11 Ağustos 2015 Salı

Büyükşehir’den İlçelere Ulaşım Hamlesi



MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde araç filosuna dahil edeceği 70 otobüsün 17 ilçeye entegre edilmesi konusunda çalışmaların hızlı bir şekilde yürütülebilmesi için gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Toplantıda otobüslerin ilçelere dağılımları ile belirlenecek güzergahların koordinesine yönelik altyapı çalışmaları konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde araç filosuna dahil edeceği 70 otobüsün ilçelere dağılımı ve güzergahlarının belirlenmesine yönelik bir istişare toplantısı gerçekleştirildi. MANULAŞ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Oluklu ile yetkili firmaların yöneticileri katıldı. Manisa’da ulaşım yönünden herhangi bir sorun ile karşılaşmamak amacıyla gerekli çalışmaların hızlandığını belirten MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Oluklu, önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete sokacağı 70 otobüsün ilçelere koordinasyonunu yapabilmek amacıyla bu tür toplantıları sık sık gerçekleştireceklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin 17 ilçe ile ulaşımın daha kolay yapılabilmesi amacıyla gerekli altyapı çalışmalarının masaya yatırıldığını belirten Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz ise, Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşımı daha rahat ve kolay bir şekilde gerçekleştirmek için fizibilite çalışmalarının başladığını belirterek, amaçlarının ulaşım sorununu kökten çözmek olduğunu kaydetti. 
Ulaşım Konusu Büyükşehir’in Önceliği 
Modern bir ulaşım ağı oluşturmak amacıyla Büyükşehir Belediyesinin yoğun bir çalışmaya girdiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, “Ulaşım ağımıza dahil olacak 70 otobüsümüzün 17 ilçemizde koordineli bir şekilde çalışması için yetkili daire başkanlığımız ve ilgili müdürlerimizle sistemi en iyi nasıl kurabiliriz, bunun üzerine çalışıyoruz. Bu tür toplantılar sürekli gerçekleşecektir. Büyükşehir Belediyesi Manisa’yı 17 ilçesi ile ulaşım sorunu yaşamayan bir şehir haline getirecektir” diye konuştu.