldular. Yumruklarından başka silahı olmayan Ülkücü teşkilatın üzerine PKK’lıların silahlarla saldırması sonucu yurtta büyük bir panik yaşanmış.

Ülkücü öğrencilerin dik duruşlarıyla, PKK’lıları püskürtmelerinin ardından PKK’lılara destek kuvvet gibi gelen polislerin saldırısına uğradıklarını belirten öğrenci kardeşimiz olanlara inanamadıklarını belirtiyor. PKK’lıları kaçmak zorunda bırakmaları polisi neden çileden çıkarttığına anlam veremediklerini belirten öğrenci kardeşimiz PKK’lıların kendilerine yapamadıklarını polislerin joplarla yaptığını söyledi.

Olaylardan kısa bir süre Ülkü Ocaklarının ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin devreye girmesiyle olayların ve polisin kendilerine olan tavrının değiştiğini ifade eden Muğla Üniversiteli öğrenci kardeşimiz, Ülkü Ocaklarına ve MHP’ye müteşekkir olduklarını onlar müdahale etmesi polis ve PKK’lıların ortak operasyonuna kurban gideceklerini ifade etti.

SonKale.Org olarak Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nün bu ahlak dışı, terörvari tutumunu kınıyoruz. PKK kurşunlarıyla şehit olan polislerimize sahip çıkan Ülkücüleri joplarla yurt içinde, sokak ortasında dövmekle kime ve neye hizmet ettiklerinin farkında olmayan, yahut bile isteye bu tavrı gösterenlere sözümüz şudur: Yarın siz de bir PKK’lı kurşunuyla şehit olduğunuzda cenazenizde sizin jopladığınız o Ülkücüler olacak, yarın ahirette yüz yüze geldiğinizde utanmayacak mısınız?

Ülküdaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. SonKale.Org’a olay anıyla ilgili gerçek bilgileri veren tüm öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Türk milletini de uyanık olmaya davet ediyoruz. O yurttaki sizin oğlunuz da olabilir ve bir hain kurşunuyla şehit düşebilirdi. Ülkücülük, PKK’nın karşıt görüşü değildir. Yandaş haber ajanslarında ve medyada karşıt görüşlü öğrenci kavgası olarak aktarılan bu PKK saldırılarına karşı lütfen siz de tepkinizi gösteriniz.



Kaynak:http://www.sonkale.org/haber-ajanslarina-kinama-h200531.html



Devamını oku...

AKP ve CHP'nin ihaleye fesat düzenlemesi ittifakı



CHP'nin teklifiyle 4'üncü yargı paketine ekleme yapılarak 'ihaleye fesat karıştırma' suçunda ceza indirimi yapıldı.


31 Mart 2013 Pazar 09:30
Adalet Komisyonu'nda kabul edilen 4'üncü yargı paketiyle, "ihaleye fesat karıştırma" suçunda ceza indirimi yapıldı. Kamu kurumveya kuruluşlarının yaptığı ihalelere fesat karıştıran kişiye verilen 5 yıldan12 yıla kadar olan hapis cezası, 3 yıldan 7 yıla inecek. İhalede kamu zararı olmaması halinde ise ceza 1 ila 3 yıl arasında uygulanacak. Değişikliğe tepki gösteren hukukçular ihaleye fesat karıştırma suçunun hapis cezası dışına çıkabileceği uyarısında bulundu.

CEZALAR DÜŞTÜ
Bugün Gazetesi'nden Gökhan Özdağ'ın haberine göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu'ndan, kamuoyunda ''4. yargı paketi'' olarak bilinen İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı geçti. Komisyonda kabul edilen yeni düzenlemeye göre; kamu kurum veya kuruluşlarının yaptığı i halelere fesat karıştıran kişiye verilen 5 yıldan12 yıla kadar olan hapis cezası, 3 yıldan 7 yıla inecek. "İhale sonucunda ilgili kamu kurumu veya kuruluşu açısından bir zarar olmuşsa cezanın yarı oranında artırılacağına" ilişkin hüküm de kaldırılacak. İhalede kamu zararı doğmadıysa ceza 1 yıldan 3 yıla kadar olacak. Böylece ceza erteleme sınırlarına da çekilmiş olacak.
HUKUKÇULAR NE DEDi?
FESADA SEBEBİYET VEREBİLİR
Ceza avukatı Seffan Kılınç: Mahkemeler, yeni değişiklikle birlikte kamu kuruluşlarında ihaleye fesat karıştıranlara 5 yıl ve altı hapis cezası verebilir ve bu cezayı da erteleyebilir. Bu halde kamu kurumlarında ihaleye fesat karıştıranlar hakkında herhangi birmüeyyide de (hapis cezası) uygulanmayacaktır. Bu da yapılacak olan diğer kamu kuruluşlarının ihalelerinde rahat bir şekilde ihalelere fesat karıştırmaya sebebiyet verebilir. Yeni değişiklikle hapis cezası kalktı diyemeyiz. Ancak mahkemeler Yargıtay'ın şerhi gerekçesiyle genellikle en üst ve en alt sınırdan ceza vermiyor.
KORUNMASI GEREKİR
Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı avukat Mehmet Kasap: Kamu kurum veya kuruluşlarının yaptığı ihalelere fesat karıştıran kişiye verilen 5 yıldan 12 yıla kadar olan hapis cezasını hassasiyetlerin devam etmesi için korumak gerektiğini düşünüyorum. Bu tarz ihalelerde sıkıntılar olduğu için ceza sınırları yüksek belirlenmişti. Kamu adına harcama yapan ve en çok işveren devlet, on milyarlarca liralık ihale yapıyor. Bu durumvatandaşın vergileriyle dağıtım demektir. Kamu adına yapılan işlemlerde daha dikkatli olunması için cezaların caydırıcı olması gerekiyor.
ERTELEME OLMAZ
Emekli askeri hakim Faik Tarımcıoğlu: İhaleye fesat karıştırmak gibi yüz kızartıcı suçlarda erteleme olmaz. Yalnız 4'ü ncü yargı paketiyle birlikte kamu kurumve kuruluşlarının yaptığı ihaleye fesat karıştıran kişilere yönelik ceza indirimi, ceza hukukunun diğer maddeleri bakımından kavram kargaşasına neden olacaktır. Zira nitelikli zimmete para geçirmenin ve ihaleye fesat karıştırmanın da ağır bir cezası olmalı.
KAMU ZARARI DİKKATE ALINMALI
Emekli cumhuriyet başsavcısı Reşat Petek: Kamu kurum ve kuruluşlarında ihaleye fesat karıştırma suçu kapsamında iddia edildiği gibi kamunun zararı yoksa, diğer hallerde ihaleye fesat karıştırmaya verilecek ceza, eylemle orantılı olması yerine oldukça yüksek duruyor. Kamu zararı saikiyle insanlar çok fazla cezalandırılıyor. Ceza tanımında kamu zararı dikkate alınmalıdır.

CHP ÖNERDİ
Önceki gün TBMM Adalet Komisyonu'nda, CHP'nin önerisi üzerine 4. yargı paketine TCK'nın 235. maddesindeki "ihaleye fesat karıştırma" suçu da girdi. İhaleye fesat karıştırma suçuyla ilgili davalar artık ağır ceza yerine asliye cezada görülecek. Ancak, geçici madde konulacak ve derdest davaların ağır ceza mahkemesinde görüşülmesine devam edilecek.

Kaynak:http://www.ulkucuhaber.com/haber/siyaset/akp-ve-chpnin-ihaleye-fesat-duzenlemesi-ittifaki/7585.html

Devamını oku...

Bahçeli, Alanya'da Halka Hitap Etti




MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gazipaşa'daki konuşmasının ardından Alanya'da partisinin yeni ilçe binası açılış törenine katıldı.

31 Mart 2013 Pazar 09:21
'Vur de vuralım öl de ölelim' sloganları eşleğinde kürsüye gelen MHP Lideri Bahçeli, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı çok yönlü sosyal ekonomik ve kültürel sorunları olduğunu söyledi. Bu sorunları aşmanın mümkün olduğunu belirten Bahçeli, "Ama öyle konular var ki büyük hata olur ise bu sorunlarını aşılması nesiller alır" dedi.
Bugün Türkiye'nin temel sorunlardan birinin 'milletin beka sorunu' olduğunu, etnik temelli bölücü terörün 29 yıldır sürdürdüğü 'acımasız saldırıların bugün Türkiye'yi bölünmenin eşiğine getirdiğini kaydeden MHP Lideri Bahçeli, şunları söyledi:
"Türkiye tehdit altındadır. Türkiye ayrılma noktasındadır. Sayın Başbakan iki de bir 36'dan bahsediyor. Bu milleti birlikten 36'ya parçalamakla sen nereye varmak istiyorsun? Türkiye'ye 36 parçaya ayırarak, bir de üstü üstüne sayıp duruyor, sanki soran var. Sana soran mı var Arnavut'u, sana soran mı var Boşnak'ı, Arap'ı sana soran mı var Kürt'ü. İki de bir kalkıyor 'Benim eşim Arap kızıdır' Kim olursa olsun, bizi ne ilgilendirir. 'Ben Gürcü'yüm' diyorsun. Sana soran mı var necisin diye? Eğer 'Eşim Arap ben Gürcüyüm' diyorsan evladın gemicik sahibi Bilal'ine ne diyeceğiz biz?"
BAHÇELİ'NİN ÇÖZÜMÜ
Çözüm ve barışın aldatmaca ve kandırma olduğunu savunan ve bu sürecinin Öcalan'ın meclise, Türkiye'nin eyalet sistemine geçişine kadar devam edeceğini iddia eden Bahçeli, 'Nedir Başbakan, çözümden ne anlıyorsun, dilinin altında ne var' Söyle bakalım bu millete, bir gece dahi Başbakan kalamazsın. Aldatıyor, kandırıyor, milleti oyalıyorsun" dedi. Kendisinin çözüm anlayışını 'Terörün kökünü kazımak' olarak ilan eden Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın dün katıldığı televizyon programında eyalet sistemi için Osmanlı'yı referans göstermesini ise 'Örtülü olarak söyleyeceğine televizyona çıkıp 'Bölmek istiyorum. Böleceğim alan da şurasıdır' niye diyemiyorsun" sözleriyle eleştirdi.
'PITIRAK GİBİ FABRİKA'
Bu bölme niyetinin açık tezahürlerinden birinin yeni büyükşehir belediye yasası olduğunu savunan MHP Genel Başkanı Bahçeli, büyükşehir belediyesi olarak Diyarbakır merkezli olarak Güneydoğu Anadolu'da 4 parçalı Kürdistan'ın kuzeyinin kurulmasının düşünüldüğünü iddia etti. Bölgenin 134 bin kilometrekare yüzölçüme ve 8 milyon 230 bin nüfusa sahip olacağını belirten Bahçeli, "Şimdi bu tuzağı milletimizle paylaşmıyorlar ancak büyükşehirin öneminden bahsediyorlar. Zaman zaman da toplu açılışlar yapıyorlar. Nereyi büyükşehir yapmışlarsa orada yapıyorlar. Her taraf pıtırak gibi fabrika oldu ama  ortada fabrika yok" dedi.
'BİR GÜN YÜZDE 51 ALACAĞIZ'
Bu senaryoyla bölmek isteyenler karşısında böldürmemek isteyenlerin de olduğunu belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'O da biziz. Herkes ayağını denk alsın bu millet sessiz sağduyulu, serinkanlı, bir ayranı kabarırsa herkes kaçak delik arar" dedi. Konuşmasında partisinin de bir gün yüzde 51 oy oranına erişeceğini belirten MHP Lideri Bahçeli, 'Bir gün yüzde 51'i biz de alacağız. İşte o zaman ihaneti, hırsızlığı kim yapıyorsa yüce divana gidecek. O partinin iktidarı aracılılığıyla ülkenin imkanlarını sömürenlerden yargı da hesap sormak için iktidara geleceğiz" diye konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alanya'da partisinin yeni ilçe binasının açılışı dolayısıyla düzenlenen mitingte yaklaşık 3 bin kişiye konuştu. Konuşmasının ardından DP'den MHP'ye katılan Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e parti rozeti takan Bahçeli sonrasında da kendisine Antalya programında eşlik eden partinin üst düzey yöneticileriyle birlikte yeni ilçe binasının açılışını dualar eşliğinde gerçekleştirdi.
Kaynak:http://www.ulkucuhaber.com/haber/mhp/bahceli-alanyada-halka-hitap-etti/7583.html

Devamını oku...

30 Mart 2013 Cumartesi

AHMETLİ ÜLKÜ OCAKLARINDAN ÇANAKKALE GEZİSİ/30 MART 2013 PAZAR



Ahmetli Ülkü Ocakları, kültür ve tarihi gezi faaliyetleri kapsamında  altı otobüsten oluşan altı grup halinde 30 Mart 2013 Cumartesi akşamı hareket ederek; 31 Mart Pazar günü Çanakkale Şehitliğini ziyaret etmek amacıyla Çanakkale’ye gezi düzenledi.

Ahmetli Ülkü Ocaklarının düzenlediği Çanakkale gezisine Ahmetlili vatandaşlar oldukça yoğun ilgi gösterdi. 6 Otobüs 6 Grup; toplam 300 kişi olarak düzenlenen Çanakkale gezisinde önceden organize edilen proğram dahilinde her gruba ayrı ayrı bağlantı kurulan 6 ayrı rehber eşliğinde Çanakkale Şehitliği gezilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Ahmetli Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bozdemir, Ahmetlili vatandaşlarımız Çanakkale Gezisi ve Çanakkale Şehitliğinin ziyareti ile ilgili olarak Ülkü Ocaklarının kültürel ve tarihi olaylara bakışı nedeniyle “Ülkü Ocakları”nı amaçları doğrultusunda yetkili görmeleri dolayısıyla ilgi gösterdiklerini, geçtiğimiz yıl da “Ahmetli Ülkü Ocakları”mızın düzenlediği Çanakkale Gezisi’nden memnuniyetleri dolayısıyla bu yıl da daha büyük bir ilgiyle geziye katıldılar. Amacımız belirli günlerde de olsa gençlerimizi, şehitlerimizi  saygı ile anmalarına katkı sağlamaktır. Kültürel, tarihi ve dini gezi faaliyetlerinin de devam edeceğini, isteyen herkesin bu faaliyetlere katılabileceğini” bildirdi. “Biz  Ahmetli Ülkü Ocakları olarak, bu ilgi ve memnuniyetten de son derece memnunuz. Allah mahçup etmesin, kazasız belasız hayırlı yolculuklar diliyorum. Gezip göreceğimiz mübarek yerlerin ruhani duyguları içerisinde iyi bir ziyaret, iyi bir gezi olmasını diliyorum.” Dedi.
Gezinin bitiminde herhangi bir kaza, bela ve aksaklık olmadan Ahmetli'ye dönem kafile yorgun ama, geziden son derece memnun olarak; Ülkü Ocakları başkan ve yöneticilerine teşekkür ettiler.


























































































 











Devamını oku...