12 Ocak 2016 Salı

Manisa İtfaiyesine 26 Yeni Araç Daha, Ahmetli’ye de 4.İtfaiye Aracı



Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, 55 metre yüksekte Türk Bayrağı açtı. Başkan Cengiz Ergün, 55 metre yüksekliğindeki itfaiye aracının asansörüne çıktı ve oradan Türk Bayrağı açarak halkı selamladı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne kazandırılan 56 aracın ikinci etabı olan 26 aracın tanıtımı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu,  MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, daire başkanları, ilçe koordinatörleri, itfaiye personeli, firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Araç tanıtımında Manisa Büyükşehir Şehzadeler Mehteri de bir konser verdi. Meydanda bulunanları selamlayarak töreni yapılacak alana gelen Başkan Ergün’e MHP Kadın Kolları Başkanı Nevin Kaleli, Başkan Ergün’ün gençlik fotoğrafını hediye etti.
3,5 milyonluk tasarruf
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını itfaiye araçları tedarikçisi Volkan Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tecim yaptı. Tecim, firmalarıyla çalıştığı ve yerli üretime destek verdiği için Başkan Ergün’e teşekkür etti. Tecim’in ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kürsüye davet edildi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak 56 adet özellikli itfaiye aracı ve ekipmanının ihalesini 2014 yılı Aralık ayında yaptıklarını ve 19 milyon 865 bin lira üzerinden araçların ihale edildiğini hatırlatan Başkan Ergün, “Bu ihaleden teşvik uygulaması alınarak 3 milyon 575 bin 700 liranın belediyemiz kasasından çıkması önlenmiştir. Bu tür tasarruf girişimlerimizle bundan önce de milyonlarca liranın belediyemiz kasasında kalmasını sağlamıştık. Bundan sonra da aynı hassasiyetle bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

55 noktadan müdahale

56 adet itfaiye aracı alımı ihalesi kapsamında; 1 adet 55 metre otomatik merdivenli itfaiye aracı, 20 adet ilk müdahale itfaiye aracı, 10 adet 28 metre merdivenli itfaiye aracı, 15 adet itfaiye arazözü, 6 adet çok amaçlı kurtarma aracı, 4 adet 13 tonluk su tankeri, 112 adet telsiz ve 2 milyon lira değerinde malzeme temin edildiğini belirten Başkan Ergün, “İlk etapta 30 adet aracımızı teslim alarak ilçelerimize dağıtımını gerçekleştirmiştik. Bugün de ikinci etapta; 10 adet ilk müdahale itfaiye aracı, 15 adet arazöz, 1 adet 55 metre otomatik merdivenli ve asansörlü aracımızın tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Bunların yanında Manisa ilimiz genelinde 6 adet itfaiye amirlik binası ile 31 adet kapanan beldelerimize müfreze inşaatlarımız devam ediyor. Bunların tamamlanması ve mevcut binalarımız ile birlikte toplam 55 noktadan itfaiyemizin kısa sürede olaylara müdahale etmesi planlanmıştır. Halkımızın can ve mal güvenliği için çalışan itfaiyemizi daha güçlü kılmak adına mevcut imkanlarımız ile en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

2016 hizmet ve yatırım yılı

Yeni yılda Manisa’da sayısız hizmet ve açılışlarla sık sık bir arada olacaklarını dile getiren Başkan Ergün, “2016 yatırım yılı olacak demiştik. Yapacağımız hizmetleri tek tek sayarak bitiremeyeceğimiz bir gerçek. Ama öne çıkan birkaç projemizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Manisa’mıza 5 yıldızlı otel, AVM ve sosyal alanların bulunduğu Manisa Prime projesinin inşallah bu sene temelini atmayı planlıyoruz. Oda ve Dernekler ile MASKİ hizmet binasının yer aldığı ikiz kulelerin açılışını yapacağız. 560 araç kapasiteli, Türkiye’nin en büyük otomasyonlu otoparkını da inşallah 2-3 ay içinde hizmete kazandırmış olacağız” dedi.

Ulaşımda Yeni Araç Takviyesi

Ulaşımda Manisa’ya devrim yaşattıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, şunları söyledi; “İlçelerle mahalleler ve ilçelerden de Manisa merkeze çalışan 71 tanesi yeni olmak üzere toplam 100’ün üzerinde araçla bir ulaşım hamlesi başlattık. İnşallah önümüzdeki ay içerisinde bu hatlardaki eski araçları 30 yeni araçla yenileceğiz. Bir ay içerisinde bu yeni araçlar mevcut hatlarda çalışmaya başlayacak. Bunun yanı sıra Saruhanlı bölgesi ve Turgutlu yolu üzerindeki Çobanisa hattı üzerinde bulunun bütün araçların, otobüs firmasıyla dönüşüm anlaşması imzalandı. Bu modern araçlar da önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Sırada Akhisar var, Turgutlu var, Salihli var. İnşallah 2016 yılı içerisinde il genelinde bu dönüşüm tamamlanacak” dedi.

Gıda Bankaları ve MABEM’ler açılıyor

Turgutlu Cumartesi Pazarı Kapalı Pazaryeri Otoparkı, Selendi Belediye Kompleksi, Çampınar Köprüsü, Turgutlu Eski Belediye Hizmet Binası Restorasyonu, Kula Beyler Evi restorasyonu gibi projelerin de halkın hizmetine sunulacağını kaydeden Başkan Ergün, “Ahmetli, Turgutlu, Salihli, Alaşehir ve Saruhanlı ilçelerimize yapacağımız kavşakların temelini inşallah bir bir atacağız. 17 ilçemizde MABEM dershanelerini hayata geçirdik. 17 İlçemizde yine Gıda Bankaları bu aydan itibaren, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri faaliyete geçiyor. Sosyal belediyecilik örneği verdiğimiz bu güzel projelerimizin açılışları da programımız dahilinde yapılacak” diye konuştu.

Güzel hizmetler için canla başla çalışıyoruz

Turgutlu Ovacık Yaylası, Salihli Otopark, Alaşehir Oto Terminali, Gençlik Merkezleri, Kapalı Salon yüzme havuzları gibi projelerin de birer birer hayata geçirilecek projeler olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Kısacası canla, başla halkımıza en güzel hizmetleri ulaştırmak için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin diyor, yeni itfaiye araçlarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bu araçları kullanmak durumunda kalmayız. Ancak hayatın acı gerçekleri de ne yazık ki kaçınılmaz. O açıdan yeni araçlarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan’dan 55 metrede Türk Bayraklı Selam

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e konuşmasının ardından Volkan Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tecim, araçların temsili anahtarını teslim etti. Daha sonra okunan dualar eşliğinde kurban kesilirken, araçların hayırlı olması temennisinde bulunuldu. Törenin ardından itfaiye personeliyle tek tek el sıkışan Başkan Ergün, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de geri çevirmedi. 55 metrelik itfaiye aracını da bizzat test eden Başkan Ergün, aracın 55 metreye ulaşmasıyla birlikte Türk Bayrağı açarak, vatandaşları selamladı.

Ahmetli’ye de 4.İtfaiye Aracı

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne kazandırılan 56 aracın ikinci etabı olan 26 aracın tanıtımı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. İlk etapta 30 adet aracın ilçelerimize dağıtımı gerçekleştirilmişti.  Bugün de ikinci etapta; 10 adet ilk müdahale itfaiye aracı, 15 adet arazöz, 1 adet 55 metre otomatik merdivenli ve asansörlü araç tanıtımı gerçekleşti. Yeni itfaiye amirlik binası da yapılan Ahmetli ilçemize bu araçlardan 1 adet ilk müdahale itfaiye aracı da verilerek; Ahmetli İtfaiye aracı da 4’e çıkmış oldu.