22 Nisan 2016 Cuma

Türkiye Turgutlu'nun Meşhur Dumanlı Papaz Eriği’ne Doyacak!




        Manisa’nın Turgutlu İlçesi ovasında çok yaygın olan Dumanlı Papaz Eriği toplanmaya başlandı, Türkiye bu yıl meşhur dumanlı papaz eriğine doyacak.
       Manisa’nın Turgutlu Ovası'nda oldukça yaygın olan Dumanlı Papaz Eriği toplanmaya başlandı. Geçtiğimiz yıla göre rekoltenin bir hayli yüksek olması bekleniyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Sebze Ve Meyve Hali'ne getirilen dumanlı papaz erikleri oldukça fazla ilgi görüyor. Türkiye, ülkemizin muhtelif yerlerinde yetişen eriklerden renk ve lezzet bakımından çok farklı olan Turgutlu’nun meşhur dumanlı papaz eriğine doyacak. Havaların ısınması ile birlikte bollaşan dumanlı papaz eriği ülkemizin her tarafına ulaştığı gibi yurt dışı pazarlarına da ulaşacak. Turgutlu ovasında hasadına başlanan Papaz Eriği ilk günlerinde 8 ile 10 liradan işlem gördüğü bildirildi. 
 
       Turgutlu Sebze Ve Meyve Hali Komisyoncular Derneği Başkanı Emin Durur, "Turgutlu’nun Dumanlı Papaz Eriği, Turgutlu'ya has bir ürün. Geçtiğimiz yıl rekolte çok düşüktü. Bu yıl geçen yılki rekoltenin çok üstünde erik olduğunu düşünüyoruz. Turgutlu Sebze ve Meyve Hali'ne gelen dumanlı papaz eriği fiyatlarında henüz bir netlik oluşmadı. Şuan itibariyle fiyatlar 5 ile 8 TL arasında değişmektedir. Önümüzdeki günlerde rakamlarda netlik kazanarak piyasanın hızlanmasını bekliyoruz. 2016 Yılı Erik sezonu Turgutlulu erik üreticilerine ve hal komisyoncularına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.