19 Ağustos 2015 Çarşamba

MHP’Lİ AKÇAY’DAN KOALİSYON AÇIKLAMASI: “AKP ORTA SAHADA TOP ÇEVİRMİŞTİR”

    


 

            Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan AKÇAY, “AKP koalisyon kurmak istememiştir. Koalisyon sürecinde sadece tiyatro oynamıştır. Amaçları hükümet kurmak değil süreci oyalayarak ülkeyi erken seçime götürmektir.” dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan AKÇAY Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ arasında gerçekleştirilen koalisyon görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. MHP’li AKÇAY, “AKP’nin stratejisi 23 Ağustos’a kadarki süreci oyalamaktı. Sayın genel başkanımız AKP’nin koalisyon tiyatrosunu bozdu.” dedi. 

7 Haziran seçimlerinin ardından geçen 72 günün cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AKP’nin ülkemizi bir erken seçim ortamına sokmak için yaptığı hamlelerle geçtiğini belirten MHP’li AKÇAY, “Recep Tayyip Erdoğan ve AKP 7 Haziran’daki millet iradesini yok saymışlardır. Erdoğan ve AKP 7 Haziran sonuçlarını hazmedememişlerdir. Bu nedenledir ki, 72 gündür ülkemizi bir erken seçime götürecek büyük bir tiyatro oynanmaktadır. Bu süreçte toplumsal huzur ve güven kaybolmuştur. Ülkemiz ekonomisi krize sürüklenmiştir. 13 yıldır terör örgütü PKK’nın güçlenmesine ve ülke çapında eylem hazırlıklarına yumulan gözler 40 gündeki 42 şehitle açılmıştır. Buna rağmen yıkım projesinin tamamen gündemden düşürülmediğini görmekteyiz.” dedi. 

         Milliyetçi Hareket Partisinin 7 Haziran akşamı açıkladığı ilkelerinden 1 adım dahi geri gitmediğini ifade eden MHP’li AKÇAY, süreçte AKP’nin ilkesizliğinin bir kez daha ayan beyan görüldüğünü söyledi. AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti: “7 Haziran sonuçlarından memnun olmayan AKP’nin fiili genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkemizi yeniden seçime götürmeyi istemektedir. Bu doğrultuda fiilen genel başkan sözcülüğünden öte bir misyonu olmayan Ahmet Davutoğlu koalisyon görüşmelerinde de orta sahada top çevirmiştir. Bir koalisyonu ilkesizlikler üzerine kurmak mümkün değildir. Oysa Milliyetçi Hareket Partisi görüşme öncesinde 4 ilkesini kamuoyuyla paylaşmıştır. Bu ilkeler, Çözüm sürecinden tamamen vazgeçilmesi, Anayasanın ilk dört maddesinin korunması, Yolsuzluk iddialarının üzerine gidilmesi, Cumhurbaşkanının "Anayasal sınırları" içine çekilmesi’dir. AKP genel başkanı Sayın Davutoğlu ve AKP’liler MHP ile koalisyon kurmayışlarının nedeni olarak MHP’nin 4 temel ilkesini gerekçe olarak öne sürmektedir. Genel başkanımızın ortaya koyduğu ilkelerin yanlış olan kısmı nedir? Türkiye’nin belli bölgelerini bölücü terör örgütüne adeta teslim eden yıkım sürecini ‘rafa kaldırın’ demenin nesi yanlıştır? Cumhurbaşkanının sadece Anayasal sınırlarında kalarak işini yapmasını istemesinin neresi yanlıştır? İşte AKP’nin reddettiği ilkeler bunlardır. Bizim ilkelerimizde hiçbir yanlış yoktur. Yanlış olan kaçak ve karanlık saray ile başbakandır. AKP çözüm sürecinden vazgeçmemiştir. AKP Anayasanın ilk dört maddesinesahip çıkmamaktadır. AKP yolsuzluk iddialarınınüzerine yatmıştır. Bu ilkesizlikler içerisinde MHP’nin yer alması hayal dahi edilemez. MHP, AKP’nin ilkesizliklerine ortak olmamıştır. 

         7 Haziran seçim sonuçlarını hazmedemeyen AKP hiçbir zaman koalisyon kurmak istememiştir. AKP tek başına iktidarının her şart altında devam etmesi için gayret göstermiştir. Hükümet kurmak için görevlendirilen Sayın Davutoğlu 40 günlük zamanı koalisyon kurmak için değil kurmamak için harcamıştır. 

         Milliyetçi Hareket Partisinin Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsi ihtiraslarına karşı Türkiye’nin yegane güvencesi olduğunu belirten MHP’li AKÇAY, “MHP kaçak ve karanlık sarayın taşeronluğunu yapmaz; yapanlarla da bir araya gelemez. Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin vicdan olarak bugüne kadarki haklı konumunu sürdürmeye devam edecektir. MHP bugüne kadar nasıl ki Türk milletinin birlik ve beraberliğinin simgesi olmuşsa bundan sonra da aynı ilke ve esaslarla ‘önce ülkem ve milletim’ demeye devam edecektir.” dedi.