10 Şubat 2017 Cuma

Irlamaz’da Yılların Sorunu Çözüldü Sıra Üst Yapıya Geldi


Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, yaklaşık 50 yıllık alt yapı sorununun MASKİ tarafından çözüldüğü Irlamaz Mahallesi’nde başlayan üst yapı çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Şirin, mahallenin çevre yatırımlarıyla bambaşka bir görünüme kavuştuğunu söyleyerek, “Alt yapı sorunları çözülmüş, üst yapısı yepyeni bir görünüme kavuşan Irlamaz Mahallemiz’deki değişim ve yeniliğin hayırlı olmasını diliyor, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum” dedi.

Irlamaz Mahallesi’nin yaklaşık 50 yıldır çilesi olan alt yapı sil baştan yenilenerek, mahalle sakinlerinin çilesi sona ererken, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de akabinde başlayan üst yapı çalışmalarını yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Şirin’e Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar, MASKİ Turgutlu Sorumlusu Mustafa Arıoava eşlik etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yaz aylarında başlanılarak tamamlanan alt yapının mahalle sakinlerine rahat bir nefes aldırdığını ifade eden Başkan Şirin, “İlçemizin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Irlamaz’da yaşayan halkımızın yaklaşık 50 yıllık beklentisini karşılamak ve çözüme kavuşturmak yine bizlere nasip oldu. Geçen ziyaretimizde de belirtmiştik; merkezimiz ile uzak mahallelerimiz arasında hizmette ayrım yapmıyor, görev ve hizmet alanlarımız haricindeki soruları da diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla temas ederek çözüyoruz. Bunlardan en önemlisi halkımıza daha kaliteli içme suyu temin etmek adına yoğun çalışan Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğümüzdür. Şuanda Irlamaz Mahallemiz’in alt yapısı komple yenilendi, fosseptik diye bir şey tarihe karıştı. Halkımızın da bu durumdan oldukça memnun olduğunu biliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Irlamaz Bambaşka Bir Görünüme Kavuşuyor
Alt yapısı tamamlanan Irlamaz Mahallesi’nde sıranın üst yapıya geldiğini söyleyen Başkan Şirin, “İlk etapta mahallemizin ana hatlarında parke taşı döşeme çalışmalarını sürüyor. Daha sonra ara sokaklarda çalışmalar başlayacak. Özellikle mahallemizin girişine döşenecek ışıklı bordür taşlarının bölgemize yakışacağını düşünüyorum.
Vatandaşlarımızın hava muhalefeti dolayısıyla sıkıntı çektiğini, ancak sabır gösterdiklerini biliyoruz. Ancak hemşerilerimiz Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hava muhalefetine rağmen imkanları zorlayarak çalıştıklarından emin olsunlar. Beklediklerine de değecek çalışmaların yapıldığını özellikle belirtmek isterim. Alt yapı sorunları çözülmüş, üst yapısı yepyeni bir görünüme kavuşan Irlamaz Mahallemiz’deki değişim ve yeniliğin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yapılan çalışmalara emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e, MASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.