30 Eylül 2013 Pazartesi

ERHAN ÇERKEZOĞLU VE ALİ KINIK AHMETLİ’Yİ SALLADI!




            Ahmetli Ülkü Ocakları tarafından organize edilen, “Biz Meydanlara İniyoruz, Sizleri de Bekliyoruz.”konserinde, Türkiye’de âşık geleneğini yaşatan önemli isimlerden biri olan Ozan Erhan ÇERKEZOĞLU, eserlerini bağlamasıyla birlikte seslendirdi. 13 yaşında bağlama çalmaya başlayan ÇERKEZOĞLU, ustalığıyla göz doldurdu. Çerkezoğlu’ndan sonra sahne alan Ali KINIK, yoğun istek üzerine seslendirdiği Ali Ayşe’yi Seviyor’ parçasıyla, katılımcılara eşlik ederek; sahne aldığı  Ahmetli Belediyesi İlçe Stadyumunda, birçok memleket sevdası ve sevgi üzerine yazılan besteleri ile Ahmetliyi salladı.

            Ahmetlideki, “Biz Meydanlara İniyoruz, Sizleri de Bekliyoruz.” konserine, Manisa İl Ocak Başkanı Onur Pabuççuoğlu,  MHP İl Başkan Vekili Murat Türkekal ve yönetimi , MHP İlçe başkanı Orhan Karabina ve yönetimi,  MHP Ahmetli Belediye Başkan Adayı Ömer Zengin, 24. dönem Manisa MHP Milletvekili Adayı Turgay Şirin, Manisa Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Murat Öner, Ahmetli Gökkaya Beldesinin M.H.P’li  Beldiye Başkanı İbrahim Kara, Turgutlu Urganlı Beldesinin M.H.P’li Belediye Başkanı Halil Daşkan, İstanbul Manisalılar Derneği Kurucu Başkanı İsmail Gürol Uğurlu, Turgutlu MHP ilçe başkanı Osman Kulalı, Gölmarmara MHP ilçe başkanı Mücahit Tunay, Turgutlu Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Ceylan, Salihli Ülkü Ocakları Başkanı Musa Şentürk, Kula Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Hekimoğlu, Turgutlu, Salihli ve Kula Kadın kolları ve yöneticileri. Ahmetlili vatandaşlar ve Ahmetli köylerinden gelen halk ile çok sayıda parti mensupları katıldı.

            Gece başlamadan önce, Manisa Belediyesi Şehzadeler Mehteri sahne önünde  bir birinden güzel marşları seslendirerek etkinlik programı başladı. Ahmetli Ülkü Ocakları eski mensuplarından Mustafa Yılmaz’ın sunduğu gece saat 20.00’de Ahmetli Belediyesi İlçe Stadyumunda yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından, Ahmetli Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bozdemir, gecenin açılış konuşmasını yaptı.

             Ocak Başkanı Bozdemir, konuşmasında “Sayın Vekillerim, Sayın İl Ocak Başkanım, , Değerli Belediye başkanlarım, Sayın İlçe Başkanlarım,  Değerli İlçe Ocak Başkanlarım, Sayın Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanım, Değerli Turgutlu Ülkücü İşçiler Başkanım, Değerli Misafirler, Saygıdeğer hemşerilerim,Eli öpülesi analar,Asenalar ve Ahmetli’nin geleceği genç BOZKURTLAR,a hitap ederek başladığı konuşmasında: “3 Yıl aradan sonra Ahmetli Ülkü Ocakları olarak “Bizler Meydanlara İniyoruz, Sizleri de Bekliyoruz. Adlı gecemize Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Cenab-ı Allah’ın selamı hepinizin üzerine olsun.” Dedi. Devamında duygusal bir konuşma yaparak; “Ebediyete intikal etmiş rahmetli Hasan Hocamız, rahmetli Coşkun Kan ağabeyimiz ve daha birçok büyük ağabeylerimizin 6 Eylül 1974 yılında kurdukları Ahmetli Ülkü Ocaklarının kuruluşunun 39.ncı yıldönümünde bizler, mensubu olmakla gurur duyduğumuz bu kutlu davanın neferleri olarak, 39 yıl önce bu davaya gönül verip, bu kutlu Ocağın ateşini yakan ağabeylerimizin, o gün taşıdıkları vatanseverlik ve Milliyetçilik ruhunu bugün aynı azim ve kararlıkta gelecek nesillere taşıma azmi ve kararlılığı içersindeyiz.

            Bu azim ve kararlılıkta bu davayı bizden sonra gelecek nesillere taşıma görevini en iyi şekilde yapma gayreti ile geçmişten geleceğe, bir köprü olabilmek için 6 Eylül 1974 Ahmetlinin Kurtuluş Yürüyüşü ve Açılış Töreniyle başlayan, 1975 Yılında Kıbrıs Zafer Gecesiyle devam eden, 1995 Yılındaki o günkü şartlarda muhteşem Sefai Konseri ve 3 Yıl önce düzenlenen “Birliğe Çağrı” konseriyle devam ederek; bu akşam “Biz Meydanlara İniyoruz, Sizleri de Bekliyoruz” adlı bu konser ile huzurlarınızdayız. İstedik ki, geçmişte bu davaya gönül verenler devrettikleri Bayrağın emin ellerde olduğunu görsünler. İstedik ki,  “Bu Bayrağı” gelecekte devralacak kardeşlerimiz de geçmişi görüp örnek alsınlar. Bu vesileyle 39 yıldan beri Ahmetlimizde “Bu Ülkü Ocaklarını” tüttüren bütün gönül erlerine yaptıkları hizmetler ve katılımlarından dolayı hepinizin huzurunda, şahsım ve Ocak teşkilatım adına teşekkürlerimi sunuyor ve hepsinden Allah razı olsun diyorum. Bu vesileyle Hasan Yılmaz hocamızı, Coşkun Kan ağabeyimizi, Veysel Kayın ağabeyimizi, Hacı İbrahim Tekin amcamızı, Yaşar Tosuncuk ağabeyimizi, Şemsettin Güneş hocamızı, Fettah Ayvazoğlu hocamızı rahmetle anıyorum. Mekanları Cennet olur inşallah.

            Bu inanç ve düşünce ile sevdası Türkiye, kaygısı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletinin geleceği olan yığit ülküdaşlarımı ve dava arkadaşlarımı sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum.”dedi. Konuşmasını:


                          “Tohum saç bitmezse toprak utansın!

                            Hedefe varmayan mızrak utansın!

                            Hey gidi kuheylan koşmana bak sen!

                            Çatlarsan doğuran kısrak utansın.” Dörtlüğüyle bitirdi.

           
            Yapılan konuşmalar sonrasında  sahneyi Ozan Erhan ÇERKEZOĞLU Ve Ali KINIK  paylaştı.  Proğram arasında Ahmetli Ülkü Ocakları yararına çekiliş yapılırken, Ahmetli Ülkü Ocaklarında hizmet ve katkıda bulunanlara da plaket takdimi yapıldı. Ahmetli Ülkü Ocaklarından Ufuk Şentürk tarafından Şeyh Şamil isimli şiir okundu. Sanatçılar, kendilerini izleyen kalabalığa coşkulu anlar yaşattılar. Türkiye’de âşık geleneğini yaşatan önemli isimlerden biri olan Ozan Erhan Çerkezoğlu, eserlerini bağlamasıyla birlikte seslendirdi. Sanatçı Ali Kınık “Bozkurt Ali” tezahüratları arasında sahneye çıktı. Birbirinden güzel parçaları stattaki kalabalık izleyiciler ile birlikte söyleyen Ali Kınık’ın seslendirdiği türkülere eşlik eden gençler sanatçıyı alkış yağmuruna tuttu, art arda söylediği şarkılarıyla protokol üyelerini ve Ahmetli stadını dolduran binlerce seyirciyi  coşturdu. Ali Ayşe’yi Seviyor ve birçok şarkısında gençler, Ali Kınık’a eşlik ederek muazzam bir koro oluşturdu.