23 Eylül 2015 Çarşamba

MHP’Lİ AKÇAY KURBAN BAYRAMI MESAJINDA BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI YAPTI

 


            Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan AKÇAY Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. AKÇAY, “Unutulmamalıdır ki, Türk milleti tarihin en umutsuz anlarında milli birlik ve beraberlik ruhu ve bilinci ile doğrularak yükselmiştir. Kurban ibadetinin bizlere yeniden sunduğu sevgi ve saygı temelli ilişkiler hiçbir kötü niyetin amacına ulaşmasına fırsat vermeyecektir.” dedi.        
MHP’li AKÇAY, bayramlarımızın birlik ve beraberliğimizin manevi bağları olduğuna dikkat çektiği açıklamasına şöyle devam etti: “Bir Kurban Bayramına daha ulaşmış olmanın coşku ve heyecanı içerisindeyiz.Kurban Bayramı paylaşarak kenetlenmenin manevi iklimidir. Birer kucaklaşma günü olan bayram günüyle birlikte kardeşliğimizin önündeki şer odakları yok olacaktır. Bayramlarda yardımlaşma ve dayanışmanın artması, paylaşmanın yaygınlaşması bunun bir göstergesidir.” 
Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde ilelebet var olmasını bu milli ve manevi değerlere sıkı sıkıya bağlı kalmaktan geçtiğini belirten AKÇAY açıklamasında bölücülüğe karşı bir ve beraber olma vurgusu yaptı. AKÇAY açıklamasında; Bugün hiziplerin, ihtilafların, küslüklerin eşiğinde Türk milletinin Bin Yıllık Kardeşlik hukuku hedef alınmaktadır. Ayrımcılık ve bölücülük Türk milletinin ve devletinin varlığını hedef alırken milli ve dini vazifelerimizin gereği olarak bir ve beraber olmamız gerekmektedir.” dedi. 
         MHP’li AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti: “Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar, bizlere bir yol ayrımını işaret etmektedir. Bu yol ayrımı yine var olma yahut teslim olma üzerinedir. Tarih yine tekerrür etmektedir. Milletimizin bulunduğu coğrafya üzerine işgal, ihanet ve zulüm bulutları çökmüştür. Ancak unutulmamalıdır ki, Türk milleti tarihin en umutsuz anlarında milli birlik ve beraberlik ruhu ve bilinci ile doğrularak yükselmiştir.Hizipler, küslükler, ihtilaflar bayramın mana yüklü ikliminde sonuçsuz kalacaktır. Türk milleti ebedi yurdunda sonsuza dek var olacaktır. Kurban ibadetinin bizlere yeniden sunduğu sevgi ve saygı temelli ilişkiler hiçbir kötü niyetin amacına ulaşmasına fırsat vermeyecektir.Bu düşüncelerle Türk milletinin, Türk-İslam aleminin ve İslam coğrafyasının huzur ve esenliklere ulaşması dileğiyle Kurban Bayramını kutluyor,kurban ibadetlerinin Cenab-ı Allah katında kabul olmasını temenni ediyorum.”