1 Kasım 2014 Cumartesi

AHMETLİ'DE AŞURE GÜNÜ


 
                Ahmetli Ülkü Ocakları, Muharrem ayı nedeniyle yaklaşık 2 bin kişilik aşure dağıttı. Hükümet Caddesinde bulunan Ahmetli Ülkü Ocakları önünde dağıtılan aşureye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Aşure dağıtım törenine başta Ülkü Ocakları Başkanı Ayberk Ertürk olmak üzere, Ahmetli M.H.P İlçe Başkanı Şükrü Kalan, M.H.P Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Tekin ve Nizamettin Arık, Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Sekreteri Hikmet Kayın, Büyükşehir Belediyesi Ahmetli İlçe Koordinatörü Orhan Karabina, M.H.P ve Ülkü Ocakları yöneticileri, eski Ülkü Ocakları başkanı Fatih Toyran, eski MHP İlçe Başkanları Yusuf Furan ve Mustafa Ceylan, çok sayıda Ahmetli Meslek Yüksek Okulu öğrencisi ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. 

         Aşure’nin birlik ve beraberlik günü olduğuna vurgu yapan Ahmetli Ülkü Ocakları Başkanı Ertürk, şunları söyledi: “Ülkemizde ve Müslüman ülkelerinde Muharrem ayı içinde Aşure Günü kutlanmaktadır. Peygamber Efendimiz ile Ehli Beyt sevgisinin dayanışma ve kaynaşma günüdür. Dinimizde önemli bir yeri bulunmaktadır. Biz de geleneksel hale getirerek Aşure Günü’nü kutlamaktayız. Aşure Günü; dini motiflerle bir araya gelen, birlik ve beraberlik içinde olduğumuz bir gündür. Birlik ve beraberliğe şu zamanda çok ihtiyacımız var. Hz Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini rahmetle anıyor ve bu günün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aşuremize katkı yapan herkese teşekkür ediyorum.” 

         Yüce Allah Muharrem ayı boyunca yapacağımız hayır ve hasenatları ve tutacağımız oruçları kabul buyursun. Müslüman Türk milletini etnik ve dini temellerde bölmek isteyenleri ya islah eylesin ya da Kahhar ismiyle kahr eylesin.