1 Aralık 2014 Pazartesi

AHMETLİ TÜRK EĞİTİM SEN TEMSİLCİSİ AHMET BAYRAM YUSUFLU’DAN AÇIKLAMA



         Türk Eğitim Sen Ahmetli Temsilcisi Ahmet Bayram YUSUFLU’nun Müdürlüğe İlk Defa ve Yeniden Görevlendirme Sonuçları ile ilgili yaptığı basın açıklamasıdır.
MEB’DEKİ TİYATRO BİTTİ
         Manisa Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan mülakatla ile ilk defa ve yeniden müdürlüğe görevlendirme sonuçları 28.11.2014 Cuma günü açıklandı. Türk Eğitim Sen Ahmetli Temsilciliği olarak sonuçlar bize hiç sürpriz gelmedi.  

         16.10.2014 tarihinde daha mülakatlar başlamadan önce temsilcilik olarak basın açıklaması yayınlamış ve Ahmetli İlçesinde kimlerin hangi okullara görevlendirileceğini açıklamıştık. Ne hikmetse açıkladığımız isimler ile atanan isimler aynı isimler… Yani biz daha mülakat yapılmadan, sonuçlar açıklanmadan görevlendirmeleri ilan etmiştik. 16 Ekimde yaptığımız basın açıklamasında mülakat komisyonu üyelerini uyarmış, kul hakkına riayet edilmesini temenni etmiştik. Sözlü sınavın insanların emeğini, alın terini çalmanın kılıfı mı? diye sormuştuk. 
16 Ekim 2014 tarihinde yaptığımız basın açıklamasında;  

         Şehit Hasan Yarış Halk Eğitimi Merkezi: Ahmet AKIN

         Ahmetli Anadolu Lisesi: Cendel AKÇAY

         Barboros İlkokulu: Recep ÖZBAY

         Altı Eylül İlkokulu: Sait CANDAN

         Altı Eylül Ortaokulu: Murat ŞENYÜZ

         Alahıdır İlkokulu: Nihal GÜRKAN,

isimlerini açıklamıştık. Şehit Hakkı Erdoğan Çok Programlı Anadolu Lisesi için açıkladığımız isim dışında açıkladığımız isimler, okullarıyla birlikte Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilmiştir. Bizi isimleri açıklama konusunda etik davranmadığımızı söyleyerek eleştirenler, nedense kimlerin hangi okula atanacağı ile ilgili yapılan listeleri hiç eleştirmemişlerdir. 

         Bir siyasi partinin icazeti ile malum sarı sendikanın hazırladığı listedeki isimlerin görevlendirmeleri yapılmıştır. Torpille, adam kayırmayla, malum sendikanın yöneticisi olmayla yapılan bu görevlendirmeler eğitimcilerin gözünde değersizdir, anlamsızdır. Görevlendirilenler için de durum aynıdır. Emek vermeden, alın teri dökmeden, hak etmeden elde edilen bu makamlar adam olana çivi gibi batar.  Bu görevlendirmeyi yapanlarla, görevlendirilenleri vicdanları ile baş başa bırakıyoruz. Yapılan bunca haksızlığı, bunca adaletsizliği görmeyen, ses çıkarmayanlara, objektif olmayan bu görevlendirmelerde payı olanlara Kur’an-ı Kerim’deki A’raf suresi 179. ayetini hatırlatıyoruz. ‘Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler…..’ 

         Türk Eğitim Sen olarak yine haklı çıktık. Yapılan sözlü mülakatın bir orta oyunu olduğunu, bir tiyatro olduğunu söyledik. Listelerin hazırlandığını, görevlendirilecek olanların belli olduğunu söyledik. Söylediklerimiz aynen çıktı. Ahmetli ilçesindeki okullarda görevli olan yöneticilerin tümü Eğitim Bir-Sen üyesi oldu. Bu yöneticiler ile Ahmetli’miz eğitimde çağ atlayacak, Manisa’da ilk sıralara gelecektir. Yaşayıp göreceğiz. 

         Türk Eğitim Sen olarak Elif gibi dik durmaya devam edeceğiz. Her durumda ve her şartta doğruyu söyleyeceğiz. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un belirttiği gibi; ‘Adam aldırmada geç git! diyemem aldırırım, Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım.’ Ne olursa olsun hakkı tutacak ve kaldıracağız. 1.12.2014  

Ahmet Bayram YUSUFLU

Türk Eğitim Sen Ahmetli Temsilciliği