30 Ekim 2014 Perşembe

Ahmetli’nin Projeleri Büyükşehirde Görüşüldü



         MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan’ı makamında ağırladı. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede gerçekleştireceği hizmetlerin görüşüldüğü ziyarette söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Ahmetli Çayı etrafında gerekli kamulaştırılmaların yapılmasının ardından, peyzaj ve rekreasyon alanlarıyla Ahmetli cazibe merkezine dönüşecek” dedi. 

         Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret ederek, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede gerçekleştirilebilecek hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Proje Etüt Daire Başkanı Mimar Müge Kuğu’nun da hazır bulunduğu ziyarette ilk olarak Ahmetli Çayı etrafına yapılması planlanan peyzaj ve rekreasyon alanı hakkında görüşüldü. Ahmetli Çayı etrafında gerçekleştirilecek düzenlemeyle birlikte, ilçenin cazibe merkezine dönüşebileceğini belirten Başkan Ergün, “Sık sık gerçekleştirdiğimiz ilçe ziyaretlerimizde, ilçelere kazandırılabilecek hizmetleri yerinde inceliyoruz. Ahmetli’ye ziyaretimizde de, Ahmetli Çayı etrafına kazandırılabilecek peyzaj ve rekreasyon çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunmuştuk. Kısa süre içersinde çay etrafında gerekli kamulaştırmaları yaparak, inşallah Ahmetli’ye güzel hizmetler için düğmeye basacağız” dedi. Ziyarette Ahmetli’de, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet vereceği itfaiye biriminin yeriyle ilgili de görüş alışverişinde bulunuldu.




 

 
Devamını oku...

27 Ekim 2014 Pazartesi

MHP Ahmetli İlçe Başkanı Kalan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı


         MHP Ahmetli İlçe Başkanı Şükrü Kalan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 

         MHP Ahmetli İlçe Başkanı Şükrü Kalan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 

         Şükrü Kalan, Türk milletinin, kanı ve canı pahasına, özverili direnişi ile kazandığı bağımsızlığını, coşkuyla hüznün, gururla endişenin bir arada yaşanılan kaoslu bir ortamda kutlandığını bildirdi. 

         Kurtuluş Savaşı sürecinde tasada, kederde ve sevinçte ortak olan Türk Milletinin, aynı geçmişe sahip olmanın ve aynı geleceğe doğru yol almanın sorumluluğunu taşıdığını vurgulayan Kalan, şunları kaydetti:

"Türk milleti bu tuzakları bozacak cesaret ve azme ziyadesiyle sahiptir. Esarete karşı verdikleri destansı mücadeleyle bağımsızlığımızı kazanan ve bizlere Cumhuriyetimizi miras bırakan aziz kahramanlardan ilham ve güç almaya her zaman devam edeceğimizin bilinmesini isterim. Vatanımızın düşman işgalinden kurtarılması ve PKK’ya karşı vermiş olduğumuz mücadele yolunda kaybettiğimiz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyoruz. Türk Milletini birlik ve beraberlik içinde yaşatan ve her alanda ilerlemenin de en belirgin teminatı olan Cumhuriyeti, taşıdığı değerlere inanarak bizlere emanet eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, O'nun kahraman silah arkadaşlarının, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimizin, ebediyete intikal etmiş komutanlarımızın ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz, mekanları cennet, ruhları şad olsun. Bu vesile ile Türk Milletinin ve Ahmetlili hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum." Dedi.

 

 
Devamını oku...

24 Ekim 2014 Cuma

MHP İLÇE BAŞKANI ŞÜKRÜ KALAN’DAN HİCRİ YILBAŞI MESAJI



         Ahmetli MHP İlçe Başkanı Şükrü Kalan, vatandaşların 25 Ekimde yarın başlayacak, Hicri Yılbaşı'nı ve Muharrem ayını kutladı.  

         Hz. Muhammed (s.a.v)’in Mekke’den Medine’ye hicretiyle başlayan, Hicri Yılbaşı’yla ilgili bir mesaj yayınlayan Ahmetli MHP İlçe Başkanı Şükrü Kalan, “Hicri Yılbaşı, Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan Hicri Takvim’in başlangıcıdır. Takvimin ilk ayı ise Aşure ayı olarak da adlandırılan  Muharrem  ayıdır. Bereket ve mağfiret ayı Muharrem’in, 10. gününe rastlayan Aşure günü  3 Kasım 2014 tarihinde ifa edilecektir. Kardeşlik ve dostluk duygularının güçlenmesine bu mübarek günlerde daha da çok ihtiyacımız vardır.  Bu vesileyle Ahmetlili vatandaşlarımızın ve tüm Türk İslam dünyasının Hicri Yılbaşı’nı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim ” dedi.

 
Devamını oku...

15 Ekim 2014 Çarşamba

MANİSA BÜYÜKŞEHİRİN YENİ ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ HİZMETTE

 


        MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı dev yatırımlardan bir tanesi olan Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali, hizmet vermeye başladı. Hizmete başlayan terminali Vali Erdoğan Bektaş ile birlikte gezen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hizmetin Manisalılar için hayırlı olması temennisinde bulundu. 
        Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük yatırımlarından bir tanesi olan Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali, dualar ve kurban kesilerek hizmete başladı. Açılış törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, MHP MYK Üyesi Mustafa Enöz, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay, Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Manisa Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli, daire başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı. 
30 milyon TL’lik yatırım 
        Vali Erdoğan Bektaş ve protokol üyelerine yeni terminalin yazıhaneleri, işyerlerini ve restoran kısımlarını gezdiren Başkan Ergün, yapılacak hizmetlerle ilgili de bilgi verdi. Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Ergün, “Yeni terminalimiz 150 bin metrekarenin üzerinde bir alan üzerine inşa edildi. 75 bin metrekaresi tamamen peyzaj alanı, ağaçlandırılmış alan. Garajın ihalesi yaklaşık 22 milyon TL civarında bir bedeldi. Ancak bunun ilaveleri ve peyzaj düzenleme alanları ile kum dolguları, otomatik sulamalar, kamera sistemleri gibi ilave işleri de kendimiz yaptık. 30 milyon TL’lik bir bedelle Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali Manisalıların hizmetine girdi” dedi. 
Vatandaşlardan Başkan’a teşekkür 
        Yeni oto terminalin Manisa için önemli bir kazanım olduğu görüşünde birleşen vatandaşlar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Terminalin Manisa için hayırlı olmasını dileyen Turgutlu Seyahat yöneticisi Yusuf Ciderol, “Çok güzel iyi bir şey, böyle bir sistem olması iyi oldu. Sadece Turgutlu için değil tüm dış firmalar için geçerli. Öbür firmamız şehir içinde kaldı. Pazaryeri bir yerde çarşı bir yerde, garajın içinden giden gelen belli değil. Onun için öbür garaj çok kötüydü. Bu garaj on numara bir garaj oldu” dedi. Özcan İnce isimli vatandaş da, “Büyükşehirin büyük otogarı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e çok teşekkür ediyoruz.  Çok güzel olacak, biliyorsunuz diğer otogar küçüktü artık yetişemiyordu. Yeni yapılan garajın ortamı havaalanı gibi. Garajın taşınması iyi oldu. Her taşınmanın bir sıkıntısı olur, evinizi bile taşırken sıkıntılar yaşıyorsunuz, ilerleyen günlerde iyi olacak” dedi. Ahmet Akbalık isimli vatandaş da, “Elbette ki yenilik güzel bir şey. Eski garaj arabalar ve vatandaş için yetersizdi. Yenilik güzel bir şey kazanımları olacaktır” diye konuştu. 
2 hat Yeni Oto Terminale taşıyacak 
        Yeni Oto Terminalin bağlantılarını sağlamak ve terminalden inen yolcuları şehir merkezine taşımak adına mevcut hatlarda iyileştirmeler yaptıklarını hatırlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Özel halk otobüslerinin 9 hattının yeterli olmadığı bölgelerde de yeni hatlar oluşturduk. Bu hatlar 10 ve 11. hatlar şeklinde 2 hattan oluşuyor. 10. hattımızın başlangıç noktası yeni şehirlerarası otobüs terminali. Daha sonra Halil Erdoğan Caddesi’nden, Devlet Hastanesi kavşağı, Cumhuriyet Caddesi, daha sonra da Manolya Meydanı’na geçiyor. Buradan hareketle Sultan önüne geçip, sonrasında İzmir Caddesi, YSE kavşağı, Mimar Sinan Bulvarı, Uncubozköy ve Keçiliköy istikametine doğru gidiyor. Oradan tekrar bu yerleşim bölgesinden geri gelmek suretiyle Hafsa Sultan Hastanesi’ne kadar ulaşıyoruz. Buradaki temel amacımız en kısa zamanda şehirlerarası otobüs terminaline inen ve hastanelere gidecek vatandaşların ve öğrencilerin taşınması. Dönüş yine aynı güzergahta olacak” dedi. 11. hattın da yeni otobüs terminali ile bağlantısı olduğunu dile getiren Başkan Ergün, “11. hat Canlı Hayvan Borsası’nın oradan başlıyor. Turgutlu Caddesi’nden devam ediyor ve Mehmetçik Caddesi, Devlet Hastanesi kavşağı, Kuşlubahçe’ye ve şehirlerarası otobüs terminaline inen yolcuların gidemediği mahalleleri ön plana aldığımız bölgelere dolaştırmak suretiyle bu hizmeti bu hattımız gerçekleştirecek” diye konuştu.








































 
 
Devamını oku...