23 Kasım 2014 Pazar

Ahmetli MHP İlçe TeşkilatındanÖğretmenler Günü Mesajı

  


         MHP Ahmetli İlçe Başkanı Şükrü KALAN, Ahmetli MHP Teşkilatı adına Öğretmenler günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Kalan, mesajında “Saygın bir meslek olan öğretmenlik; sevgi ve fedakârlığın yol göstericiliğinde, milletimize hizmet etmenin en güzel yoludur.” dedi.  

         Ahmetli  MHP İlçe Başkanı Şükrü Kalan, mesajının devamında “ Hz. Ali’nin deyişi ile bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum, Atatürk’ün ifadesi ile Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır, demişlerdir. Binlerce yıldır insanlık onuru ile bayraklaşan öğretmenlik mesleği yılın sadece bir gününde değil, her anında hatırlanması ve anlaşılması gereken eğitim camiasının değerli mensuplarının, millet ve devlet hayatında yeri kuşku götürmez bir gerçektir. Sahip olduklarını anlatarak, göstererek, benimseterek kuşaklara aktaran, sosyolojik sürekliliğin sağlanmasına en büyük katkıyı sağlayan yine öğretmenlerimizdir. Elleri öpülecek öğretmenlerimizin de belirgin sorunları olduğunu unutmamalıyız. Geçinme zorlukları, eğitimde araç-gereç eksikliği, okul ve derslik yetersizlikleri olduğu bilinen bir gerçektir. Gelecek nesillerin mesuliyetini içinde barındıran öğretmenlik mesleğinin, başta ekonomik olmak üzere, her anlamda hak ettiği itibarlı konuma gelmesi sorumluluk sahibi herkesin dikkat etmesi gereken bir husus olmalıdır. 

         Bu vesile ile milli birlik ve beraberliğimizin çözülme sürecine itildiği bu hassas dönemde, ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz genç dimağların ülkesine bağlı, milli ve manevi değerlerini bilen bireyler olarak yetiştirilmesi uğrunda, bin bir güçlük içinde, yokluk, haksızlık ve adaletsizliklere maruz kalmasına rağmen yılmadan, yıkılmadan, ilkelerinden taviz vermeden, yolundan şaşmadan, tarihi ve kutsal görevler ifa eden ve geleceğimizi şekillendiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. 

         Tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü’nü” kutlarken; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini diler, geçmişte görevi başında hain saldırılar sonucunda şehit düşen ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimize Yüce Allah’tan rahmet dileyerek, minnet ve şükranla yâd ediyorum” dedi