29 Ekim 2013 Salı

CUMHURİYET BAYRAMI, AHMETLİ’DE HALKIN YOĞUN KATILIMIYLA, COŞKUYLA KUTLANDI.


         Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Ahmetli’de de 28 Ekim 2013 Pazartesi günü saat 13.00’de Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. Törene Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman, Garnizon Komutanı Halit Duman, Belediye Başkanı Ahmet Alhan, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, okul müdürleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra “Çelenk Sunma” töreni sona erdi. İlçe kaymakamı Necmi Akman’ın çelenklerin sunulması töreni ile ilgili hassasiyetlerinden dolayı bu yıl diğer yıllardan farklı olarak vatandaşların daha fazla katılımları dikkat çekti. Törenden sonra İlçe Kaymakamı ve törene katılanlar, tören alanının yanındaki kahvehanede uzun süre sohbet ettiler.






          29 Ekim Salı günü saat 09.00-09.50 arası İlçe Kaymakamınca tebrikler kabul edildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları daha sonra Ahmetli Belediye Stadyumunda düzenlenen törene Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman, Garnizon Komutanı Halit Duman, Belediye Başkanı Ahmet Alhan, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütleri, Gaziler ve vatandaşlar katıldı. 

         Stadyumda İlçe merkezinde bulunan tüm okullar yerini aldıktan sonra, saat 10.00’da ilçe kaymakamının, beraberindeki Garnizon komutanı ve belediye başkanının yerlerini almaları ile kutlama töreni başladı. Ahmetli Şehit Hakkı Erdoğan Çok Proğramlı Lisesi Bando Takımı eşliğinde tören geçidinin yapılmasından sonra Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı söylendi. İlçe Kaymakamı beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte öğrencilerin ve halkın bayramları kutlandı.  

         Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapıldı.  

         Ödül töreninden sonra Gazi Ortaokulu Halk Oyunları Ekibinin gösterisi sunuldu. İlçe merkezinin okullarından birer öğrenci tarafından  günün anlamı ile ilgili şiirlerin okunmasıyla tören son buldu.











































































         29 Ekim saat 17.50’den itibaren Atatürk Anıtı’ndan başlamak üzere Ahmetlili vatandaşların büyük ilgi gösterdiği "Fener Alayı" düzenlendi.