9 Kasım 2014 Pazar

Ahmetli M.H.P İlçe Başkanı Şükrü Kalan, M.Kemal Atatürk’ün Vefatının 76. Yıldönümü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı.

 


            Ahmetli M.H.P İlçe Başkanı Şükrü Kalan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

            Başkan Kalan, mesajında Atatürk’ün liderlik yeteneği ve üstün kişiliği ile tarihe mal olmuş bir lider olduğunu belirtti. Başkan Şükrü Kalan mesajında şu görüşlere yer verdi:  “Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletimizin tarihinde çıkardığı büyük liderlerden biridir. Askeri becerileri, liderlik ve devlet adamlığı vasıfları ile çının önünde tarihi bir şahsiyettir.

            Türk Milletinin anadolu topraklarında başlayan bımsızlık ve özgürlük mücadelesi hkuşku yoktur ki Atatürk sayesinde başarıya ulaşmıştır. Onun milleti ile yazmış olduğu destan, bir milletin her türlü imkânsızlık içerisinde dahi bir liderle neler yapabileceğinin göstergesi olmuştur. Gazi, İstiklal savaşımızıardından Cumhuriyetimizi kurarak milletimizin önünde yepyeni ufuklar açmıştır. Bu sebepledir ki, Ulu Önder Atatürk, dünyada pek çok topluma örnek olmuştur.   

            Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine en büyük mirası Türkiye Cumhuriyetidir. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün hem eseri hem de mirasıdır…

            Atatürk’ün aziz hatırasına ve onun mirasına sahip çıkmak, Türkiye Cumhuriyeti’ni çok daha güçlü, daha demokratik çok daha kalkınmış ve ilerlemiş bir ülke yapmak için çalışmak ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmakla olacaktır. Bu sebeple, her 10 kasim ruhumuzda hissettirdiği hüzne rağmen, taşıdığı anlam bakımından Atatürk’ün fikirlerinin daha güçlü bir şekilde anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. 

            Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını saygi, rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi.