18 Ekim 2012 Perşembe

M.H.P Manisa İl Başkanı Tamer Akkal'ın Basın Açıklaması

Saygıdeğer Manisa kamuoyu
Kıymetli basın mensupları
Bilindiği üzere 4 Kasım 2012 tarihinde Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda “Türk Milleti Sensiz Asla” sloganıyla Milliyetçi Hareket Partisi 10. Büyük Kongresi gerçekleşecektir. Her şeyden ... 
evvel kongrelerimiz; Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in, tarihin ve kaderin kendine çizdiği misyonu hakkıyla yerine getirebilmek adına birlik ve bütünlüğünü pekiştirdiği en önemli dönemeçlerden birisidir. 
Siyasi ahlak ve kültürün en güzel örneklerinin verileceği bu kongrede davamız; mensuplarını birbirine düşürmeye matuf planları bozmak için daha da güçlenecek, milli birlik ve beraberliğin çelikleşmiş bir tezahürü haline gelecektir.

Bundan önceki kongrelerde olduğu gibi bu kongremizde de eminiz ki; 
—bölme ve bölünme heveslilerinin gayretlerini boşa çıkaracak, 
—üç bin yıllık geleneği geleceğe taşıyacak, 
—vatan hainlerinin, bölücülük hülyası görenlerin haddini bildirecek, 
—din tüccarlarının, inanç hortumcularının karşısında İslam ahlak ve faziletiyle dimdik duracak,
—Türk Milleti'nin dilini, dinini, devletini ilelebet yaşatmak gayesiyle gerektiğinde ömrünü fedaya hazır ülkücü kadrolar görev başına gelecektir.

Değerli arkadaşlar: Milliyetçi Hareket Partisi, kurulduğu günden bu yana millet eksenli siyaset yapmakta ve Türk Milleti'nin bütün kararlarını siyasetinin merkezine koymaktadır. Bu hareket; Türk'ün yüzyıla damgasını vuracağı günlere doğru kırk üç yıl önce başlatılan bir yürüyüşün adıdır. Bu yürüyüş; yufka yüreklilerle çetin yolların aşılmayacağını bilenlerin onurlu ve kararlı yolculuğunun tanımıdır. Bu yolculuk; vatanımızın insanına, toprağına, havasına, suyuna, dününe, bugününe ve geleceğine sahip çıkan ülkücülerin tarihidir.


Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in de bizlere öğrettiği gibi, Ülkücülük; çiledir, çabadır, çalışmadır. Ülkücülük; heyecandır, inançtır, sevdadır. Ülkücülük; yürektir, şuurdur, sabırdır. Ülkücülerin nefsanî mücadelesi yoktur, nefisleriyle mücadeleleri vardır. Ülkücüler, bilir ve inanırlar ki büyük ideallere küçük yollardan ulaşılmaz. Yürüdükleri yolda hilelere, suiistimallere, kolaycılıklara prim vermez, her türlü alçaklığı yolun kutsiyetine ve haysiyetine halel getirmek kabul ederler. Bu izan ve şiarla yolunu, yoldaşını terk edenlerden olmazlar. Mukaddes davamızda miskinliğe, gevşekliğe, laubaliliğe yer yoktur. Sorumluluğumuz büyük, yükümüz ağır, yolumuz çetindir. Tüm dava arkadaşlarımız bu gerçeklerin farkına varmalı, tutum ve davranışlarını bu kapsamda değerlendirmelidirler. Partimizi ve davamızı özeleştiri hudutlarını fazlasıyla aşarak hakarete varan cümlelerle eleştirmek, kutlu yürüyüşümüze fayda sağlamadığı gibi, aslında partimize gönül bağlayan insanların umutlarını yok etmekte, toplum bilincindeki Türk Milliyetçiliği fikrini ne yazık ki zedelemektedir. 

Milletimizin birlik ve beraberliğinin ciddi şekilde tehdit altında olduğu bu zor dönemde Milliyetçi Hareket Partisi’nin icra ettiği siyasi fonksiyon, her bakımdan hayatidir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in ve onun siyasetteki temsilcisi olan MHP’nin güçlü bir teşkilat yapısıyla bulunmadığı ortamda nelerin yaşanabileceğini, varlığımıza kast eden ihanet ve şer odaklarını hangi tezgâhları hazırlayıp uygulamaya koyacağı iyi düşünülmelidir. Şahsî kinler, garezler, hayal kırıklıkları, özel görüş ayrılıklarını bir tarafa bırakmak bu sebeple elzemdir. 

Buradan hareketle Milliyetçi Hareket Partisi Manisa il teşkilatı üst kurul delegeleri olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin şahsiyetli duruşuna bilgi ve becerisine, tecrübe ve öngörüsüne bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Liderinher söylediğini iyi anlamak, topluma ve devlete verdiği mesajları iyi analiz etmek gerekmektedir. Ülkücü Hareketin Liderinin yapıcı, birleştirici, uzlaşmacı, yol gösterici ve sorumluluk taşıyan çizgisi iyi tahlil edilmelidir.


Sayın Devlet Bahçeli ile önümüzdeki süreçte, yerelde ve genelde Tek Başına İktidar olma hedefine Yüce Allah’ın izni ve Milletimizin teveccühü ile birlikte yürüyeceğimize inanıyoruz.
Sonuç olarak 4 Kasım 2012 tarihinde Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda “Türk Milleti Sensiz Asla” sloganıyla yapılacak olan 10. Büyük Kongremizde Manisa olarak 32 Üst Kurul Delegemizle desteğimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye olacaktır.


Yüce ALLAH Türk’ü korusun ve yüceltsin.
Basın toplantımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.


TAMER AKKAL
MHP MANİSA İL BAŞKANI