31 Ocak 2017 Salı

Gençler İstedi Başkan Şirin Yerine Getirdi


Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlulu gençlerin taleplerini yerine getirerek Turgutlu Belediyespor Gençler ve Yıldız Erkek Voleybol Takımı’nı kurdu. Gençlere ve spora verdiği önemi bir kez daha gösterdiği için Başkan Şirin’e teşekkür eden gençler başarı sözü verirken, Başkan Şirin de “Biz gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. Turgutlu Belediyespor Ailesi olarak hem böylesi istekli ve çalışkan gençlere sahip olmanın gururunu hem de onların gözlerindeki parıltıyı görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Turgutlu Belediyespor, futbol ve basketboldan sonra voleybola da iddialı bir giriş yaparak, gençler ve yıldızlar erkek voleybol takımlarını kurdu. Takım sporcuları antrenörleri Yener Baştürk ile birlikte Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’i ziyaret etti. Belediye encümen salonunda gerçekleştirilen ziyarete Sosyal İşler Müdür Vekili Bülent Gökmen de eşlik etti. Antrenör Yener Baştürk, Turgutlu Belediyespor’a yakışır alt yapı çalışmalarıyla yetenekli gençleri bir araya getirdiklerini ifade ederek, “Sayın Başkanımız Turgay Şirin’in olur ve destekleriyle artık bir voleybol takımına sahibiz. Turgutlulu gençlerimizin takım talebini yerine getirerek gençliğe ve spora verdiği değeri bir kez daha gösteren Başkanımız’a teşekkür ediyoruz. Bizler çalışmalarımıza başladık. İnşallah önümüzdeki süreçte güçlü bir takım haline gelerek, belediyemizin ve ilçemizin adını spor alanında duyuracağız” dedi.

Turgutlu Belediyespor Artık Voleybolda da Var
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de gençlerin sportif faaliyetlerine verdikleri desteği arttırarak sürdürdüklerini ifade ederek, “Biz gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. Onlardan gelen isteği de imkanlarımızı kullanarak yerine getirdik, bugüne dek belediyemiz bünyesinde olmayan erkek voleybol takımını kurduk. Hem böylesi istekli ve çalışkan gençlere sahip olmanın gururunu hem de onların gözlerindeki parıltıyı görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Umuyorum ki sistemli çalışmalarıyla beklentimizin üzerinde başarı göstereceklerdir. Her bir sporcumuza Turgutlu Belediyespor Ailemiz’e hoşgeldiniz diyor, sağlıklı ve mutlu bir spor hayatı diliyorum” dedi.






Devamını oku...

Türkiye Sirki Manisalıları Bekliyor


MANİSA Büyükşehir Belediyesinin çocuklara karne hediyesi olarak sunduğu, ancak hava muhalefeti nedeniyle gösterisi iptal olan Türkiye Sirki, bilet alan ve davetiyeleri olan vatandaşlar için 3-4-5 Şubat tarihlerinde yeniden sahne alacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin miniklere yeni yıl hediyesi olarak getirttiği, ancak hava muhalefeti nedeniyle yalnızca 2 gün açık kalabilen Türkiye’nin ilk uluslararası hayvansız sirki “Türkiye Sirki” Manisa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle, bilet alan ya da davetiyeleri bulunan vatandaşlar için 3-4-5 Şubat tarihlerinde yeniden sahne alacak. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Bilet alan ya da davetiyeleri bulunan vatandaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla Türkiye Sirki, 3-4-5 Şubat tarihlerinde eski Otogar içinde perde açacak. Bilet alan vatandaşlarımız, sirki ellerindeki biletlerle ziyaret edebilirler” denildi.




Devamını oku...

30 Ocak 2017 Pazartesi

Turgutlu’da Çalışmalar Son Sürat


MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu ilçesinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmaları ile ilçe halkının yüzünü güldürüyor. Projelerin ilçede koordinasyon içerisinde yürütülmesinden memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Turgutlu ilçesi Kurtuluş Mahallesi Hatuniye Sokak üzerinde yürütülen üstyapı çalışmalarında sona gelindi. Kilit parke taşı döşeme çalışmalarını Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Kutar ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Hakkı İbili birlikte inceledi. Muhtar İbili, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin önce altyapı ardından da üstyapı çalışmalarını ivedilikle yürüttüğünü belirtti ve Başkan Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Kutar da, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla Turgutlu’ya ve Turgutlu halkına en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını söyledi.










Devamını oku...

Hem Öğreniyorlar Hem Eğleniyorlar


Manisa Büyükşehir Belediyesi Gölmarmara Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nde eğitim gören miniklere masal okuma etkinliği kapsamında ‘Küçük Kar Taneleri’ adlı masal okundu ve canlandırıldı. Etkinlikte, öğrencilere iklim değişikliği broşürleri dağıtılarak, bu konuda bilinçlenmeleri sağlandı.

Çocukların zihinsel, duygusal, sosyal ve dil gelişimini önemseyen Manisa Büyükşehir Belediyesi bu doğrultuda Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerinde masal okuma etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor. Gölmarmara Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nde eğitim gören minik öğrencilere, Sorumlu Reyhan Balaban tarafından ‘Küçük Kar Taneleri’ adlı masal okundu. Etkinlikte, TEMA Vakfı’ndan da bahseden merkez sorumlusu Reyhan Balaban, miniklerin kış mevsimini öğrenerek, çevreye duyarlı çocuklar olmaları için bilgiler verdiklerini belirtti. Masal okuma etkinliğinde TEMA İklim Değişikliği broşürleri de dağıtıldı.








Devamını oku...

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ENSİVRİ'DEN DEVLET BAHÇELİ'YE ANLAMLI HEDİYE


AB Yerel ve Bölgesel Konseyi  Daimi Meclis  üyesi ve  Manisa Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Doğan Ensivri  MHP Genel Merkezinde Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi ziyaret ederek  ilginç bir tablo hediye etti.

AB Yerel ve Bölgesel Konseyi  Daimi Meclis  üyesi ve  Manisa Büyükşehir  Belediye  Meclis üyesi Doğan Ensivri 9 Martta İtalya'da  yapılacak olan  Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Konseyi  için   Ankara'da  istişare de  bulundu.  Ensivri  MHP Genel Merkezinde Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi ziyaret ederek tablo hediye etti.

Bir ucunda  tüy diğer ucunda taş olan tabloyu çok beğendiğini belirten Ensivri "Dengenin sebebinin tüy olduğunu düşünmemizi sağlayan bu fotoğraf belkide hiç bir şeyin göründüğü gibi olmadığını bize hatırlatıyor" dedi. Ensivri tabloda ki diğer bir anlamında MHP'nin denge bir parti olduğuna işaret etti.





Devamını oku...

Kök Hücre Kardeşliği


MANİSA Büyükşehir Belediyesinin kardeş şehri olan Almanya’nın Coburg Belediyesinde memur olarak çalışan Nadine Schirmer, Türkiye’de kök hücre nakli bekleyen bir hastanın hayatını kurtardı. Türk hastaya donör olan Schirmer, hastanın sağlığına kavuşmasından mutlu olduğunu belirtirken, olay Alman medyasında da yer aldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin kardeş şehri Coburg Belediyesinde memur olarak çalışan Nadine Schirmer, 10 yıl önce kök hücre bekleyen hastalar için gönüllü donör oldu. Schirmer’in bağışladığı kök hücrenin Türkiye’de bir hastaya şifa olduğu belirtildi. 2016 yılı Aralık ayında kök hücre alıcısının Türkiye’den bir hastanın olduğunu öğrenen Schirmer, bir insan hayatını kurtarmış olduğunun mutluluğunu yaşadığını, hayatını kurtardığı kişinin Türkiye’den olmasının da bu mutluluğunu ikiye katladığını ifade etti. Schirmer, herkesin ilik donörü olması konusunda tavsiyede de bulundu.

Aile Dışı Verici Bulma Olasılığı 20 Binde Bir
Kardeş şehir Coburg Belediye Başkanı Frank Rebhan da, kök hücre donörü Nadine Schirmer ile bir araya gelerek, kendisini tebrik etti. Çalışanı Schirmer ile gurur duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Rebhan, örnek yardımseverliğin Türkiye’de bir hastayı hayata döndürmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti. Coburg Belediye Meclisi’nin Manisalı üyesi Kanat Akın da, söz konusu yardımseverlikten duyduğu mutluluğu aktardı. İlik nakli bekleyen hastaların çoğunlukla akraba dışı bir verici beklediğine dikkat çeken Akın, aile dışında bir verici bulma olasılığının 20 binde bir ile milyonda bir arasında değiştiğine vurgu yaparak, donör Schirmer’in bağışının öneminin altını çizdi.




Devamını oku...

TEOG Şampiyonu’na Başkan Şirin’den Kutlama


Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, TEOG sınavında tüm soruları doğru yanıtlayan Hatice Zehra Çalıklı ve ailesine tebrik ziyaretinde bulundu. Samiye Nuri Sevil Ortaokulu öğrencisi aynı zamanda Turgutlu MABEM öğrencisi olan Çalıklı'nın Turgutlu'nun ve MABEM'in gururu olduğunu söyleyen Başkan Şirin, başta Hatice Zehra Çalıklı ve kızlarına destek olan ailesi olmak üzere tüm eğitimcileri kutladı.

TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak Turgutlu’nun gururu olan Samiye Nuri Sevil Ortaokulu öğrencisi Hatice Zehra Çalıklı ve ailesi Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’i ağırladı. Başkan Şirin’e Fen İşleri Müdürü Yasemin Özay Sungur ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aylin Askingil eşlik etti. Baba İlkdal Çalıklık ve eşi Şennur Çalıklı tarafından karşılanan Başkan Şirin, Hatice Zehra Çalıklı'yı tebrik ederek, “Zehra kızımız başarısıyla ve başarıya giden yoldaki sistemli çalışmasıyla tüm akranlarına örnek olmuştur. TEOG'da gösterdiği başarıyla ilçemizin de gururu olmuş, göğsümüzü kabartmıştır. Bu anlamda onun azmini güzel bir aile ortamıyla pekiştiren ailesine ve katkı sunan eğitimcilerini tebrik ediyorum” dedi.

Çalıklı MABEM'in de Gururu Oldu
Eğitimin önemini vurgulayarak ülkemizin geleceğini oluşturan çocuk ve gençlere tam destek verdiklerini belirten Başkan Şirin “Geleceğimizin emanetçisi çocuk ve gençlerimiz eğitimde umut verici başarılara imza atıyor. Bizler de onlarla birlikte geleceğimize güvenle bakıyoruz. Bu noktada Hatice Zehra Çalıklı'nın da bir öğrencisi olduğu Turgutlu MABEM'in de başarısı ortaya çıkmış oluyor. Örgün eğitimi verdiği derslerle pekiştiren MABEM'in eğitim kadrosunu da tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte Zehra gibi nice çocuk ve gençlerimiz önemli başarılara imza atacaktır. Allah tüm çocuklarımıza zihin açıklığı versin” dedi. Başkan Şirin, TEOG şampiyonu Hatice Zehra Çalıklı'ya başarısından dolayı tablet hediye etti.

Başarıya Giden Yol Düzenli Çalışma”
Baba İlkdal Çalıklı, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'e tebrik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, eğitimde aile faktörünün önemini vurgulayarak, “Biz kızımıza güvendik ve onun hayatını şekillendirecek her çalışmada destekçisi olduk. Matematik öğretmeni olan ablası ve Hafızlık’da Türkiye dereceleri bulunan 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi olan abisi gibi başarılı olması için desteğimizi sürdüreceğiz. İnşallah ikinci sınavda da aynı başarıyı gösterecek. Allah tüm çocuklarımızın yardımcısı olsun, çalışmalarının karşılığını versin” dedi. Hatice Zehra Çalıklı (13) da TEOG sınavına hazırlanan arkadaşlarına düzenli çalışmayı ve kitap okumayı tavsiye ederek, ziyaretlerinden dolayı Başkan Şirin'e teşekkür etti.










Devamını oku...

28 Ocak 2017 Cumartesi

Büyükşehir’in Hizmetleri Takdir Topluyor




Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Davutlar Mahallesi’ni ziyaret ederek, Mahalle Muhtarı Ahmet Gerçek ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Mahalle Muhtarı Ahmet Gerçek, Davutlar gurup yolunda başlatılan genişletme ve bakım çalışması nedeniyle memnuniyetini paylaşarak, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde kazandırdığı hizmetler 7’den 70’e tüm vatandaşlar tarafından takdir topluyor. Bu kapsamda Davutlar Mahallesi’ni ziyaret eden Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü’ne, Mahalle Muhtarı Ahmet Gerçek ve mahalle sakinleri, Davutlar gurup yolunda başlatılan genişletme ve bakım çalışması nedeniyle teşekkür etti. Güzgülü’ne İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz ve Yunusemre Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Gültekin Aşçı eşlik etti. 

Davutlar’ın Çilesi Son Buluyor

Mahalle Muhtarı Ahmet Gerçek ve mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından Davutlar gurup yolunda başlatılan yol genişletme ve bakım çalışması nedeniyle memnuniyetini dile getirdi. Karakılınçlı, Örencik, Örselli, Pelitalan, Karaahmetli, Süngüllü, Pınarköy ve Karahüseyinli gibi birçok mahalleye ulaşımı sağlayan ve vatandaşlar için çileye dönüşen yolda başlatılan çalışmanın önemine değinen Mahalle Muhtarı çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ulaşımda kalite ve güvenin artacağını belirtti. 

Çalışmaları İncelediler

 Mahalle Muhtarı Ahmet Gerçek ve mahalle sakinlerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını ileten Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü,” Manisa’nın il genelinde vatandaşlarımıza en iyi hizmetleri sunabilmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Davutlar Mahallemizde de, trafik açısında güvensiz olan ve bölge sakinleri için çileye dönüşen yolda bir genişletme çalışması başlattık. İnşallah kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayarak, bölge sakinlerinin hizmetine sunacağız” dedi. Güzgülü ve beraberindekiler daha sonra mevcut yolda yürütülen çalışmaları inceledi.











 

 
Devamını oku...