9 Şubat 2017 Perşembe

Ulu Cami’nin Tarihi Dokusu Ortaya Çıkacak




Ulu Cami’deki tarihi ve kültürel dokuyu ortaya çıkartabilmek amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çevre düzenleme projesinde çalışmalara hız verildi. Bu kapsamda imar planına esas jeolojik jeoteknik etüt çalışmaları gerçekleştirilerek, bu doğrultuda projelendirme yapılacak.

İl genelinde yaptığı çalışmalarla Manisa’daki değişimi hızla sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ulu Cami çevresinde yer alan tarihi ve kültürel dokuyu ortaya çıkartmak amacıyla başlattığı çalışmalara hız verdi. Bölgedeki gizli güzellikleri gün yüzüne çıkartacak olan çevre düzenlemesi mimari uygulama projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut alanda 1.aşama olarak yapılması öngörülen imar planına esas jeolojik jeoteknik etüt çalışmalarına başlandı. Yürütülen çalışmaları Tarihi Sosyal ve Kültürel Projeler Şube Müdürü ile birlikte projenin kontrol elemanları yerinde inceledi. Başlatılan çalışmalar kapsamında imar planına esas jeolojik jeoteknik etüt çalışmaları gerçekleştirilerek, bu doğrultuda projelendirme yapılacak. 

Ulu Cami’nin Çehresi Değişecek

Ulu Cami’nin çehresini değiştirecek olan projede çalışmalara hız verdiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Ulu Cami’nin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkartmak amacıyla yapılan kamulaştırmaların ardından bölgede hayata geçirilecek olan proje için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zemin çalışmalarının ardından seyir terasları, yürüyüş yolları ve dinlenme alanlarının yer alacağı proje ile Manisa’mıza en güzel sosyal alanlarından bir tanesini daha kazandıracağız” dedi.