21 Ocak 2016 Perşembe

Yüreğimiz Bir Kez Daha Yandı


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerin hazırladığı el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ali Şahin memleketi Turgutlu'da acı ve hüzün içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze namazına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.
Son dönemde artan terör saldırılarının ardından Manisa bir evladını daha toprağa vermenin üzüntüsünü yaşadı. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde hain PKK'lı teröristlerce hazırlanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu ağır yaralanan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Ali Şahin kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Şehit Şahin memleketi Turgutlu ilçesi Pazar Camii’nde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Yılmaz Gençoğlu, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, siyasi partilerin temsilcileri ile birlikte askeri erkân, daire müdürleri ve binlerce Turgutlulu katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, cenaze namazı öncesinde Şehidin Babası Mehmet Ali Şahin ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi. 
Ailenin Feryatları Yürekleri Dağladı
Pazar Camii etrafında şehidin cenazesini bekleyen binlerce Turgutlulu teröre lanet okudu. Şehidin cenazesinin Pazar Camii’ne getirilmesiyle birlikte teröre tepkiler daha da arttı. Şehidin Babası Mehmet Ali Şahin, Annesi Hazar Şahin, kardeşleri ve yakınları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şahin’in yakınları cenaze namazı boyunca güçlükle ayakta dururken, şehit babası Şahin cenaze namazı sırasında fenalık geçirdi.
Gözyaşları İçerisinde Uğurlandı
Şehidin cenaze namazını İl Müftüsü Sinan Cihan kıldırdı. Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Şahin, bir süre askerlerin omuzlarında taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Cenazeye eşlik eden binler, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atarak, terör örgütüne lanet okudu. Şehit Şahin gözyaşları içerisinde toprağa verildi.