14 Ocak 2014 Salı

Başkan’ın Kalemi/Manisa Belediyesi Gazetesi'den NE BIR DAL KIRMAYA NE BIR YAPRAK SOLDURMAYA NIYETIMIZ YOK! Cengiz ERGÜN Belediye Başkanı



         Sevgili Manisalılar, Kıymetli Okuyucular; Manisa Belediyemizin sesi, Manisa Gazetesi’nin 2014 yılında yayınlanan ilk sayısında sizlerle yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Geride bıraktığımız 2013 yılının son ayında yaptığımız çalışmaları bu vasıtayla sizlere ulaştıracak, yeni yılda bizleri neler bekliyor, bunları paylaşacağım. Hepimizin bildiği üzere, 30 Mart 2014 Pazar günü, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, vatandaşlık görevimizin bir gereği olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oy kullanacağız. Bu seçimlere Manisa, Büyükşehir Belediyesi olarak girecek. Vatandaşlar olarak bilmemiz gereken en önemli konu, 4 tane oy kullanacağımızdır. Bunlardan bir tanesi mahalle muhtarı, bir tanesi Belediye Meclis üyeliği, bir tanesi bulunduğumuz ilçenin belediye başkanlığı, bir tanesi de büyükşehir belediye başkanlığı için ayrı ayrı kullanılacak. Verilen her oy, ayrı bir önem taşıdığı için sizlerden oyunuza ve sandığınıza sahip çıkmanızı, demokrasinin en önemli simgesi olan sandığa gitmenizi istiyorum.        

         Kıymetli Hemşerilerim; Seçim takviminden geri sayımın başlamasıyla, şahsımla birlikte diğer partilerin de Büyükşehir Belediye Başkan Adayları netleşti. Bu tatlı yarışın centilmenlik, karşılıklı saygı ve siyasi üslubu bozmayacak söylemlerle geçmesini temenni ediyor, adaylığı açıklanan tüm isimlere başarılar diliyorum. Adaylıkları açıklanır açıklanmaz ilk olarak şahsımı ve Manisa Belediyesi’ni hedef alan açıklamaların yapılmasını ibretle takip ediyorum. Bu davranışları, Ünlü Yazar Anton Çehov’un çok beğendiğim bir sözünü aklıma getiriyor: “Birileri arkanızdan konuşuyorsa, onlardan öndesiniz demektir.”  

         Değerli Manisalılar; Bizler de herkes gibi bu arenada çalışmalarımıza başladık ve ilçe, belde, köy ziyaretleriyle vatandaşlarımızla bir araya geldik. Gittiğimiz her yerde, görevi devraldığımız 2009 yılından bu yana geçen sürede yaptığımız çalışmaları, hayata geçirdiğimiz projeleri ve bundan sonra yapacaklarımızı anlattık. Siyaseti kirletecek tek bir söylemde bulunmadık, kimseye çamur atmak gibi bir derdimiz olmadı. Tabi ki siyasi olarak her zaman hakkımızda çeşitli söylemler oldu ve biz bunlara saygı gösterdik. Kişisel saldırı olmadan, kimseyi rencide etmeden bu süreci tamamlayıp, vatandaşlarımızın takdiri ile Yüce Rabbim’in alnımıza yazdığını hep birlikte yaşayacağız. Makamların gelip geçici olduğunu her fırsatta dile getirdik. Şunu da hep söyledik; “Sevdamız makam koltukları değil, Manisa!” Manisa’mızı bir adım daha ileri götürecek, önünü açacak her çalışmanın içinde yer aldık ve alacağız. Buna katkı sağlayan herkesten de Allah razı olsun.  

         Sevgili Okuyucular; Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe, belde ve köylerimize mevcut imkânlarımızla hizmetler götürmeye başladık. 2012 yılının Aralık ayında kabul edilen yasanın ardından Ocak-Şubat döneminde bununla ilgili çalışmalarımızı tamamlayıp, 6 ayda ilçe, belde ve köylerimize 35 milyon TL’lik destek sağladık. Geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirdiğimiz Sarıgöl, Ahmetli, Gördes ve Saruhanlı ilçe ziyaretlerimizde, götürdüğümüz hizmetleri de yakından görme fırsatı bulduk. İlçelerimizde şahsıma gösterilen sıcak ilgi, güler yüz ve tebessüm beni hayli mutlu etti. Uzun yıllardan beri hizmetten yoksun kalan köylerimizin ilk kez Manisa Belediyesi ile hizmete ulaştığına tanık olduk. Tabi mevcut imkânlarla, karınca kararınca da olsa bu hizmetleri vermeye çalıştık. İnşallah Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte daha büyük hizmetleri, mahalleye dönen köy ve beldelerimiz ile ilçelerimize ulaştıracağız. Yaptıklarımız, ileride yapacaklarımızın teminatıdır! Bizi eleştirenler, ulaştıracağımız hizmetleri hayal bile edemeyecek! Bunun buradan sözünü veriyorum.  

         Değerli Hemşerilerim; Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni bir ağaca benzetiyorum. Büyükşehir bu ağacın gövdesini, ilçe belediyelerimiz dallarını, mahalleye dönen köylerimiz de yapraklarını oluşturuyor. Yani biz bir bütünüz. Allah nasip eder, göreve yeniden seçilirsek, ne bir dalımızı kırmaya, ne de bir yaprağımızı soldurmaya niyetimiz yok. Ayrım yapmadan, bize oy verdi/vermedi demeden, doğulu-batılı, kuzeyli-güneyli diye ayırmadan nasıl Manisa Merkez’de 57 mahallemizin tamamına hizmet götürdüysek, 1 milyon 360 bin nüfuslu Manisa’ya da aynı hizmetleri ulaştıracağız. İleriyi görüyoruz, hazırlıklarımızı yapıyoruz, dersimize iyi çalışıyoruz. Hedefimiz Manisa’yı adıyla değil, modern, kalkınmış, insanlarının mutlu olduğu bir büyükşehir yapmak!  

         Kıymetli Manisalılar;  Tabi ki kentimiz merkezini de unutmuş değiliz. İl merkezinde özellikle otopark konusunda yaşanan sorunun çözümü noktasında Emekliler Parkı altına yapmayı planladığımız ve 1,5 yıl zaman kaybettiğimiz 400 araçlık yer altı otoparkında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yine Kamu İhale Kurumu’na yapılan itiraz nedeniyle süreci uzayan eski Subay Lojmanları yerine yapacağımız tam otomasyonlu 500-550 araçlık otopark için de çalışmanın başlaması noktasında son aşamaya geldiğimizin bilinmesini isterim. Uzun süredir hizmetten yoksun kalan Kumludere Caddesi’ndeki modernizasyon, dev projemiz Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali, 170 dönümlük alan üzerinde inşa ettiğimiz Kent Park gibi önemli projelerimiz de son hızla yükseliyor. Tabi oda ve derneklerimize söz verdiğimiz Oda ve Dernekler Projemizle ilgili müjdeyi de vermek istiyorum. Bildiğiniz üzere, biz bu projeyi kat karşılığı yapmak istedik ancak mecliste çoğunluk bu projemizi reddetmişti. Ancak biz bu projeyi belediyemizin imkânlarıyla yapacağımızı belirttik. Bununla ilgili yasal süreçler tamamlandı. Bu projemizle birlikte zor imkanlârda hizmet veren odalarımız büyük bir sorundan kurtulacaklar. Kirasını ödeyemeyen, elektrik, su faturasını ödeyemeyen bu kurumlara destek olmak bizim görevlerimizin içerisinde... İnşallah bunun da Ocak ayında startını vererek, Manisa’ya kazandıracağız.  

         Sevgili Hemşerilerim; Yaşadığımız mutluluklar, sevinçler, acılar ve üzüntüler ile bir yılı daha geride bırakarak; yeni ümitlerin taptaze ve canlı olduğu yeni bir yıla merhaba diyoruz. Bilindiği gibi, göreve geldiğimiz günden bu yana kentimizi yeniden yapılandırmak ve modern bir Manisa oluşturmak için gerekli tüm çalışmaları başlatarak şehrimizi güzelleştirmek adına bütün hizmetleri hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. Şeffaf, hesap verebilir ve adaletli bir hizmet anlayışıyla şehrimiz için gerekli olan her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Kurumsallaşmamızı tamamlayarak, sosyal bir belediye anlayışı oluşturma gayesi ile çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Şehrimizin sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Bunları gidermek için 2013 yılında olduğu gibi, 2014 yılında da gerekli planlama ile çalışmalarımız devam edecek. Inanıyoruz ki biz çalıştığımız müddetçe şehrimiz güzelleşecek, değişecek, yenilenecek. Bütün bu güzel duygular ile yaşanılacak her yeni anın, yaşanmadan önce yeni beklentileri, yeni umutları, iyimserliği beraberinde getirdiği, 2014 yılında ilimizde ve ülkemizde sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve yardımseverlik duygularının arttığı, huzur ve güvenin tesis edildiği, içinde yaşanılan zamanın en ince ayrıntılarıyla faydalı bir şekilde yaşanıldığı günler temenni ederek; hepimize mutluluk ve başarı dolu bir yıl diliyorum.