29 Ocak 2014 Çarşamba

M.H.P Belediye Başkan Adayı Ömer ZENGİN: Halka Yakın Değil; Halkın İçinde Olacağız!


 

Ahmetli Gündem, 29 Ocak 2014

MHP Ahmetli Belediye Başkan Adayı Ömer Zengin, yönetim anlayışındaki temel prensibi açıkladı: katılımcı demokrasi ve halka yakınlık değil halkın içinde olacağız!

         Seçim çalışmalarına son hızla devam eden M.H.P Ahmetli Belediye Başkan Adayı Ömer Zengin, yaptığı açıklamada yönetim anlayışındaki temel prensiplerini açıklayarak “Katılımcı demokrasi ve halka yakınlık değil-halkın içinde olacağız!” dedi.

 “MECLİS ÜYELERİ, YEREL TEMSİLİN EN ÖNEMLİ UNSURLARIDIR"

            Belediye Meclisinin bir belediyenin yönetiminde çok önemli olduğunu, fakat birçok belediyede belediye meclisinin sadece kararları onaylamak için kullanıldığını ifade eden MHP Ahmetli Belediye Başkan Adayı Ömer Zengin, “Belediye Meclisi ve belediye meclis üyeleri, yerel temsili ve katılımı sağlama özellikleri nedeniyle demokratikleşmenin yerel düzeyde kalıcı olmasını sağlama anlamında büyük önem taşırlar. Bu açıdan belediye meclisini modern anlamda çalıştıracağız ve meclis üyelerimizin bilgi ve tecrübelerinden azamî ölçüde yararlanacağız” dedi.

            MHP Ahmetli Belediye Başkan Adayı Zengin, “MHP olarak belediye meclisine ve aldığı kararlara büyük önem vereceğiz. Aktif ve katılımcılığı  sağlama açısından belediye meclis üyelerimizin önerileri bizim için çok önemli olacaktır. Halkla kaynaşmanın, yerel kimliği oluşturmanın mümkün olabilmesi için belediye meclisinin kararları sözde değil BİZDE ÖZDE olacaktır. Yönetim şemamız olacak, fakat hiçbir zaman tek adam olma gibi bir anlayışımız olmayacaktır.” şeklinde konuştu.

"DEMOKRATİK TEMSİLİYET" VURGUSU

Zengin konuşmasını şöyle sürdürdü:

           “Kamu yönetimi ilke ve yöntemleri kapsamında yerel yönetimlerin topluma nitelikli, ucuz, ekonomik ve verimli hizmet üretmesi gerekmektedir. Yerel yönetimler ticari bir kuruluş değildir. Şimdi bakıyoruz, birçok belediyenin sunduğu hizmetler vatandaşların canını yakmaktadır. Su, kanalizasyon ve diğer hizmetler  bu anlamda insanları en çok etkileyen konuların başında gelmektedir. Bu hizmetlerin vatandaşa pahalı bir şekilde ulaştırılması ciddi sıkıntıları da beraberinde getirmektedir. Ucuz, kaliteli hizmeti en hızlı şekilde sunma ilkesi ile hareket ederek vatandaşlarımıza en güzel, en yeni ve modern hizmetleri sunacağız. Demokratik temsiliyet, katılım, özerklik, refah, eşitlik gibi prensipleri ile hareket edeceğiz. (Biz böyle istedik, böyle olacak) mantığı ile asla hareket etmeyeceğiz.”

HALKA YAKIN DEĞİL HALKIN İÇİNDE OLACAĞIZ

            Halka yakın değil, halkın içinde olacaklarını sözlerine ekleyen Ömer Zengin, “Yerel yönetimlerin en belirgin özelliği iki temel işleyişi birden yapısında barındırmasıdır. Hem ‘yerel’ hem de bir ‘yönetim’ birimidirler. Ahmetli insanının ihtiyaçları, talepleri ve hizmetleri konusunda yereldirler; halka en yakın kendi kendini yönetme becerisine sahip siyasal bir sistem olmaları nedeniyle de en temel yönetim, iktidar birimleridirler. Bizim yönetim anlayışımızın temelini bu oluşturacaktır. Halkın içinde olacağız, en uygun hizmeti, en hızlı bir şekilde sunacağız ve katılımı sağlayacağız” derken;  “Halka yakın olacağız diyerek, sadece kendi taraftarlarımızı sık sık ziyaret etmeyi ve başkan esnaf ziyaretinde bahanesine saklanarak; Belediyenin günlük işlerinden ve muhtemel sorunlardan kaçmayacağız.”diyerek sözlerini tamamladı.





















Devamını oku...

17 Ocak 2014 Cuma

Ahmetlili’nin Alahıdır, Kargın, Yaraşlı ve Dereköy’lü Kadınlar Manisa’yı Gezdi!



         KENT Konseyi Kadın Meclisi’nin Manisa Belediyesi’nin desteği ile yürüttüğü Haydi Kadınlar Manisa’ya Projesi kapsamında Ahmetlili’nin Alahıdır, Kargın, Yaraşlı ve Dereköy’lü kadınlar Manisa’da ağırlandı. Ahmetlili kadınlar, Manisa Belediyesi hizmetlerinin yanı sıra Manisa’nın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. 

         Manisa Belediyesi’nin desteğiyle Haydi Kadınlar Manisa’ya Projesi’ni başarıyla yürüten Kent Konseyi Kadın Meclisi, proje kapsamında Ahmetli’den gelen misafirlerini ağırladı. Manisa Belediyesi tarafından kendileri için tahsis edilen 4 araçla Manisa’ya gelen kadınların ilk durağı Atatürk Gençlik Merkezi oldu. Ahmetlili kadınlara Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu, gönüllü rehber Canan Çağlayan Akyüz, Kadın Meclisi Üyesi Şükran Kaya ve Yazgül Gültekin eşlik etti.  Atatürk Gençlik Merkezi’ni gezen kadınlar, merkez hakkında bilgi aldı. Kadınların ikinci durağı olan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’ndaki sunum esnasında duygu dolu anlar yaşandı. Gezinin sabahki bölümü Mevlevihane’ye ziyaretiyle tamamlandı. Konuklar, Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi’nde verilen öğle yemeğinin ardında sırasıyla Sultan Camii, Saruhan Bey Türbesi, Muradiye Camii’ni gezdi.  Gezilen camilerde namaz kılma fırsatı da bulan kadınlar Sultan Kafe’de verilen çay molası esnasında Haydi Kadınlar Manisa’ya projesi kapsamında otobüs ulaşımında görevli belediye personelimiz olan Murat Şardağ’ın doğum gününü sürpriz bir pasta eşliğinde kutladılar. Kadınlar, geziden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne teşekkürlerini ettiler. Manisa’dan mutlu bir şekilde ayrılan kadınlar ilçelerine uğurlandılar.








































Devamını oku...

14 Ocak 2014 Salı

Başkan’ın Kalemi/Manisa Belediyesi Gazetesi'den NE BIR DAL KIRMAYA NE BIR YAPRAK SOLDURMAYA NIYETIMIZ YOK! Cengiz ERGÜN Belediye Başkanı



         Sevgili Manisalılar, Kıymetli Okuyucular; Manisa Belediyemizin sesi, Manisa Gazetesi’nin 2014 yılında yayınlanan ilk sayısında sizlerle yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Geride bıraktığımız 2013 yılının son ayında yaptığımız çalışmaları bu vasıtayla sizlere ulaştıracak, yeni yılda bizleri neler bekliyor, bunları paylaşacağım. Hepimizin bildiği üzere, 30 Mart 2014 Pazar günü, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, vatandaşlık görevimizin bir gereği olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oy kullanacağız. Bu seçimlere Manisa, Büyükşehir Belediyesi olarak girecek. Vatandaşlar olarak bilmemiz gereken en önemli konu, 4 tane oy kullanacağımızdır. Bunlardan bir tanesi mahalle muhtarı, bir tanesi Belediye Meclis üyeliği, bir tanesi bulunduğumuz ilçenin belediye başkanlığı, bir tanesi de büyükşehir belediye başkanlığı için ayrı ayrı kullanılacak. Verilen her oy, ayrı bir önem taşıdığı için sizlerden oyunuza ve sandığınıza sahip çıkmanızı, demokrasinin en önemli simgesi olan sandığa gitmenizi istiyorum.        

         Kıymetli Hemşerilerim; Seçim takviminden geri sayımın başlamasıyla, şahsımla birlikte diğer partilerin de Büyükşehir Belediye Başkan Adayları netleşti. Bu tatlı yarışın centilmenlik, karşılıklı saygı ve siyasi üslubu bozmayacak söylemlerle geçmesini temenni ediyor, adaylığı açıklanan tüm isimlere başarılar diliyorum. Adaylıkları açıklanır açıklanmaz ilk olarak şahsımı ve Manisa Belediyesi’ni hedef alan açıklamaların yapılmasını ibretle takip ediyorum. Bu davranışları, Ünlü Yazar Anton Çehov’un çok beğendiğim bir sözünü aklıma getiriyor: “Birileri arkanızdan konuşuyorsa, onlardan öndesiniz demektir.”  

         Değerli Manisalılar; Bizler de herkes gibi bu arenada çalışmalarımıza başladık ve ilçe, belde, köy ziyaretleriyle vatandaşlarımızla bir araya geldik. Gittiğimiz her yerde, görevi devraldığımız 2009 yılından bu yana geçen sürede yaptığımız çalışmaları, hayata geçirdiğimiz projeleri ve bundan sonra yapacaklarımızı anlattık. Siyaseti kirletecek tek bir söylemde bulunmadık, kimseye çamur atmak gibi bir derdimiz olmadı. Tabi ki siyasi olarak her zaman hakkımızda çeşitli söylemler oldu ve biz bunlara saygı gösterdik. Kişisel saldırı olmadan, kimseyi rencide etmeden bu süreci tamamlayıp, vatandaşlarımızın takdiri ile Yüce Rabbim’in alnımıza yazdığını hep birlikte yaşayacağız. Makamların gelip geçici olduğunu her fırsatta dile getirdik. Şunu da hep söyledik; “Sevdamız makam koltukları değil, Manisa!” Manisa’mızı bir adım daha ileri götürecek, önünü açacak her çalışmanın içinde yer aldık ve alacağız. Buna katkı sağlayan herkesten de Allah razı olsun.  

         Sevgili Okuyucular; Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe, belde ve köylerimize mevcut imkânlarımızla hizmetler götürmeye başladık. 2012 yılının Aralık ayında kabul edilen yasanın ardından Ocak-Şubat döneminde bununla ilgili çalışmalarımızı tamamlayıp, 6 ayda ilçe, belde ve köylerimize 35 milyon TL’lik destek sağladık. Geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirdiğimiz Sarıgöl, Ahmetli, Gördes ve Saruhanlı ilçe ziyaretlerimizde, götürdüğümüz hizmetleri de yakından görme fırsatı bulduk. İlçelerimizde şahsıma gösterilen sıcak ilgi, güler yüz ve tebessüm beni hayli mutlu etti. Uzun yıllardan beri hizmetten yoksun kalan köylerimizin ilk kez Manisa Belediyesi ile hizmete ulaştığına tanık olduk. Tabi mevcut imkânlarla, karınca kararınca da olsa bu hizmetleri vermeye çalıştık. İnşallah Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte daha büyük hizmetleri, mahalleye dönen köy ve beldelerimiz ile ilçelerimize ulaştıracağız. Yaptıklarımız, ileride yapacaklarımızın teminatıdır! Bizi eleştirenler, ulaştıracağımız hizmetleri hayal bile edemeyecek! Bunun buradan sözünü veriyorum.  

         Değerli Hemşerilerim; Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni bir ağaca benzetiyorum. Büyükşehir bu ağacın gövdesini, ilçe belediyelerimiz dallarını, mahalleye dönen köylerimiz de yapraklarını oluşturuyor. Yani biz bir bütünüz. Allah nasip eder, göreve yeniden seçilirsek, ne bir dalımızı kırmaya, ne de bir yaprağımızı soldurmaya niyetimiz yok. Ayrım yapmadan, bize oy verdi/vermedi demeden, doğulu-batılı, kuzeyli-güneyli diye ayırmadan nasıl Manisa Merkez’de 57 mahallemizin tamamına hizmet götürdüysek, 1 milyon 360 bin nüfuslu Manisa’ya da aynı hizmetleri ulaştıracağız. İleriyi görüyoruz, hazırlıklarımızı yapıyoruz, dersimize iyi çalışıyoruz. Hedefimiz Manisa’yı adıyla değil, modern, kalkınmış, insanlarının mutlu olduğu bir büyükşehir yapmak!  

         Kıymetli Manisalılar;  Tabi ki kentimiz merkezini de unutmuş değiliz. İl merkezinde özellikle otopark konusunda yaşanan sorunun çözümü noktasında Emekliler Parkı altına yapmayı planladığımız ve 1,5 yıl zaman kaybettiğimiz 400 araçlık yer altı otoparkında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yine Kamu İhale Kurumu’na yapılan itiraz nedeniyle süreci uzayan eski Subay Lojmanları yerine yapacağımız tam otomasyonlu 500-550 araçlık otopark için de çalışmanın başlaması noktasında son aşamaya geldiğimizin bilinmesini isterim. Uzun süredir hizmetten yoksun kalan Kumludere Caddesi’ndeki modernizasyon, dev projemiz Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali, 170 dönümlük alan üzerinde inşa ettiğimiz Kent Park gibi önemli projelerimiz de son hızla yükseliyor. Tabi oda ve derneklerimize söz verdiğimiz Oda ve Dernekler Projemizle ilgili müjdeyi de vermek istiyorum. Bildiğiniz üzere, biz bu projeyi kat karşılığı yapmak istedik ancak mecliste çoğunluk bu projemizi reddetmişti. Ancak biz bu projeyi belediyemizin imkânlarıyla yapacağımızı belirttik. Bununla ilgili yasal süreçler tamamlandı. Bu projemizle birlikte zor imkanlârda hizmet veren odalarımız büyük bir sorundan kurtulacaklar. Kirasını ödeyemeyen, elektrik, su faturasını ödeyemeyen bu kurumlara destek olmak bizim görevlerimizin içerisinde... İnşallah bunun da Ocak ayında startını vererek, Manisa’ya kazandıracağız.  

         Sevgili Hemşerilerim; Yaşadığımız mutluluklar, sevinçler, acılar ve üzüntüler ile bir yılı daha geride bırakarak; yeni ümitlerin taptaze ve canlı olduğu yeni bir yıla merhaba diyoruz. Bilindiği gibi, göreve geldiğimiz günden bu yana kentimizi yeniden yapılandırmak ve modern bir Manisa oluşturmak için gerekli tüm çalışmaları başlatarak şehrimizi güzelleştirmek adına bütün hizmetleri hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. Şeffaf, hesap verebilir ve adaletli bir hizmet anlayışıyla şehrimiz için gerekli olan her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Kurumsallaşmamızı tamamlayarak, sosyal bir belediye anlayışı oluşturma gayesi ile çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Şehrimizin sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Bunları gidermek için 2013 yılında olduğu gibi, 2014 yılında da gerekli planlama ile çalışmalarımız devam edecek. Inanıyoruz ki biz çalıştığımız müddetçe şehrimiz güzelleşecek, değişecek, yenilenecek. Bütün bu güzel duygular ile yaşanılacak her yeni anın, yaşanmadan önce yeni beklentileri, yeni umutları, iyimserliği beraberinde getirdiği, 2014 yılında ilimizde ve ülkemizde sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve yardımseverlik duygularının arttığı, huzur ve güvenin tesis edildiği, içinde yaşanılan zamanın en ince ayrıntılarıyla faydalı bir şekilde yaşanıldığı günler temenni ederek; hepimize mutluluk ve başarı dolu bir yıl diliyorum.















Devamını oku...

11 Ocak 2014 Cumartesi

Başkan Ergün Kamuoyuna Doğruları Açıkladı




         MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi’nin Manisa Belediyesi’ni ve kendisini hedef alan sözlerine yönelik gazetecilere açıklamalarda bulundu.  

         10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gazetecilerin AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi’nin Manisa Belediyesi’ni hedef alan sözlerine yönelik sorularını yanıtladı. Öncelikle Manisa Belediyesi’nin Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne yönelik uyguladığı prosedürleri anlatan Başkan Ergün, “Elbette çöp konusu Manisa’nın kanayan yarasıdır. Bu bugünün değil, görev sürem olan yaklaşık 5 yıllık sürenin değil, dünün de sorunu değildir. Bu yaklaşık 35 yıllık bir problemdir. Bu sorunun çözümü noktasında büyük yatırım maliyeti söz konusu olduğu sebebiyle bugüne kadar bir yatırım hayata geçirilememiş. Bunların yanı sıra bakanlıklar nezdinde gerekli izinlerin alınması ve yatırım yapılacak yer konusundaki problemler aşılamadığı için 2005 yılından bu yana devam eden bir dava söz konusu. Hatırlarsanız 2012 yılının Mayıs ayında Belediye Meclisi’nden karar alarak, yeni çöp ayrıştırma ve katı atık bertaraf kompostlama sistemlerinin yapılmasıyla ilgili Uzunburun Mevkii’nde yer bulmuştuk. Bu yer 9 Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nin onayıyla katı atık bertaraf tesisinin yapılabileceği 1. derecede belirlemiş olduğu sahaydı. Biz de geçtiğimiz 1,5 yıllık süre içerisinde Maliye Bakanlığı’ndan, Emlak Genel Müdürlüğü’nden, Orman Su İşleri Müdürlüğü’nden ilgili alanın bize tahsisleriyle ve ÇED raporlarını alınmasıyla ilgili süreçleri yaşadık. En son Başbakanlık’tan bu yerin bize verilmesi yani tahsisiyle ilgili izinleri çıkarttık. Ondan sonra ön uygulama projeleri hazırlandık ve ilgili bakanlıklara teslim ettik. Bakanlıklardan ‘evet uygundur kesin uygulama projesini yapabilirsiniz’ şekliyle kararı geldi. Kesin uygulama projesinin yapımıyla ilgili ihale sürecine girdik. Bu prosedürlerin tamamlanması devam ederken, 873 bin metrekarelik alanı içeren Uzunburun Mevkii’nde 2,5 kilometrelik yolun açılmasını tamamladık. Çünkü mevcut alanda binaların yapılacağı yer altındaki zeminin statik hesapları için etüt sondaj çalışmaları yapılması gerekiyordu. Bunları da tamamladık. İlgili firmaya tüm verileri ileterek, sondaj çalışmaları teslim edildi. Ocak ayının 24’ünde ya da ayın sonuna kadar artık kesin uygulama projesinin bakanlığa teslim edilecek. Bakanlık onayının ardından bu işin açık ihalesi yapılacak. Elbette bu ihaleye 76 Milyon’un huzurunda bu işi yapabilecek yatırımcılar girebilecek” dedi.  

İhalesiz İş Yapamazsınız 

Manisa Belediyesi’nin Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne yönelik prosedürleri tamamlayarak yatırımı hayata geçirme noktasında olmasına rağmen, çöp konusunda bir takım açıklamaların kamuoyunu meşgul ettiğini belirten Başkan Ergün, “Sayın Hüseyin Tanrıverdi’nin basına yansıyan çöp konusundaki açıklamalarını gülerek karşıladım. Çünkü bu işe ne kadar vakıf olduğunu, ne kadar müdahil olduğunu ve prosedürlerin ne şekilde yapıldığı konusunda kendisine bilgi verilmediğine şahit oldum. Kendisinin bu işi Ankara Mamak’ta bir firmanın yapacağına dair açıklamaları var. Öncelikle bu işi keyfi olarak yapamayacağınızı, kafanıza göre istediğiniz firmaya veremeyeceğinizi belirtmek istiyorum. Çünkü bir hukuk var, prosedür var, yasal yönetmelikler var. İhaleye çıkmadan bu işi kimin alacağını eğer açıklama noktası giderseniz bu ihaleye fesat karıştırmanın karşılığıdır. Önce bunun bilinmesi lazım” dedi.  

Hesaplar Yandaş Hesaplarıdır 

        Yatırımların hayata geçmesi konusunda prosedürlerin işlemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Ergün, “Sonuçta ortada bir yatırım varsa ilgili bunların teknik şartnameleri belediyelerin ihale birimlerince hazırlanır ve açık ihaleye çıkarsınız. Ardından Türkiye’de ya da yurt dışında bu işi yapabilecek olan firmalar, ihale kurumunun medya ve basın yoluyla yapmış olduğu duyurusunun ardından işi sonuçlandırırsınız.  Şuan Manisa Belediyesi bu işin ihalesini bakanlıktan çıkan izin üzerine 60 Milyon TL yaklaşık maliyetle yapılacak. Elbette bu rakamlar ilgili bakanlığın incelemeleriyle, hesaplamalarıyla ortaya çıkan rakamlardır. Kaldı ki bakanlık onayını vermedikten sonra ihaleye çıkamazsınız. Sonuçta 60 Milyon TL’lik yatırımı siz 200 Milyon TL’lik yatırım olarak yapma konumunda çıkıyorsanız, artık bunun yandaşları yanınıza çekme hesaplarıdır diye düşünüyorum” dedi.  

Yap-İşlet-Devret Vatandaşı 29 Yıla Mahkum Etmektir 

       Söz konusu 200 Milyon TL’lik yatırımın yap-işlet-devret modeliyle çöp toplama işinde vatandaşın sırtına yük olacağını vurgulayan Başkan Ergün, “Söylemlerde söz konusu yatırımın Manisa Belediyesi’ne 1 TL maliyeti olmayacağı, belediyeden 1 kuruş çıkmayacağı ifade ediliyor. Yine bu konu hakkında ne kadar bilgi sahibi olduklarını kendilerine sormak lazım. Şimdi soruyorum; bu firmanın 29-30 yıllığına yapılacak olan yatırım karşılığında Manisa vatandaşından ton başına kaç para alacak? Çöp toplama konusunda Manisa halkından aylık ne kadar bedel intikal edileceğini, bu firmaya ayda kaç Milyon TL ödeneceğini, onun bedelinin 30 yıllığına ton başına ne kadar olduğunun açıklanması lazım. Açık ve net söylüyorum; biz bu kadar yüksek maliyet olduğu için yap-işlet-devret modelini devre dışı bıraktık. Manisa halkını 29 yıllığına esir etmemek, onların cebinden para almamak üzere Manisa Belediyesi olarak bu yatırımları kendimizin yapma kararı aldık ve bu süreci devam ettiriyoruz. Çünkü yap-işlet-devret modeli vatandaşın sırtına gelecek olan bir yüktür. Halktan toplanacak olan bu paralar, ilgili yatırımı yapan firmaya intikal ettirilecektir. Bunun da maliyeti çok yüksektir. İlgili müdürlüğümüz ve uzmanların hesaplarına göre sadece 60 Milyon yatırım aylık vatandaşa intikali 1,5 Milyon TL idi. Manisa Belediyesi halktan aldığı her ay ton başına 1,5 Milyon TL’yi firmaya ödemek durumunda kalacaktı. Elbette bu yap-işlet-devret modeli teklifleri bizlere de geldi. Şimdi 200 Milyon TL’nin aylık firmaya ödenecek miktarını hesaplayın. O açıdan Hüseyin Bey önce ton başına maliyeti öğrenmeli. Kendisi önce bunları öğrensin, sonra bu işi ihalesiz nasıl yapacaklarını Manisa halkına açıklasın” diye konuştu. Konuşmasında hem katı atık hem de atık su arıtma tesisleri ile ilgili Hazine Müsteşarlığı’ndan KDV konusunda yatırım teşviklerinin izinlerinin dahi alındığını belirten Başkan Ergün, “Her iki projenin maliyeti, biri 60 Milyon TL diğeri 30 Milyon TL olmak üzere toplam 90 Milyon TL’dir. Bu işlerin KDV’si de yaklaşık 10 Milyon TL’nin üzerindedir. KDV ödenmemesi konusunda bu yatırım teşvik belgelerin ilgili bakanlıklardan izinlerinin alındığını belirtmek isterim” dedi.  

Siz Gelirken Biz Dönüyorduk 

        Kamuoyuna tam otomatik sistemli otopark konusunda Manisa halkının yanlış yönlendirildiğini ifade eden Başkan Ergün, Manisa Belediyesi’nin bu sistemi hayata geçirebilmek amacıyla 3,5 yıl emek verdiğinin altını çizerek, “Basın yoluyla öğrendik ki İspark yetkilileri Hüseyin Tanrıverdi tarafından Manisa’ya getirilmiş. Manisa’da yeni bir sistem yaratacaklarını, tam otomatik mekanik sistemle otoparklar yapacaklarını açıklamışlar. 

         Bizi ne kadar takip ettiklerini kendilerine sormak lazım. Oysa bizim yapacağımız tam otomatik sistemle ilgili yatırım, 3,5 yıl önce askeriyle Subay Lojmanları’nın konusunda yaptığımız protokol ile start almıştır. Protokol, yer teslimi, subay lojmanlarının yıkımı, karşılığında Askeri Karargah ve Er Pavyonları yapımını tamamladık. Biz sistemin hazırlıklarını yapıp, ihalesini bitirmişken, şimdi kalkıp bu sistem yeni bir şeymiş gibi halka intikal ettiriliyor.  Söz konusu alanda 560 araçlık tam otomatik mekanik sistemli otoparkın startını veriyoruz. KİK’ten son izni ve firmanın belirlenmesi noktasındaki onayı bekliyoruz. Allah nasip ederse bu ayın sonunda projenin startını vermiş olacağız. Kısacası onlar giderken biz dönüyorduk. Biz 3,5 sene önce bu işi başlattık ama kendileri bunu yeni bir sistemmiş gibi basına intikal ettiriliyor” dedi.  

Bu Red ‘Manisa’ya Hizmet Yapmayın’ Demektir      

        Ocak ayı meclis toplantısında gündeme gelen Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e her türlü iş ve işlemler için kredi kullanma yetki verilmesini içeren maddenin AKP, CHP ve bağımsız üyelerin oylarıyla reddedilmesinin ardından kamuoyuna yansıyan siyasi açıklamalara değinen Başkan Ergün, “Tabii borçlanma son günlerin gündemi oldu. Bildiğiniz üzere borçlanmayla ilgili meclisimiz karar aldı. Sanki ben 2 ayda 100 Milyon TL harcayacakmışım gibi işi farklı boyuta taşıdılar. Buna çocuklar bile güler. Bana göre bu işin yönünü çevirmedir. Ama kafaları bulandırma noktasındaki bu mantığı bağdaştıramıyorum. Sonuçta prosedürler gereği atık su ve katı artık bertaraf tesisleri ile ilgili bakanlıklar noktasında ihaleye çıkmak için borçlanmanın izninin alınması lazım. Geçtiğimiz yıl bunların tamamına izinler verildi. Şimdi noldu da işin rengi değişti? Sanki biz yarın hemen işlere başlıyoruz. Anlayamadığımız bir korku hasıl oldu da izinler verilmedi diye düşünüyorum. Oysa ihalesini yaptığımız ve müteahhite yer teslimini yaptığımız Oda ve Dernekler İş Kuleleri’nin startı veriliyor. Dev projemiz Kent Park devam ediyor. Bununla ilgili İller Bankası nezninde sadece yarı maliyet kredilendirilmişti, arta kalanı belediye kendi imkanlarıyla finansını sağlayacak. Yine Kumludere Caddesi’ndeki yatırımlar, Bozköy Deresi Tarık Almış Spor Tesisi yanındaki proje uygulamaları, ihalesi yapılan Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu, çalışmaları devam eden 400 araçlık Emekliler Otoparkı’na harcanacaklar, KESS ve Spor Lisesi karşısı yapılmayan başlanılan spor sahaları, Ulu Camii’nin altında Ulutepe Projesi için Manisa Belediyesi’ne borçlanma yetkisi istedik. Bu iki aylık sürede yapılacak olan zaten yapılacak. Kaldı ki saydığım tüm projelerin çalışmaları devam ediyor. Zaten çöp ve atık su ile ilgili çalışmalar 2 senelik süreçte bitecek. Ancak bize bu hizmetleri yapmayın dediler. Bunun başka izahı yok. Sonuçta 2011-2012 yılında bunlarla ilgili her türlü yatırımın iznini verme noktasında oldunuz. Biz de meclisten geçirdiğiniz kararların yıl dönümü dolayısıyla yenilenmesi gerektiği için meclise getirdik. Bu kararların 20414 yılı itibariyle tekrar alınmasını talep ettik. Mevcut CHP-AKP ve bağımsızlar koalisyonu ki Manisa’da Türkiye’ye örnektir bu maddeyi reddetti. Bunun başka bir benzeri olduğunu tahmin etmiyorum. O açıdan böyle bir karara imza attılar. Hayırlı olsun diyorum. Bunun vatandaşın nezninde dikkate alınacağını düşünüyorum” dedi. 

Cumhuriyet Meydanı 22 Bin Kişi Alır 

        Son olarak Cumhuriyet Meydanı’nın 60 bin kişi alır kapasitede olduğu iddialarına yönelik soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu konuda eski Fen İşleri Müdürü Şehzadeler İlçesi Belediye Başkan Adayı Cem Çöllü’den bilgi istedi. Cumhuriyet Meydanı yenilemesini bizzat kendisi gerçekleştirdiği için rakamlara hakim olduğunun altını çizen Çöllü,  “Elbette teknik meslek sahibi olduğumuz ve meydanın tadilatını da yaptığımız için söylentilerin aksine tam sizlere net rakam verebilirim.  Meydan 7 bin 300 metrekaredir ve metrekareye 3 kişiyi koyduğumuzda tam rakam 22 bin kişidir. Şayet yolları da sayarsak ve her yer tamamıyla dolsa meydanın alabileceği kişi sayısı 25 bindir” diye konuştu.  

Başkan Ergün’den ’63 Bin’ Göndermesi 

         Siyasilerin miting alanını 63 kişiyle doldurdukları hesaplamalarına ‘63’ rakamının önemini vurgulayarak göndermede bulunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Hatırlarsanız 29 Mart 2009 tarihinde 63 bin oyla, yani Manisa tarihinin en yüksek oyuyla göreve gelen bir belediye başkanıyım. Tabii ki bu rakam bunlarda takıntı olmuş.  63 Bin rakamı sıkıntı yapmış olmalı ki bu rakamı unutamamışlar” dedi.
Devamını oku...

Ahmetli M.H.P İlçe Teşkilatından Mevlid Kandili Mesajı



       Ahmetli M.H.P İlçe Başkanı Orhan Karabina, kandillerin, yardımlaşma, ibadet, dua, sevgi ve şefkat günleri olduğunu söyledi. 

         Ahmetli M.H.P İlçe Başkanı Karabina, yayınladığı mesajında, Mevlid Kandili'nin Allah'ın elçisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) kainat ufkundan bir güneş gibi doğduğu günün olduğunu belirtti. Karabina,  "İslam dünyasında, Hazreti Peygamberin dünyaya geldiği gece Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır. Hazreti Muhammed yüce Allah'tan bir rahmet olarak insanlığa gönderilmiş, bir rahmet peygamberi olarak inananların gönüllerinde taht kurmuştur. İçinde bulunduğumuz çağda da, O'nun öğütlerine, telkinlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Bu mübarek gecelerde Cenab-ı Hakk, af ve mağfiret kapılarını sonuna kadar açar. Bu gece günahlarımızın affı için, O'na layık bir ümmet olabilmek için dua edelim. Dünyada bütün zulme uğrayanların kurtuluşu için dua edelim. Güçlülerin değil, haklıların hakim olduğu bir dünya için dua edelim. 

         Ülkemizden başlayarak tüm İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olması dileklerimle, Türk-İslam Âleminin, değerli Ahmetlili hemşerilerimin, akraba ve dostlarımızın mübarek Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu kutlu gün ve gecelerin hayırlar getirmesini yüce Mevla'dan niyaz ediyorum." dedi. 

 

 

 

                                                                                                                                  
Devamını oku...

Ahmetlili Bayanların Manisa Gezisi 4.Tur Oldu!




Akhisarlı ve Ahmetlili Kadınların Manisa Turu   

         KENT Konseyi Kadın Meclisi’nin Manisa Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirdiği  ‘Haydi Kadınlar Manisa’ya’ projesi kapsamında Akhisarlı ve Ahmetlili kadınlar Manisa’da ağırlandı. Manisa Belediyesi’nin hizmetlerini yakından görme fırsatı bulan kadınlar, kentin tarihi ve turistik yerlerini de gezdi.

Kadınların Manisa turundaki ilk durağı Manisa Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan Atatürk Gençlik Merkezi oldu. Kadınlara Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu, gönüllü rehber Canan Çağlayan Akyüz, Kadın Meclisi Üyelerinden Yazgül Gültekin ve Şükran Kaya eşlik etti. Atatürk Gençlik Merkezi’nin gezilmesinin ardından kadınların ikinci durağı Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu oldu. Manisa Belediyesi’nin kente kazandırdığı önemli projeleri yakından inceleme fırsatı bulan kadınlar, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nu gezerken duygu dolu anlar yaşadı. Kadınlar, sabahki gezilerini Mevlevihane’yi gezerek tamamladı. 

 Kadınların Sevinçli Manisa Gezisi 

         Manisa Belediyesi Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi’nde verilen öğle yemeğinde ağırlanmalarının ardından Sultan Cami, Muradiye Cami, Saruhan Bey Türbesi’ni ziyaret eden kadınlar, Manisa’da olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek mutluluklarını dile getirdiler. Kendilerine Manisa merkezini tanıma fırsatı sunduğu için Kent Konseyi’ne teşekkürlerini sunan Akhisarlı ve Ahmetlili Kadınlar, Sultan Kafe’de verilen çay molasının sonrasında güzel bir şekilde ağırlandıklarını ifade ederek Manisa’dan ayrıldı. 

Ahmetlili Bayanların Manisa Gezisi 4.Tur Oldu! 

         Geçtiğimiz Cuma günü Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Manisa Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirdiği  ‘Haydi Kadınlar Manisa’ya’ projesi kapsamında düzenlenen Manisa gezisine Ahmetlili bayanlar 4.kez katıldı. Daha önceki 3 tur Manisa gezisine dört otobüs ile katılan Ahmetlili bayanlardan 330 bayan katılmıştı. 4.tur Manisa gezisine bu kez Ahmetli’nin Alahıdır ve Yaraşlı köylerinden 40’ar bayan katıldı. İlk defa Manisa gezisine katılan Alahıdırlı bayanlar, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ederek; önümüzdeki hafta katılamayan Alahıdırlı bayanlar için yeni bir tur istediler. 

















Devamını oku...