27 Ekim 2012 Cumartesi

AHMETLİ'DE KURBAN BAYRAMI COŞKULU GEÇTİ


Manisa’nın Ahmetli İlçesinde  Mübarek Kurban Bayramı coşkulu geçti.


Kurban Bayramı öncesinde Ulucami Mahallesi Köroğlu Caddesinde Anaokulu’nun batısında belirlenen “Kurbanlık Satış Yeri” bayram öncesi kurbanlık alan vatandaşlarca hınca hınç doldu doldu boşaldı.


Kurban Bayramı öncesinde bayrama yönelik Belediye Stadının altında kurulan Lunapark’ta çocuklar bayram sevincini erkenden yaşamaya başladılar. Bayramdan birkaç gün önce, özellikle arefe günü Ankara-İzmir karayolunda trafik akışında büyük yoğunluk olduğu gözlendi.


BAYRAMDA AHMETLİ’DE CAMİLER DOLDU TAŞTI

Ahmetli’de Kurban Bayramı coşkusu, camilere sığmadı. Sabah erken saatlerde camilere akın eden ve camilerde yer bulamayan vatandaşlar, halı ve kilimlerin üzerinde bayram namazını kıldı. Bayram namazını kılan cemaat, ardından teşrik tekbirleri eşliğinde bayram hutbesini dinledi. Yapılan duanın ardından da cemaat önce din görevlileriyle bayramlaştı. Daha sonra cami içinde ve avluda bayramlaşan cemaat kurbanlarını kesmek üzere evlerinin yolunu tuttu. Arife günü mezarlık ziyaretini yapamayan vatandaşlar, bayram namazından sonra akın akın mezarlık ziyaretlerini eda ettiler. Evlerde küçükbaş hayvan kesen vatandaşlar ya evde kurban kesmesini bilen bir büyük tarafından, yada bir komşu tarafından kurbanlar heyecanla kesildi. Büyükbaş hayvan kesen vatandaşlar da belediye mezbahasında ve özel hazırlanmış kesim yerlerinde kurbanlarını kestiler. Ahmetli’de büyük şehirlerde görülen o kötü görüntü olmadı.



AHMETLİ’DE BAYRAMLAŞMA

Bayramın ikinci günü Kaymakamlık makamının, çalışanlar ve vatandaşlarla bayramlaşmasından sonra, başta ilçe kaymakamı olmak üzere hazır bulunan protokol üyeleri sırasıyla İlçe Emniyet Amirliğinde, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Ahmetli Ek Hizmet Biriminde çalışanlar ve hastalarla, İlçe Jandarma Komutanlığında askerlerle, Belediye İtfaiye Personeliyle, Ahmetli İlçe Hastanesinde görevli personelle bayramlaşıldı. Ahmetli Kaymakamlığının bayramlaşmasının bitmesinden sonra da  belediye ve siyasi partilerde de bayramlaşmalar devam etti.

Bayram boyunca vatandaşlar çoluk çocuğuyla ailece akraba, eş-dost bayramlaşması için kaynaştı durdu. Çocuklar da fırsat buldukça bayram harçlıklarıyla Lunapark’ta beşiklere bindiler. Havanın da uygun olması nedeniyle Ahmetlili vatandaşlar kurbanlarını rahatça keserek; bayramlarını eda ettiler.

Ahmetli’de bayram, hareketli ve coşkulu bir şekilde geçti.”AHMETLİ GÜNDEM” ailesi olarak hemşerilerimizin Mübarek Kurban Bayramlarını ve Cumhuriyet Bayramlarını  kutluyor, çoluk çocuğuyla daha nice bayramlara erişmelerini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.