28 Ekim 2012 Pazar

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’in Açıklaması

"Alternatif cumhuriyet kutlanamaz." 


MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, 

"Alternatif cumhuriyet kutlanamaz. Türkiye'de, cumhuriyet hepimiz içindir. Bunun bir alternatifi yoktur. Bazılarının 'alternatif' adı altında yapacakları ayrı bir cumhuriyet kutlamasına, MHP katılmak mecburiyetinde değildir" dedi. 

Demirel, MHP Eskişehir İl Başkanlığı'nda düzenlenen partililerle bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, "Bayramlarda ağız tadıyla, iyilik ve güzellikle bir arada olalım. Küskünler barışsın, ayrılar kavuşsun, güzel günler bizimle olsun" diye konuştu. 

Demirel, gazetecilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapılması planlanan yürüyüşle ilgili, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerini hatırlatması üzerine, milli bayramların yasal mevzuat çerçevesinde kutlanması gerektiğini bildirdi. 

Yürüyüş yapılacağının henüz bir rivayet olduğunu kaydeden Demirel, "17 Sivil Toplum Kuruluşu ve bir siyasi partinin katılımıyla yürüyüş yapılmasına karar vermişler. Adına da 'Alternatif Cumhuriyet Kutlaması' demişler. Alternatif cumhuriyet kutlanamaz. Türkiye'de, cumhuriyet hepimiz içindir, bunun bir alternatifi yoktur. Genel Başkanımızın bu konudaki ifadeleri çok nettir. Millet elbette cumhuriyeti kutlayacak" ifadelerini kullandı. 

Bu ülkede alternatife gerek olmadığını, MHP'nin 'Alternatif' adı altındaki her şeye karşı olduğunu dile getiren Demirel, şöyle konuştu: "Bazılarının 'alternatif' adı altında, yapacakları ayrı bir cumhuriyet kutlamasına MHP katılmak mecburiyetinde değildir. Bununla ilgili çekincelerimizi de her yerde ifade ediyoruz. Alternatif adı altında yapılan her şey bu ülkede ayrılıkçılıktır."