1 Mayıs 2014 Perşembe

Manisa CBÜ’li Yabancı Öğrenciler Festivalde Buluşacak


 
Ahmetli Gündem
 
         CELAL Bayar Üniversitesi (CBÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Onay, üniversitede öğrenim gören bir grup yabancı öğrenciyle birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü’yü ziyaret etti. Üniversitede öğrenim gören yaklaşık 400 öğrencinin Kültür Festivali düzenlediğini belirten Onay, festival davetiyesini Başkan Vekili Güzgülü’ye takdim etti.

         Celal Bayar Üniversitesi’nde öğrenim gören yaklaşık 400 yabancı uyruklu öğrenci, kültürlerini tanıtmak amacıyla CBÜ Uygulamalı Bilimler Genç Liderler Kulübü ve Uluslararası Ofis işbirliğiyle 1. Uluslararası Kültür Festivali düzenliyor. Düzenlenen festival ile ilgili davetiyeyi ulaştırmak amacıyla (CBÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Onay, üniversitede öğrenim gören bir grup yabancı öğrenciyle birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü’yü ziyaret etti. Festivalin 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenleneceğini belirten CBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Onay, Başkan Vekili Güzgülü’ye davetiyeyi takdim etti ve festival hakkında bilgi verdi. 

Katkı sağlamaya hazırız 

         Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak festivale ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü de, yabancı konuklarına Mesir Macunu ikram etti. Üniversite bünyesinde öğrenim gören 400 yabancı uyrukla öğrenci sayısının oldukça önemli olduğunu ifade eden Güzgülü, “Bu öğrencilerimizin kültürlerini tanıtmasının yanında, Manisa’mızın da uluslararası alanda tanıtılması için festival çok önemli. Bu açıdan bundan sonra düzenlenecek bu tür etkinliklere Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak katkı sağlamaya hazırız” diye konuştu.