22 Nisan 2016 Cuma

Türkiye Turgutlu'nun Meşhur Dumanlı Papaz Eriği’ne Doyacak!




        Manisa’nın Turgutlu İlçesi ovasında çok yaygın olan Dumanlı Papaz Eriği toplanmaya başlandı, Türkiye bu yıl meşhur dumanlı papaz eriğine doyacak.
       Manisa’nın Turgutlu Ovası'nda oldukça yaygın olan Dumanlı Papaz Eriği toplanmaya başlandı. Geçtiğimiz yıla göre rekoltenin bir hayli yüksek olması bekleniyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Sebze Ve Meyve Hali'ne getirilen dumanlı papaz erikleri oldukça fazla ilgi görüyor. Türkiye, ülkemizin muhtelif yerlerinde yetişen eriklerden renk ve lezzet bakımından çok farklı olan Turgutlu’nun meşhur dumanlı papaz eriğine doyacak. Havaların ısınması ile birlikte bollaşan dumanlı papaz eriği ülkemizin her tarafına ulaştığı gibi yurt dışı pazarlarına da ulaşacak. Turgutlu ovasında hasadına başlanan Papaz Eriği ilk günlerinde 8 ile 10 liradan işlem gördüğü bildirildi. 
 
       Turgutlu Sebze Ve Meyve Hali Komisyoncular Derneği Başkanı Emin Durur, "Turgutlu’nun Dumanlı Papaz Eriği, Turgutlu'ya has bir ürün. Geçtiğimiz yıl rekolte çok düşüktü. Bu yıl geçen yılki rekoltenin çok üstünde erik olduğunu düşünüyoruz. Turgutlu Sebze ve Meyve Hali'ne gelen dumanlı papaz eriği fiyatlarında henüz bir netlik oluşmadı. Şuan itibariyle fiyatlar 5 ile 8 TL arasında değişmektedir. Önümüzdeki günlerde rakamlarda netlik kazanarak piyasanın hızlanmasını bekliyoruz. 2016 Yılı Erik sezonu Turgutlulu erik üreticilerine ve hal komisyoncularına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.


























 
Devamını oku...

16 Nisan 2016 Cumartesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Sebze Ve Meyve Halinde Erik Sezonu Yemek hayrı ve dualarla Açıldı!


       Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Sebze ve Meyve Halinde 2016 Yılı Erik Sezonu, yemek hayrı ve dualarla açıldı.
 
       Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Sebze Ve Meyve Halinde hal esnafı tarafından organize edilen yemek hayrı ve dualarla yapılan proğram dahilinde 2016 Yılı erik sezonu açıldı.
 
       Törenden önce Salihli ilçesindeki açılışlara katılacak olan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, hayır yemeğinden önce Turgutlu Hal Esnafını ziyaret etti. Bir üretici adına hal esnafıyla ilk erik alım pazarlığını Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin yaptı. Şirin, sıkı bir pazarlığın ardından da üreticinin eriğini, alıcıya kilosunu 8 liradan sattı.
 
       Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Sebze Ve Meyve Halinde Erik Sezonu açıldı. Turgutlu’da ilk erik çıktığında piyasada kilosu 8 TL-10TL arasında satılmaya başlandı. Erik sezonu açılışına Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Ve İştirakler Daire Başkanlığı Haller Şube Müdürü Ferda Türker, Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinatör Şube Müdürü İbrahim Kutar, Turgutlu M.H.P İlçe Başkanı Ahmet Köktopçu, Turgutlu Ülkü Ocakları Başkanı Cemal Gürefe, Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri, Turgutlu, Alaşehir, Salihli, Akhisar Hal Sorumluları, Hal esnafı ve çok sayıda davetli 'Erik Sezonu Açılışı' törenine katıldı. Erik sezonu açılış proğram teklifinin hal komisyoncularından geldiği belirtilerek; hayırlı, bereketli ve bol kazançlı bir sezon geçirmelerini dileyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Haller Şube Müdürü Ferda Türker, proğramı organize eden hal esnafına teşekkür ederek, “ülkemizin her tarafına meyve, özellikle de eriği ulaştıran Turgutlu Hal esnafımız, Turgutlumuzun ekonomisine de önemli katkıda bulunmaktadırlar.” dedi. Açılış proğramından memnun olan hal esnafı da sezon açılış proğramını geleneksel hale getirmek istediklerini belirttiler. Hal esnafı tarafından protokola ve katılan misafirlere yemek ikramı yapıldı ve dualarla, hayırlı-uğurlu olması temennisiyle erik sezonu açıldı. Daha sonra törene katılanlar, bazı üreticilerle erik komisyoncusu esnafları ziyaret ederek incelemelerde bulundular.


















 
 
 




 





 







 





Devamını oku...