4 Ekim 2013 Cuma

Ahmetli Ülkü Ocaklarından “Demokratikleşme ve Andımız" Tepkisi




            Ahmetli Ülkü Ocakları mensubu bir grup genç, hükümetin demokratikleşme paketi ile “Andımız”ın  okullardan kaldırılmasını protesto etti.


            Ülkü Ocakları mensubu bir grup liseli ve Celal Bayar Üniversitesi Ahmetli Meslek Yüksek Okulu öğrencisi birlikte taşıdıkları büyük boy Türk Bayrağı olduğu halde,  hükümetin demokratikleşme paketi ile okullarda “Andımızın kaldırılmasını Ahmetli Atatürk Meydanında yaptıkları basın açıklaması ile protesto ettiler.


         Andımızın kaldırılmasının protesto edildiği basın açıklamasından önce basın açıklamasına katılanlarca önce Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Ahmetli Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bozdemir basın açıklamasında:


            “Değerli dava arkadaşlarım, değerli katılımcılar;


Hepinizin bildiği üzere demokratikleşme paketi altında mevcudiyet ve gurur kaynağımız olan Türk’lük değerlerimize verilen zarara tepki olarak bir aradayız. Demokratik açılım adıyla başlayan ve taviz saçılımı olarak devam eden değerler manzumemize sahip çıkmak için buradayız.


Edirne’den Kars’a kadar uzanan çizgi çizgi nakşeden bir bütün olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Ne mutlu Türk’üm diyene!’’ vecizesini kıstas alarak ortaya koymuş olduğumuz irade bizi etnik oyunlar, bölgesel kışkırtma ve fitneler altına almaya çalışanlara en sert cevaptır.


Havanın en soğuk ve sert şartlarına rağmen hayatımız baharında okul bahçelerinde andımız okurken büyük bir kararlılık ve azimle gürleyen seslerimiz bugünde aynı şiddet ve kararlılıkla devam edecektir.


Vatandaşlarımız arasında din, dil, ırk, parti ve mezhep farkı gözetmeksizin sevgi ve saygıya dayalı bağlar dokuyan bizler, ecdadımızdan bize gelen damarlarımızda asil kanın kudretiyle herkese ve her şeye rağmen ‘’Varlığım Türk varlığına armağan olsun!’’ diyeceğiz!


Katılım yapan herkesi sevgi,saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene!”
diyerek hazırlanan metni okudu.


Okunan basın açıklamasının arkasından Üniversite öğrencisi Ufuk Şentürk’ün yönetiminde koro halinde “Andımız” söylendi. Grup üyeleri “Ne Mutlu Türküm” diyerek slogan atarak basın açıklamasına son verildi. Basın açıklamasında lise öğrencileri, Ahmetli Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin yanı sıra Ahmetli M.H.P İlçe Başkanı Orhan Karabina, Ahmetli M.H.P Belediye Başkan Adayı Ömer Zengin, Ahmetli Belediyesinin M.H.P'li Meclis Üyesi Necdet Koldanca, M.H.P İlçe Muhasibi Mustafa Karahan ile Yönetim Kurulu Üyesi  Feridun Şen de hazır bulundular.





Fotoğraflar: Mustafa Karahan