16 Eylül 2015 Çarşamba

MHP’Lİ AKÇAY: “TERÖR AÇIKLAMALARINI VE İTİRAFLARINI UNUTTURMAYACAĞIZ”

 


            Son zamanlarda artan terör saldırıları ve çözüm sürecine ilişkin bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan AKÇAY, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’li yöneticilerin terör ve çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını ve itiraflarını milletimiz unutmayacaktır. Meydanlarda istikrar çığırtkanlığı yapanların önce kendi söylem ve eylemlerinde istikrar sağlaması gerekmektedir.” dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan AKÇAY artan terör saldırıları ve çözüm sürecine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Ülkemizin dört bir yanının fitne ve bölücülük ateşiyle çevrildiğini belirten MHP’li AKÇAY, “kimliğimiz, tarihimiz, geleceğimiz, vatanımız tehdit altındadır. Kaygı ve uyarılarımızı geçmişte reddedenler bugün haklılığımızı dile getirmektedirler. MHP’nin hiçbir kaygısının gerçekçi olmadığını söyleyenler tek tek itiraf eder noktaya gelmiştir. Örneğin, 23 Kasım 2013’te ‘Sayın Öcalan demeyi ve PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkardık.’ diyen, 25 Temmuz 2013’te ‘Dağa çıkışlar eskiye oranla daha nitelikli hal aldı.’ diyen Bülent Arınç 29 Temmuz 2015 günü mecliste hükümet adına yaptığı son konuşmasında ‘Milliyetçi Hareket Partisinden de bazen politik söylemlerle bazen de esasa yönelik eleştiriler gelmiştir. Bugün görüyoruz ki bu eleştiriler büyük ölçüde haklıdır.’ demiştir. Geçmişte yaptığımız isabetli teşhisler bugün AKP tarafından da kabul edilmektedir. Bugün yaşananlar 13 yıllık AKP iktidarının bir sonucudur. 20 Temmuz’dan bu tarafa verdiğimiz 127 şehidimiz AKP’nin kirli ve işbirlikçi siyasetinin bir sonucudur. AKP PKK’dan medet umdukça terör şehirlerimize yerleşmiş, mühimmat depolamış, terörist devşirmiştir.” dedi. 

Hükümetin görüş ve vaatleri buhar olmuştur 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin inandırıcılığı hiçbir zaman olmayan görüşlerininbuhar olup uçup gittiğini belirten MHP’li AKÇAY,“Erdoğan ve AKP’nin sloganlarıyla gidilecek bir yer yoktur. Türkiye’nin varlığı üzerinde oynanan oyunların maşasının bir ayağı PKK diğer ayağı Erdoğan ve AKP’dir.” dedi. AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti:  

“Bugün Erdoğan ve AKP’li yöneticilerin itiraflarından da anlaşılabileceği gibi PKK alan hakimiyetini genişleterek kurtarılmış şehir ve bölgeler kurmaya yönelmiştir. İşgal ve isyan provaları başlatılmıştır. Terör örgütü ‘isyan’ı adım adım hazırlarken Erdoğan ve hükümet uyumuş ve bu olayları zımnen desteklemiştir.  Üstelik bu sürecin sonunda PKK’yı hükümete taşımışlardır. 

AKP ve PKK/HDPOslo’da, Habur’da, Dolmabahçe’de ve İmralı’da kurdukları masada bir araya gelerek al takke ver külah misali aralarındaki farkı ‘sıfırlamışlardır.’” 

Siyasette istikrar kişinin kendi istikrarından başlar 

Siyasette istikrarın kişinin kendi istikrarından başlayacağına dikkat çeken MHP’li AKÇAY, “Siyasette ‘istikrar’ı savunanlar öncelikle kendi siyasetlerinin ‘istikrarsızlığını’ aziz milletimize açıklamak zorundadırlar. Dünkü sözleri ve bugünkü itirafları unutmadık, unutturmayacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 Ekim 2009’daki ‘“Habur Sınır Kapısı'nda, yaşanan manzara karşısında umutlanmamak mümkün mü? Bu bir umuttur. Türkiye'de, iyi, güzel şeyler, umut verici gelişmeler oluyor.’ açıklamasını unutturmayacağız. Erdoğan’ın 21 Ağustos 2010’da terör örgütü ile görüştüklerini söyleyenleri şerefsiz ilan eden açıklamasını ve 20 Eylül 2011’deki terör örgütü ile görüşmeleri ‘biz değil devlet yaptı’ çarpıtmasını ve 26 Eylül 2011’deki Oslo görüşmeleri itirafını, 12 Nisan 2012 ve 18 Ekim 2012’deki ’deki MİT müsteşarını İmralı’ya kendisinin gönderdiği itirafını unutturmayacağız. 27 Aralık 2010’daki ‘Başbakan olarak Kürt sorununu savunuyorum, savunmaya devam edeceğiz.’ açıklamasını unutturmayacağız. 26 Şubat 2013’te baldıran zehri içmeye hazır olanların 6 Eylül 2015’te ‘Bunlar (PKK) çözüm sürecini silah stoklama süreci olarak değerlendirdi. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar.’ itirafını unutturmayacağız. İstikrar önce insanın söylemve eylemlerinde olur; hele ki o siyasetçi devletin en tepelerindeki makamlarda oturuyorsa istikrar söylem ve eylemlerinizin vaz geçilmez bir parçası olmalıdır. Bugün sayın genel başkanımız dışındaki hiçbir liderin, MHP dışındaki hiçbir partinin istikrarından bahsetmek mümkün değildir. Unutmayınız ki, istikrar ancak istikrarlı olanla sağlanır.” dedi. 

Akçay’dan Çözüm Süreci ve Terör Saldırıları İçin 15 Önerge 

         MHP Manisa milletvekili Erkan Akçay 7 Haziran milletvekili genel seçimleri sonrası artan terör saldırılarına ilişkin mecliste de çalışmalar yapıyor. Akçay son olarak başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle 9 adet, İçişleri Bakanı Selami Altınok’un cevaplaması istemiyle 4 adet, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün cevaplaması istemiyle 2 adet olmak üzere toplam 15 soru önergesi verdi.