31 Ağustos 2015 Pazartesi

Yeni Araçlar Ahmetli’nin Yüzünü Güldürdü



MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan’ı makamında ağırladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtımını yaptığı cenaze aracı ve kanal açma araçlarından birer tane de Ahmetli’ye gönderildiğini belirten Alhan, gönderilen araçların kendilerini çok rahatlattığını ifade ederek, destekleri ve hizmetleri nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür etti.
Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Ahmetli ile ilgili proje ve hizmetler konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya da hazır bulundu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 26 Ağustos Çarşamba günü tanıtımını yaptığı yeni araçlardan bir cenaze aracı, bir de kanal açma aracını Ahmetli ilçesine göndermesi nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür eden Ahmetli Belediye Başkanı Alhan, gönderilen araçların kendilerini çok rahatlattığını, ilçede hizmetlerin daha kolay yapılacağını ifade etti.
Hizmetin siyaseti olmaz vurgusu
Ayrım yapmadan her yere en güzel hizmetleri ulaştırmanın çabasında olduklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, araçları tanıttıktan sonra hemen ilçelere sevkini başlattıklarını söyledi. Siyaseten birbirilerine destek olmak durumunda olduklarını belirten Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan da, “Kantara bindiğimizde ilçe belediyelerinin de Büyükşehir’in de kaç kilo geleceğini iyi biliyoruz. Başkanlıklarımız gelip geçici ama Ahmetliliğimiz, Manisalılığımız kalıcı. O açıdan birlik beraberlikle hizmet vermeliyiz” dedi. Bunun üzerine Başkan Ergün de, hizmetin siyasetinin olamayacağının altını çizdi.






 

 
Devamını oku...

Büyükşehirden Ahmetli’ye Büyük Hizmet


MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli’de Güldede Kabristanlığına giden yolda asfaltlama çalışması yaptı. Kötü durumda olan mezarlık yolunda yapılan asfaltlama çalışması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür eden Ahmetlili vatandaşlar yıllardır bozuk olan Güldede Kabristanlığı yolunun Büyükşehir Belediyesi sayesinde daha güzel bir görünüme kavuştuğunu belirtti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki büyük hizmetlerine tam hız devam ediyor. Bu kapsamda Ahmetli’de bulunan ve Güldede Kabristanlığı adı verilen mezarlık yolunda asfaltlama çalışması yapıldı. Yıllardır kötü ve bozuk durumda olan yolun, Büyükşehir Belediyesi sayesinde yenilendiğini belirten Ahmetlili vatandaşlar, 17 ilçede de büyük hizmetler peşinde olan ve vatandaşın hayatını kolaylaştırmak amacıyla hareket eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi Ahmetli Koordinatörü Orhan Karabina ise, “Güldede Kabristanlık yolu gerçekten kötü durumdaydı. Mezarlığa gelen vatandaşlarımız burada sıkıntı çekiyordu. Bu sorun Büyükşehir Belediyesi sayesinde ortadan kalktı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e teşekkür ederiz” diye konuştu.
Mezarlığa Giden Vatandaşımız Artık Sıkıntı Çekmeyecek
         İlçe mezarlık yolunun asfaltlanmasıyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “Mezarlık yolunun bozuk olması özellikle kış aylarında mezarlığa giden vatandaşlarımızın sıkıntı çekmesine neden oluyordu. Bu nedenle kış mevsimi öncesi ilçemizde bulunan Güldede Kabristanlığı Büyükşehir Belediyesi olarak asfaltlandı. İl genelinde bulunan tüm mezarlarımızda geniş kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Bu hizmetlerimizin tek amacı Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşımıza ulaşabileceği hizmetlere daha kolay ulaşmasını sağlamaktır” diye konuştu.

















 

 
Devamını oku...

27 Ağustos 2015 Perşembe

Büyükşehir ve MASKİ’ye Dev Filo






MANİSA Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün araç filosu, alınan yeni araç ve ekipmanlarla güçlendi. Vidanjörden kanal açma aracına, cenaze nakil araçlarından çevre denetim araçlarına kadar dev filoyu Manisalıların hizmetine sunduklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Halkımızın yararına kullanılacak, hizmetleri seri ve etkin bir şekilde ulaştıracak bu tür yatırımlarımız bundan sonra da devam edecek. Artık büyükşehir olan Manisa’nın her alanına hizmetlerin en iyisini götürmenin çabası içindeyiz” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı ve MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesine yeni katılan araçların tanıtımı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle gerçekleşti. Araç tanıtım törenine MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Yılmaz Gençoğlu, Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, daire başkanları, siyasi parti temsilcileri, ilçe koordinatörleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Mehteri’nin konseriyle renklenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
MASKİ önemli bir kurum haline geldi
Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte Temmuz 2014’te kurulumunu tamamlayarak hizmete başlayan MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, gelinen noktada önemli yatırım ve hizmetlere imza atmaya başlamış önemli bir kurum haline geldiğini belirten Başkan Ergün, “Su, hayatımızın önemli bir parçası. Bu noktada MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşa sağlıklı içme suyu ulaştırmanın yanı sıra bu suyun arıtılması, israfın önlenmesi ve suyun doğru kullanımı noktasında önemli bir görev yürütmekte. İl genelinde mevcut olan atık su arıtma tesislerinin işler hale getirilmesi ve tesis olmayan ya da yetersiz kapasitede olan tesislerin yeniden inşası noktasında önemli adımlar attık” dedi.
Arıtma tesisleri ve içme suyu depoları yenileniyor
Atık su arıtma tesisi yatırımları ile içme suyu depolarının bakımı hakkında katılımcılara bilgiler veren Başkan Ergün, “Manisa Merkez ve Gördes atık su arıtma tesislerimizin ihalesini yaptık ve yer teslimi yapılarak işe başlandı. Turgutlu ilçemizin atık su arıtma tesisi ihalesi yapıldı. Demirci, Selendi, Alaşehir, Sarıgöl ilçelerimizin de projeleri bitme aşamasına geldi. Projeler tamamlanır tamamlanmaz bunların da ihalesine çıkılacak. Ayrıca 11 tesisin de işletme ihaleleri gerçekleşti. Kısacası Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak çevresel projelere büyük önem verdiğimizin ve bu konuda boş durmadığımızın bilinmesini isteriz. Özellikle ilçelerimizde halkımıza içme suyu sağlayan depoların bakımlarına da özen gösteriyoruz. Göreve başlar başlamaz bu depoların bakımlarının yapılması için MASKİ Genel Müdürlüğü yönetimine talimatı vermiştim. Arkadaşlarımın yaptığı çalışmalar sonucunda vatandaşımıza içme suyu sağlayan su depolarının durumunun içler acısı bir halde olduğunu gördük. Hemen tüm bu depoların gerek bina olarak yenilenmesi, gerek ekipman olarak yenilenmesi için harekete geçtik. Peyderpey programımıza alarak il genelindeki tüm içme suyu depolarını adeta sil baştan yenilemeye başladık. Hem vatandaşımıza sağlıklı içme suyu hizmeti vermek, hem de tarımsal olarak Manisa’mızın adeta bereket yatağı olan Gediz Havzası’nı kurtarmak için bu çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.
680 bin TL belediye kasasında kaldı
İçme suyu ve kanalizasyon konusunda sorun kalmaması için çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Ergün, “Tabi bu çalışmaları yürütürken gerekli araç ve ekipmanlarınızın da tam olması, kaçınılmaz ihtiyaç. İşte bu noktada bugün MASKİ Genel Müdürlüğü’müz bünyesine 2 adet kombine kanal temizleme aracı, 8 adet vidanjör, 8 adet minibüs tipi kanal temizleme aracı, 4 adet çekilebilir tip kanal temizleme ekipmanı, 2 adet kombine çevre kontrol aracı, 2 adet Ford Kargo kasalı damperli kamyon ve 5 adet binek tipi minivan daha dahil ediyoruz. Bu araçlarımızın maliyeti 4 milyon 324 bin 645 liradır. Burada KDV teşviği alarak belediyemizin kasasından 680 bin TL gibi bir miktar çıkmasının da önüne geçmiş olduk” dedi.
Toplam 8 buçuk milyon liralık yatırım
Alınan diğer araçlarla ilgili de bilgi veren Başkan Ergün, “Aynı zamanda Sağlık İşleri Daire Başkanlığımız bünyesine de her ilçemize birer adet olmak üzere 15 adet 2015 model Otokoç Cenaze Yıkama Aracı ve 15 adet de 2015 model Ford kapalı tip soğutmalı cenaze nakil aracı dahil ettik. Bunların da toplam maliyeti 3 milyon 10 bin 950 lira artı KDV’dir. Bunların yanı sıra 22 adet de römork aldık. Trafik Kanununa tam uyumlu bu römorklar yol bakım ekiplerine silindir taşınması ve hafif iş makinelerinin taşınmalarında kullanılacak. Bunların ilçe bakım ekiplerine de dağıtımı yapılacak. Römorkların toplam maliyeti de 580 bin liradır. Yani toplamda 8 buçuk milyon liraya yakın bir araç filosunun bugün tanıtımını gerçekleştiriyoruz” dedi.
Seçim için iptal edilen asfalt yine seçim döneminde atılmış olacak
Halkın yararına kullanılacak, hizmetleri seri ve etkin bir şekilde ulaştıracak bu tür yatırımların bundan sonra da devam edeceğinin altını çizen Başkan Ergün, “Artık büyükşehir olan Manisa’nın her alanına hizmetlerin en iyisini götürmenin çabası içindeyiz. İl genelinde planladığımız asfaltlama programımız ihtiyaç durumuna göre programlanarak tüm ilçelerimizde başlıyor. Geçtiğimiz seçim döneminde siyasi olarak 4 kere iptal edilen asfalt ihalemiz, tahmin ediyorum 5-6 güne kadar başlıyor. Seçim kaygısıyla öteledikleri asfaltımızı, yine yeni bir seçim döneminde her alanda atıyor olacağız. Yine ilçelerimize dev projeleri, hizmet ve yatırımları götürmek için çalışmalarımız hızla devam ediyor” diye konuştu.
Manisalının mutluluğu bizlerin mutluluk kaynağı
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bu belediyenin asıl sahibi olan vatandaşına en güzel hizmetleri ayrım yapmadan ulaştıracağını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Bu yolda vatandaşlarımızın ihtiyacı ve taleplerini göz önünde bulundurarak adımlarımızı atıyoruz. Her zaman söylediğim gibi günü kurtaran değil, gelecek 20 yılın planlamasını yaparak hizmetlerimizi üretiyoruz. Bunun takdirini de vatandaşlarımızın yüzündeki mutluluktan alıyoruz. Manisalıların mutlu olması, hizmetleri kaliteli bir şekilde alması bizlerin de mutluluk kaynağıdır. Manisa’ya hizmet yolunda ekibimle birlikte geçmişte olduğu gibi bugün de çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Şikayetlere anında müdahale, sorunlu yerlerin zamanında çözümü, vatandaşlarımızın taleplerine zamanında yanıt verme gibi konularda bugün tanıtımını yaptığımız bu tür araç ve ekipmanlar her zaman elimiz kolumuz olacaktır. Bu vesileyle MASKİ Genel Müdürlüğü, Fen İşleri ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığımız bünyesine kattığımız yeni araçların hayırlı olmasını, kazasız, belasız güzel hizmetler vermesini diliyorum” dedi.
Araçlar dualarla hizmete girdi
Konuşmanın ardından okunan dualar ve kesilen kurbanla araçların kazasız ve belasız hizmet vermesi dilendi. Kurban kesiminin akabinde Başkan Ergün, cenaze nakil araçları ve MASKİ kanal açma araçları hakkında teknik bilgi aldı. Araçları kullanacak olan sürücülerle tek tek tokalaşan Başkan Ergün, araç sürücülerini trafik kuralları ve dikkatli olmaları konusunda uyardı. Törende bulunan Manisalılar da Başkan Ergün’e hizmetleri nedeniyle teşekkürlerini sundu.




































 

























 

 
Devamını oku...