20 Aralık 2014 Cumartesi

MHP MANİSA MİLLETVEKİLİ ERKAN AKÇAY: “ AKP TÜRK MİLLETİNİN VİCDANINDA YOLSUZLUKTAN MAHKÛM OLMUŞTUR.”



AKP’nin Türk tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluğunu kapatmaya çalıştığını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “  17/25 Arallık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda yaşananlar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın açıklamaları yolsuzlukların merkezinde Tayyip Erdoğan’ın ve AKP’nin yer aldığını göstermektedir. AKP hukuku ayaklar altına alarak Türk tarihinin en büyük yolsuzluğunu kapatmıştır. Ancak önemli olan vicdanlarda beraat etmektir. AKP,  hukuku ayaklar altına alıp yolsuzluk yapan yandaşlarını beraat ettirse de Türk Milletinin vicdanın da yolsuzluktan mahkûm olmuştur. Türk Milleti kul hakkı yiyenleri, devleti soyanları, evindeki paraları sıfırlayamayanları, evinde para sayma makineleri ve kasalarlara yakalanan bakan çocuklarını,  ne idüğü belli olmayan İranlı Reza Zarrab’ın önüne yatan bakanları ve bunları serbest bırakanları asla unutmayacaktır.  Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında bunun hesabı teker teker sorulacaktır. ”dedi. 
AKP’nin Türkiye tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluğunu kapatmaya çalıştığını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ 17-25 Aralık tarihlerindeki yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla bir takım kirli ilişkiler, yolsuzluk ve hırsızlıklar ortaya dökülmüştür. AKP rüşvet ve yolsuzluk operasyonları sonrasında çıkarttığı kanunlarla,  yolsuzluk ve hırsızlıkla suçlananları cezaevinden çıkarırken operasyonları yapan polis, savcı ve hâkimleri sürmüş veya çeşitli uydurma iddialarla tutuklatmıştır. AKP bu şekilde Türkiye tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluğunu kapatmaya çalışmaktadır. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi 17-25 Aralık Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarında ortaya çıkan kirli ilişkilerin ve bunun sonrasında yaşanan hukuksuzlukların unutturulmasına asla izin vermeyecektir. Nitekim Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli 17-25 Aralık haftasında ve sonrasında yaşananların unutulmaması, unutturulmaması için 17-25 Aralık tarihleri arasını " Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası" ilan etmiştir.  MHP Genel Merkezi “ Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası”  kapsamında 17 Aralık’tan 25 Aralık’a kadar 9 ilde 9 ayrı etkinlik ve toplantı hazırlamıştır.”dedi. 
AKP yolsuzlukları teşvik etmiştir.

AKP’nin yolsuzlukları teşvik ettiğini söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY,    AKP; Sayıştay’ı denetim yapamaz hâle  getirmiş, Teftiş ve Denetim Kurullarını felç etmiş, Kamu İhale Kanunu 175 defa değiştirerek 64 konuda Kamu İhale muafiyeti getirmiştir. Böylece ihaleler Kamu İhale Kanununun denetiminden çıkarılarak yolsuzlukların önü açılmıştır. Türk Ceza Kanununa göre ihalelere fesat karıştıranlara 5 yıldan 12 yıla kadar ceza verilmekteydi. Ancak AKP Hükümeti bu cezanın alt sınırını beş yıldan üç yıla, üst sınırını da 12 yıldan 7 yıla indirmiştir. İhale sonucunda zarar meydana gelmiş ise cezanın yarı oranında artırılacağına ilişkin hükmü kaldırmıştır. Dolayısıyla ihaleye fesat karıştıranlara verilen cezalar azaltılarak, yolsuzluklar teşvik edilmiştir. ”dedi.
Hiçbir iktidar AKP kadar kirlenmemiştir.

Hiçbir iktidarın AKP kadar kirlenmediğini söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ AKP döneminde rüşvet ve yolsuzluk bir virüs gibi yayılmış, yolsuzluk ve rüşvet hemen hemen tüm kurumlara sirayet etmiştir. AKP iktidarı; babalı oğullu, enişteli bacanaklı, ailecek cümbür cemaat yolsuzlukların içindedir. Tarihimizin hiçbir döneminde hiçbir iktidar böylesine çürümemiştir.”  

Yolsuzlukların merkezinde Tayyip Erdoğan vardır.

Tayyip Erdoğan’nın yolsuzlukların merkezinde olduğunu söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda yaşananlar; adları yolsuzluk ve rüşvete karışan dört bakanın görevden alınması, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın açıklamaları, yolsuzluklarla ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler, Tayyip Erdoğan ve oğlu arasındaki telefon konuşmaları,  yolsuzlukların merkezinde Tayyip Erdoğan’ın ve AKP’nin yer aldığını göstermektedir.” dedi.   

AKP döneminde hırsızlar polisleri kovalamaya başlamıştır

AKP döneminde hırsızların polisleri kovaladığını söyleyen MHP’li AKÇAY,  “ Tayyip Erdoğan Gezi olaylarında kahraman ilan ederek ödüllendirdiği polisleri, AKP’li dört bakanın, Bilal Erdoğan ve AKP’li işadamlarının da adının karıştığı 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yapmaları nedeniyle vatan haini ilan etmiştir.  Ne acıdır ki, polisler hırsızları kovalarken AKP döneminde artık hırsızlar; polisleri, hakim ve savcıları kovalamaktadır. Ancak bu gün polisleri, hakim ve savcıları kovalayanlar bilmelidir ki, MHP iktidarında onların kaçacak yeri kalmayacaktır.” dedi.  

Kendi üstün hukuklarını yarattılar

AKP’nin kendi üstün hukukunu yarattığını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan Reza Sarraf ile bakan çocuklarının da içinde bulunduğu 5 kişinin tahliye talebi, beş ayrı mahkeme tarafından ‘kuvvetli suç şüphesi ve kaçabilecekleri’ gerekçesiyle reddetmiştir. AKP yandaşlarını cezaevinden çıkarabilmek için kanun değiştirmiş ve sosyal medyada Tayyip Erdoğan’a övgüler düzen hâkimi vekâleten bu davaya atayarak yandaşlarını cezaevinden çıkarmıştır. Yaşanan bu hukuksuzluklar bir zamanlar “ üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü”  diye slogan atanların bu gün kendi üstün hukuklarını yarattığının bir göstergesidir.” dedi. 

AKP, Türk Milletinin vicdanında mahkûm olmuştur.

Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü diyerek 2010 yılındaki Anayasa referandumunda Türk Milletinden oy isteyen Tayyip Erdoğan, HSYK Kanununu değiştirerek yolsuzluk yapanları soruşturan hakim ve savcıları sürmüştür. Dün “Mahkemeleri birilerinin arka bahçesi olmaktan çıkardık, milletin ön bahçesi yaptık. “ diyen Tayyip Erdoğan 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonları kapsamında tutuklananları serbest bırakmak için hukuku ayaklar altına almıştır. HSYK’yı değiştirerek, kanunlar çıkartarak yolsuzlukların üzerine giden hakim ve savcıları sürebilir, yolsuzluk yapan bakan çocuklarını Reza Zarraf gibi ne idüğü belli olmayanları cezaevinden çıkarabilirsiniz. Adı yolsuzluk ve rüşvete karışan dört bakanla ilgili fezlekelerin TBMM’de görüşüleceği gün Meclis TV’yi kapatabilirsiniz. HSYK’yı değiştirip isteğiniz hâkimi ve savcıyı getirebilir, yolsuzluk yapanları beraat de ettirebilirsiniz. Ancak önemli olan vicdanlarda beraat etmektir. Yolsuzluk ve rüşvet çarkında suçüstü yakalanan AKP,  Türk Milletinin vicdanında mahkûm olmuştur. Ne yaparsanız yapın Türk Milletinin vicdanındaki mahkûmiyet kararını bozamazsınız.”dedi.   

MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY sözlerine şöyle devam etti: “ Rüşvet ve yolsuzluk çarkıyla devleti soyanlar 77 milyonun kul hakkını yemiştir. Yolsuzluk yapanları aklamak için TBMM’de parmak kaldıranlar, bu yolsuzluk ve rüşvet ilişkilerini görmezden gelenler de 77 milyonun kul hakkına ortak olmuştur. 77 milyonun kul hakkını yiyenler ve bunlara ortak olanlar Mahşer-i Kübra’da bunun hesabını verecektir.  Türk Milleti kul hakkı yiyenleri, devleti soyanları, evindeki paraları sıfırlayamayanları, bakanları ve bakan çocuklarını rüşvete boğan ne idüğü belli olmayan İranlı Reza Zarrab’ı serbest bırakanları asla unutmayacak, Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında bunun hesabı teker teker sorulacaktır.”