26 Ağustos 2015 Çarşamba

Güzgülü Ahmetlili Muhtarların Sorunlarını Dinledi



MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız ve Manisa Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Ahmetli ilçesinde köy muhtarları ile bir araya geldi. Muhtarların sorunlarını dinleyen Balkız ve Güzgülü, muhtarların Ahmetli, Salihli ve Büyükbelen’e kadar olan 80 bin dönümlük alanın Anıtlar Kurulu tarafından sit alanı olarak belirlenmesinin çiftçiye çok büyük sorunlar yaşattığını belirtmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki çalışmaların takipçisi olacağını dile getirdi.
MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız ve Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanı Mehmet Güzgülü, Ahmetli’de Dibekdere Muhtarı Kemal Eser, Kestelli Muhtarı Ali Ladik, Kendirlik Muhtarı Tahir Ünlükoç, Tekelioğlu Muhtarı İbrahim Kerse, MHP Ahmetli İlçe Başkanı Abdullah Aktuna ve çiftçiler ile bir araya geldi. Ahmetli, Salihli ve Büyükbelen’e kadar olan kırsal alandaki sorunların Büyükşehir Belediyesi olarak çözüme kavuşturulması noktasında muhtarlarla bir araya geldiklerini belirten MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, kendilerini davet eden muhtarlar ve MHP İlçe Başkanı Abdullah Aktuna ile istekleri ve talepleri dinleyerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız ise yaşanan problemleri dinlemek ve tespit etmek için böyle bir toplantı gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Ahmetli, Salihli ve Büyükbelen’e kadar olan 80 bin dönümlük kırsal alanın Anıtlar Kurulu tarafından sit alanı olarak belirlenmesinin bölge halkını zor durumlara soktuğunu belirten muhtarlar, anıtlar kurulu tarafından sit alanı olarak belirlenen yerlerde daha önce Tarım Bakanlığının teşvikiyle ağaç diktiklerini ancak sonradan çok büyük sorunların çıkartılarak, sürekli cezai müeyyidelere tabi tutulduğunu ve bu problemin çok büyük bir alan üzerinde kalıcı sorunlar ortaya çıkardığını belirttiler. 
2006 Yılında Tarım Bakanlığı Teşvik Vermişti
2006 yılında Tarım Bakanlığı teşvikiyle kendi arazilerine zeytin ağacı dikildiğini ancak ürün almaya başladıkları günlerde Anıtlar Kurulunun bu ağaçların sökülmesini istemesinin mantıklı bir açıklaması olmadığını belirten muhtarlar, ağaçların sökülmemesinden sonra köylülerin mahkemeye verildiğini ve hapsi cezası çıktığını, sonrada hapis cezasının para cezasına çevrildiğini dile getirdi. Söz konusu sökülmesi istenen ağaçların 1 Milyon ağaç olmasının ekonomik anlamda büyük bir sıkıntı yaratacağını belirten muhtarlar bu konuda hızlı bir şekilde önlem alınmasını talep ettiler.
Büyükşehir Belediyesi Takipçi Olacak
Büyükşehir Belediyesi olarak muhtarlara ve çiftçilere yaşanan problemler ile ilgili destek olunacağını ve hukuksal yönden çalışmaların takipçisi olacaklarını belirten MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız konuyu meclise taşıyacağını ve Tarım Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı ile görüşüleceğini belirtti.  MHP Grup Başkanı Mehmet Güzgülü ise sürekli istişareler ile konunun ayrıntılı bir şekilde incelenmesi gerektiğini ve yapılacak çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi olarak Tapu Kadastro ve Anıtlar Kurulu ile görüşmelerin yapılacağını ve  sorunun hızlı bir şekilde çözülmesi için ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını belirtti.