7 Ekim 2012 Pazar

Manisa M.H.P’de Genişletilmiş İl Divan Toplantısı

Manisa M.H.P’de Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Yapıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın’ın katıldığı, İl Başkanı Tamer Akkal, M.H.P Merkez Karar Kurulu Üyesi Mustafa Enöz, Milletvekilleri Sümer Oral ve Erkan Akçay, İl Yöneticileri, İlçe Başkanları, Belediye Başkan ve meclis üyeleri, Kadınlar Kolu Başkan ve Yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyelerinin katıldığı Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Yapıldı. Toplantının basına açık bölümünde; 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, TBMM'de kabul edilen tezkereye ilişkin "Bu verilen destek, altını çizerek belirtiyorum, 'savaşa girin' desteği değildir" dedi. 

Belediye Kültür Merkezi'ndeki MHP Manisa genişletilmiş il divan toplantısında konuşan Yalçın, Suriye ile krizin baş gösterdiğini, "bu noktaya gelinmesini temel sebebinin siyasi iktidarın 10 yıldır uyguladığı dış politika" olduğunu savundu. 


"Kötü komşuluğun bu coğrafyalardan Türkiye'ye terör ihraç eder duruma geldiğini, Kuzey Irak'ta meydana gelen birçok hadisede Türkiye'nin dışlandığını, Suriye'nin rahat bir Ortadoğu ülkesi haline gelmesi sırasında Türkiye'ye rol verilmediğini" ifade eden Yalçın, "Halbuki sınırlarımızın güneyini teşkil eden bu bölge Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hinterlandıdır. Bu bölgede cereyan eden her Hadise bu devleti yakından ilgilendirmek zorundadır" diye konuştu. 

Suriye olayında milli mesele olması sebebiyle tezkereye destek verdiklerini kaydeden Yalçın, şöyle konuştu: 

"Hatırlarsanız partimizin daha önceki açıklamalarında Suriye kuzeyinden gelebilecek tehlikelere karşı bir güvenlik koridoru oluşturulmasını talep etmiştik. Bunu yapabilmesi için özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elinin kuvvetli olması lazım. Bu verilen destek, altını çizerek belirtiyorum, 'savaşa girin' desteği değildir. Bu destek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne veya bu devletin vatandaşlarına yönelik herhangi bir tehlike söz konusu olduğunda ani, çabuk ve derhal hareket edebilmek imkanını sağlamaktır, hepsi budur. Dolayısıyla daha önceki tezkerelerin kullanımında olduğu gibi, bu yetki devrinde de mutlaka olay doğru algılanacak ve bu şekilde uygulanacaktır." Dedi. Daha sonra İl Başkanı Tamer Akkal söz alarak gündeme ilişkin konulara değinirken, M.H.P’li Manisa Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. M.K.Y.Kurulu Üyesi Mustafa Enöz de gündeme ilişkin kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra basına kapalı olarak Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili toplantı yapıldı.