29 Ağustos 2014 Cuma

MHP Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan’dan Görevden Alınacak Okul Müdürlerine Destek



Değerli Basın Mensupları ve Değerli Manisalılar
AKP iktidarının başlamasıyla beraber adeta elinde oyuncak gibi oynadığı Milli Eğitimin eğitim olmaktan çıkarılıp, gelecek adına telafisi mümkün olamayacak, geleceğinizi karartacak şekilde her sene yeniden yapılanmasına ve yapboz tahtası gibi oynanan gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğinden şüphe duymaktayız.
Geçen hafta bildiğiniz üzere okul yöneticilerinin değerlendirme süreci bitmiştir. Hepimizin bildiği gibi değerlendirmeler en kıdemli ve kıdemsiz öğretmen değerlendirmesi 10 puan, öğretmenler kurulunca seçilen iki öğretmenin değerlendirmesi 10 puan, okul aile birliğinin değerlendirmesi 10 puan ve okul öğrenci birliği başkanlığı 10 puan toplam sonuca sadece göstermelik olarak etki eden ve mavi boncuk şeklinde dağıtılan 40 puandır.
Ancak ilçe Milli Eğitim Müdürünün değerlendirmesi 25 puan, daha henüz 2-3 aydır şube müdürlükleri görevinde bulunan müdürlerin değerlendirmesi 20 puan ve 15 puandır.
Böyle bir değerlendirmeden çıkan sonuçlara göre, iktidara yakın olan, iktidara yakın sendikaya üye olan yani siyasi torpilli olan okul yöneticilerine yüksek puanlar verilmiştir ve görev süreleri uzatılmıştır. Ancak daha deneyimli olan yaklaşık 25 yıldır yöneticilik yapan ve okulunda yüksek puan alan başarılı yöneticilerimizi sadece siyasi görüşleri nedeniyle, iktidara boyun eğmedikleri ve sadece görevlerini tam manasıyla yerine getirdikleri için AKP iktidarının zulmü ile karşılaşmışlardır ve Milli Eğitim yöneticileri vasıtasıyla düşük puan verilmiştir.
Şimdi buradan soruyorum;
Milli Eğitim Müdürü, İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü 2-3 ayda bu okul müdürlerimizi nasıl tanıyabilmiştir ve neye göre değerlendirmişlerdir.
MHP olarak kanaatimiz odur ki!

Milli Eğitimde kadrolaşma operasyonu yapılmaktadır.

Biz MHP olarak AKP’nin her yere ulaştırdığı ötekileştirmeyi geleceğimizin teminatını sağlayacak olan çocuklarımızın siyasi ihtiraslara kurban etmeyeceğimizi bildirir, bu haksızlığın ve zulmün karşısında olacağımızı belirtmek isteriz.

                                                                                      Onur BAYLAN
                                                                 MHP Yunusemre İlçe Başkanı