29 Ocak 2014 Çarşamba

M.H.P Belediye Başkan Adayı Ömer ZENGİN: Halka Yakın Değil; Halkın İçinde Olacağız!


 

Ahmetli Gündem, 29 Ocak 2014

MHP Ahmetli Belediye Başkan Adayı Ömer Zengin, yönetim anlayışındaki temel prensibi açıkladı: katılımcı demokrasi ve halka yakınlık değil halkın içinde olacağız!

         Seçim çalışmalarına son hızla devam eden M.H.P Ahmetli Belediye Başkan Adayı Ömer Zengin, yaptığı açıklamada yönetim anlayışındaki temel prensiplerini açıklayarak “Katılımcı demokrasi ve halka yakınlık değil-halkın içinde olacağız!” dedi.

 “MECLİS ÜYELERİ, YEREL TEMSİLİN EN ÖNEMLİ UNSURLARIDIR"

            Belediye Meclisinin bir belediyenin yönetiminde çok önemli olduğunu, fakat birçok belediyede belediye meclisinin sadece kararları onaylamak için kullanıldığını ifade eden MHP Ahmetli Belediye Başkan Adayı Ömer Zengin, “Belediye Meclisi ve belediye meclis üyeleri, yerel temsili ve katılımı sağlama özellikleri nedeniyle demokratikleşmenin yerel düzeyde kalıcı olmasını sağlama anlamında büyük önem taşırlar. Bu açıdan belediye meclisini modern anlamda çalıştıracağız ve meclis üyelerimizin bilgi ve tecrübelerinden azamî ölçüde yararlanacağız” dedi.

            MHP Ahmetli Belediye Başkan Adayı Zengin, “MHP olarak belediye meclisine ve aldığı kararlara büyük önem vereceğiz. Aktif ve katılımcılığı  sağlama açısından belediye meclis üyelerimizin önerileri bizim için çok önemli olacaktır. Halkla kaynaşmanın, yerel kimliği oluşturmanın mümkün olabilmesi için belediye meclisinin kararları sözde değil BİZDE ÖZDE olacaktır. Yönetim şemamız olacak, fakat hiçbir zaman tek adam olma gibi bir anlayışımız olmayacaktır.” şeklinde konuştu.

"DEMOKRATİK TEMSİLİYET" VURGUSU

Zengin konuşmasını şöyle sürdürdü:

           “Kamu yönetimi ilke ve yöntemleri kapsamında yerel yönetimlerin topluma nitelikli, ucuz, ekonomik ve verimli hizmet üretmesi gerekmektedir. Yerel yönetimler ticari bir kuruluş değildir. Şimdi bakıyoruz, birçok belediyenin sunduğu hizmetler vatandaşların canını yakmaktadır. Su, kanalizasyon ve diğer hizmetler  bu anlamda insanları en çok etkileyen konuların başında gelmektedir. Bu hizmetlerin vatandaşa pahalı bir şekilde ulaştırılması ciddi sıkıntıları da beraberinde getirmektedir. Ucuz, kaliteli hizmeti en hızlı şekilde sunma ilkesi ile hareket ederek vatandaşlarımıza en güzel, en yeni ve modern hizmetleri sunacağız. Demokratik temsiliyet, katılım, özerklik, refah, eşitlik gibi prensipleri ile hareket edeceğiz. (Biz böyle istedik, böyle olacak) mantığı ile asla hareket etmeyeceğiz.”

HALKA YAKIN DEĞİL HALKIN İÇİNDE OLACAĞIZ

            Halka yakın değil, halkın içinde olacaklarını sözlerine ekleyen Ömer Zengin, “Yerel yönetimlerin en belirgin özelliği iki temel işleyişi birden yapısında barındırmasıdır. Hem ‘yerel’ hem de bir ‘yönetim’ birimidirler. Ahmetli insanının ihtiyaçları, talepleri ve hizmetleri konusunda yereldirler; halka en yakın kendi kendini yönetme becerisine sahip siyasal bir sistem olmaları nedeniyle de en temel yönetim, iktidar birimleridirler. Bizim yönetim anlayışımızın temelini bu oluşturacaktır. Halkın içinde olacağız, en uygun hizmeti, en hızlı bir şekilde sunacağız ve katılımı sağlayacağız” derken;  “Halka yakın olacağız diyerek, sadece kendi taraftarlarımızı sık sık ziyaret etmeyi ve başkan esnaf ziyaretinde bahanesine saklanarak; Belediyenin günlük işlerinden ve muhtemel sorunlardan kaçmayacağız.”diyerek sözlerini tamamladı.