23 Eylül 2015 Çarşamba

MHP’Lİ AKÇAY KURBAN BAYRAMI MESAJINDA BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI YAPTI

 


            Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan AKÇAY Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. AKÇAY, “Unutulmamalıdır ki, Türk milleti tarihin en umutsuz anlarında milli birlik ve beraberlik ruhu ve bilinci ile doğrularak yükselmiştir. Kurban ibadetinin bizlere yeniden sunduğu sevgi ve saygı temelli ilişkiler hiçbir kötü niyetin amacına ulaşmasına fırsat vermeyecektir.” dedi.        
MHP’li AKÇAY, bayramlarımızın birlik ve beraberliğimizin manevi bağları olduğuna dikkat çektiği açıklamasına şöyle devam etti: “Bir Kurban Bayramına daha ulaşmış olmanın coşku ve heyecanı içerisindeyiz.Kurban Bayramı paylaşarak kenetlenmenin manevi iklimidir. Birer kucaklaşma günü olan bayram günüyle birlikte kardeşliğimizin önündeki şer odakları yok olacaktır. Bayramlarda yardımlaşma ve dayanışmanın artması, paylaşmanın yaygınlaşması bunun bir göstergesidir.” 
Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde ilelebet var olmasını bu milli ve manevi değerlere sıkı sıkıya bağlı kalmaktan geçtiğini belirten AKÇAY açıklamasında bölücülüğe karşı bir ve beraber olma vurgusu yaptı. AKÇAY açıklamasında; Bugün hiziplerin, ihtilafların, küslüklerin eşiğinde Türk milletinin Bin Yıllık Kardeşlik hukuku hedef alınmaktadır. Ayrımcılık ve bölücülük Türk milletinin ve devletinin varlığını hedef alırken milli ve dini vazifelerimizin gereği olarak bir ve beraber olmamız gerekmektedir.” dedi. 
         MHP’li AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti: “Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar, bizlere bir yol ayrımını işaret etmektedir. Bu yol ayrımı yine var olma yahut teslim olma üzerinedir. Tarih yine tekerrür etmektedir. Milletimizin bulunduğu coğrafya üzerine işgal, ihanet ve zulüm bulutları çökmüştür. Ancak unutulmamalıdır ki, Türk milleti tarihin en umutsuz anlarında milli birlik ve beraberlik ruhu ve bilinci ile doğrularak yükselmiştir.Hizipler, küslükler, ihtilaflar bayramın mana yüklü ikliminde sonuçsuz kalacaktır. Türk milleti ebedi yurdunda sonsuza dek var olacaktır. Kurban ibadetinin bizlere yeniden sunduğu sevgi ve saygı temelli ilişkiler hiçbir kötü niyetin amacına ulaşmasına fırsat vermeyecektir.Bu düşüncelerle Türk milletinin, Türk-İslam aleminin ve İslam coğrafyasının huzur ve esenliklere ulaşması dileğiyle Kurban Bayramını kutluyor,kurban ibadetlerinin Cenab-ı Allah katında kabul olmasını temenni ediyorum.”
Devamını oku...

20 Eylül 2015 Pazar

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisalıların Kurban Bayramı’nı kutladı.



Kurban Bayramı’nız Kutlu Olsun! 

MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bir mesaj yayınlayarak, Türk İslam Alemi’nin ve tüm Manisalıların Kurban Bayramı’nı kutladı. Ergün, “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, bu tür dini bayramların bunu pekiştireceğine inanıyorum” dedi. 

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: “Bayramlar, dostlukların pekiştiği, sevgilerin arttığı, kardeşlik ve dayanışmanın en üst seviyelere ulaştığı Türk ve İslam aleminin en önemli değerlerindendir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Bütün vatandaşlarımızı bu güzel bayram günlerinde sevgiyle, muhabbetle kucaklaşmaya çağırıyorum. Huzur ve güven ortamı içinde kutlayacağımız Kurban Bayramı vesilesiyle; ülkemizin birlik ve beraberlik içinde daha müreffeh olmasını, milletimizin sağlık ve saadetini Yüce Allah'tan niyaz ediyor, sizlerin de barış, huzur, sağlık ve mutluluk içerisinde daha güzel yarınlara ve daha nice bayramlara sevdiklerinizle beraber ulaşmanızı diliyorum. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, bu tür dini bayramların bunu pekiştireceğine inanıyorum. Böyle bir zamanda kapımızı çalan Kurban Bayramı, eminiz ki, Hak katından bir rahmet ve sorunların çözümünde bir vesiledir. Bu vesileyi en güzel biçimde değerlendirerek ihtiyaç sahiplerine maddi manevi ulaşmak ise hepimizin en büyük görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün Türk-İslam Alemi’nin, Türk Milleti’nin ve Manisalı hemşerilerimin Kurban Bayramı’nı kutluyor, şeker tadında bir bayram geçirmelerini diliyorum. Allah kestiğiniz kurbanları kabul etsin.”

 
Devamını oku...

MHP’Lİ AKÇAY: “SOMA’YA VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR”

 

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan AKÇAY, AKP hükümetinin Soma’ya verdiği sözleri yerine getirmediğini belirtti. Akçay, “Soma’da tazminatlar ödenmedi, esnaf borç batağında, Soma ekonomisi durmak üzere.” dedi. 
Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan AKÇAY Soma’da yaşanan sosyal ve ekonomik sorunlara dair bir açıklama yaptı. 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasının üzerinden 502 gün geçmesine rağmen hükümetin Soma’da kanayan yarayı saramadığını belirten MHP’li AKÇAY, “Soma sosyal ve ekonomik bir travmanın eşiğindedir. Maden faciası sonrasında verilen sözler göstermelik girişimlerden öteye gidememiştir. Hükümet Soma’ya adeta gözünü kulağını kapatmış, sırtını dönmüştür.” dedi. 
Hükümetin Soma’da verilen sözleri yerine getirmediğini belirten MHP’li AKÇAY maden işçilerinin ödenmeyen tazminatlarını gündeme getirdi. 7 Haziran seçimleri öncesi tazminatların ödenmesine ilişkin verilen sözlerin hasır altı edildiğini belirten AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti: “Soma Kömür İşletmeleri tarafından işten çıkarılan 2 bin 831 madencinin gerekse de Uyar Madencilik tarafından işten çıkarılan 804 madencinin ödenmeyen tazminatları sorunu Soma’da giderek büyük bir ekonomik sorun haline gelmektedir. Oysa mecliste girişimlerimiz ve desteklerimiz neticesinde 3 Nisan 2015 tarihinde Somalı madencilerin tazminatlarıyla ilgili bir düzenleme yapılmıştı. Bu yasal düzenlemenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Haziran seçimleri öncesinde 4 Haziran 2015 tarihindeki Manisa mitingi öncesinde Somalı işçilerin tazminatlarının ödeneceğini açıklamıştı. Seçim öncesinde de göstermelik bir miktar tazminat ödemesi yapılmış ancak bu ödemelerin devamı gelmemiştir. AKP adeta seçim başarısızlığının cezasını Somalı işçilere ödetmektedir. Mecliste yasal düzenlemenin yapıldığı 3 Nisan günü uygulamayı dikkatle ve ihtiyatla takip edeceğimizi ve ödemelerin vakit geçirilmeden yapılması gerektiğini söylemiştim. Oysa bugün tazminat ödemeleri AKP’nin gündeminden çıkmış durumdadır.” 
Uyar Madenciliğe ait Darkale Maden Ocağının 622 işçisi 2 maaşlarını ve tazminatlarını 2 yıl geçmesine rağmen alamadıklarını belirten MHP’li AKÇAY, “Soma Kömür İşletmelerindeki işçilerin tazminatlarının sadece ilk taksitini ödedi. 7 Haziran seçimleri öncesinde AKP milletvekilleri Soma’da ödemelerin yapılacağına dair sözler verdiler. Oysa bugün tazminat ödemeleri yapılmamaktadır ve Soma’ya büyük bir tedirginlik hakimdir. Somalı işçiler ‘kandırıldık’ demektedirler. Bakınız önümüz Kurban Bayramı. Maalesef Soma’da maden işçisi ailelerinin evlerine kurban eti giremeyecektir. İşçilerimizin kurbanlıklarını alamamaktadır. Ayrıca okullar da bayram sonunda açılacaktır. Maden işçilerimiz çocuklarının kitap, defter, kırtasiye masraflarını karşılayamamaktadırlar.  Bütün bu nedenlerle bayram öncesinde önümüzdeki 2 gün içerisinde tazminat ödemelerinin yapılması gerekmektedir.”  
“Soma’da ekonomi durma noktasına gelmektedir” 
         301 maden işçimizin hayatını kaybettiği facia sonrasında Soma ekonomisinin durma noktasına geldiğini belirten MHP’li Akçay hükümetin bu gelişmeyi görmezden geldiğini belirtti. Somalı esnaf ve sanatkârların borçlarını ödemekte zorlandığını belirten AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti: “Soma’da esnaf ve sanatkarlarımızın en önemli sorunu borçlarını ödeyememeleridir. Özellikle banka kredi borçlarındaki ödeme zorlukları tehlikeli bir noktaya doğru gitmektedir. Bakanlar Kurulu kararlarıyla esnafların ertelenen borçları maden faciası öncesindeki borçlarını kapsamaktadır. Oysa 13 Mayıs faciası sonrasında Soma esnafı şirketten alacaklarını tahsil edemedi ve açığını yeni banka kredileriyle kapatmaya çalıştı. Gerek 21.07.2014 tarihli ve 2014/6653 sayılı Bakanlar Kurulu kararı, gerekse de 19.08.2015 tarihli ve 2015/8049 sayılı Bakanlar Kurulu kararı Somalı esnafın 13 Mayıs 2014 tarihi öncesindeki kredi borçlarını ertelemektedir. Oysa Soma esnafı maden faciası sonrası kötü giden ekonomiden çıkış için yine banka kredilerine başvurmak zorunda kalmıştır. Şimdi esnafımız bu borçlarını da ödeyememe tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bu sebeple esnafın ertelenen borçlarının 13 Mayıs 2014 tarihinden sonraki borçlarını da kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Bununla birlikte yine esnaf ve sanatkârlarımızın Sosyal Güvenlik ve vergi borçlarının da affedilmesi gerekmektedir. Hükümet Soma’nın sorunlarını sadece seçim dönemlerinde hatırlamaktadır. Oysa bu sorunlar göstermelik hamlelerin ötesinde çok daha köklü ve planlı çözüm arayışlarını gerektirmektedir.”
Devamını oku...

19 Eylül 2015 Cumartesi

Cengiz ERGÜN'den Yeni Hizmet Binasında İlk Bayramlaşma



MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kurban Bayramı tatili öncesi Büyükşehir Belediyesi personeli, ilçe koordinatörleri ve daire başkanlarıyla bayramlaştı. Tüm personele aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini dileyen Başkan Ergün, hep birlikte Manisa’ya en güzel hizmetleri ulaştırmanın çabası içinde olduklarını söyledi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasında personelle bayramlaştı. Bayramlaşma töreninde Genel Sekreter Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hasan Eryılmaz da yer aldı. Tüm personelle, ilçe koordinatörleriyle ve daire başkanlarıyla tek tek tokalaşan Başkan Ergün, Büyükşehir çalışanlarının bayramını tebrik etti. Büyükşehir personeline aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmeleri temennisinde bulunan Başkan Ergün, hep birlikte Manisa’ya en güzel hizmetleri ulaştırmanın çabası içinde olduklarını söyledi. Kendilerine gösterdiği yakın ilgi nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür eden personeller de, Manisa’nın gelişimine katkı sağlamaktan duydukları mutluluğu ifade etti.








































 
Devamını oku...

Büyükşehir, Sağlık İşleri ve Fen İşlerinden Ahmetli’de Müşterek Seferberlik

              
 


Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Ve Fen İşleri Daire Başkanlıkları  Ahmetli’de temizlik ve badana işlerinde müşterek seferberlik ilan ederek; Güldede Mezarlığı, Kurban Bayramında Ahmetlili vatandaşların ziyaretlerine hazırlandı.
Geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince mezarlıkta bozulan beton yolların yerine yeniden asfalt dökerek örnek mezarlık haline getirdiği Ahmetli Güldede Mezarlığı, bu kez de Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin müşterek çalışmasıyla Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların rahat ve huzur içinde yakınlarının kabirlerini ziyaret edebilecekleri örnek bir mezarlık oldu.
Ahmetli Güldede Kabristanlığında yapılan son çalışmalardan sonra kabristanlığı gören vatandaşlar, mezarlıklara böylesine sahip çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü takdir ederek; Cengiz Başkan’dan Allah Razı olsun dediler. 




















  

 
Devamını oku...