30 Mayıs 2014 Cuma

Manisa Dev Bir Tesise Daha Kavuşuyor!

 

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin Yunusemre İlçesi, Güzelyurt Mahallesi’nde başlattığı Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu Tesisi’nde inşaat çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkan Vekili Serpil Çakır da çalışmaları inceleyerek, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sporun alt yapısına yönelik sürdürdüğü tesisleşme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu çerçevede Yunusemre İlçesi, Güzelyurt Mahallesi’nde, Toki 1’in karşısında başlattığı Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu Tesisi’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkan Vekili Serpil Çakır da çalışmaları inceleyerek, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. 5 bin 500 metrekarelik inşaat alanı içerisinde, kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, kapalı basketbol sahası, kafeteryaları, kondisyon salonu ve idari binası ile birlikte güzel bir spor kompleksini daha Manisa’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çakır, kentin spor tesisi eksikliklerini hızla giderdiklerini ve gençleri spora teşvik etmenin yolunu açtıklarını ifade etti. 
1 yılda tamamlanacak 4,5 milyon’a mal olacak 
Tesis hakkında teknik bilgiler de veren Çakır, “Yüklenici firma yetkililerine 25 Nisan tarihinde yer teslimi yaptık. Şuan kapalı yüzme havuzunun temeli bitmiş durumda, idari binamızın ise şuan temeli atılıyor. Basketbol sahamızın temel atma çalışmalarına başlanılıyor. 510 metrekarelik alanda da yarı olimpik havuzumuz yapılıyor. Tesisimizde,  gençlerimiz için yapılan havuzun yanı sıra, çocuklarımız için de minik bir havuzumuz var. Tesisimizin maliyeti, yaklaşık 4 buçuk trilyon. Yaklaşık 360 iş günü sürecek tesisin çalışmalarını, en kısa sürede tamamlayarak, Manisa için büyük bir ihtiyacı da gidermiş olacağız. Bu anlamda da Manisalı bir vatandaş olarak böyle bir güzel tesisi Manisa’ya kazandırdığı için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum” dedi.