14 Aralık 2016 Çarşamba

GEDİZ HAVZASI KORUMA EYLEM PLANINA MASKİ’DEN TAM DESTEK


     Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gediz Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde Şehzadeler Kaymakamlığı’nda düzenlenen toplantıya katıldı.

       Gediz Havzası’nın temizlenmesi yolunda çalışmalarını sürdüren MASKİ Genel Müdürlüğü, Havza Koruma Eylem Planı kapsamında Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya katılarak diğer kurumların çalışmaları hakkında bilgi aldı. Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı’nın başkanlık ettiği toplantıya MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Projeler Dairesi Başkanı Bircan Kaynak, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım’ın yanı sıra Gediz Havzası Eylem Planına destek veren bakanlık ve Genel Müdürlüklerin temsilcileri katıldı.

MASKİ’nin yeni projelerinden de bahsedildi
       MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, Manisa Merkez, Turgutlu, Soma ve Gördes’te inşa ettiği atıksu arıtma tesislerinin yanı sıra Alaşehir Kavaklıdere Mahallesi’nde inşa edilecek olan tesisin projesinin İller Bankası tarafından onaylandığı, yapım ihalesinin gerçekleştirileceği belirtildi. Yine Alaşehir ilçesinde yer alan Uluderbent mahallesinin evsel nitelikli atıksularının arıtılacağı tesisin proje ihalesinin sonuçlandığı vurgulandı. Merkez Muradiye Mahallesi’nde yapılması planlanan evsel nitelikli atıksu arıtma tesisi için yer tespiti çalışmalarında sona yaklaşıldığı ifade edildi.

MASKİ’yle koordineli çalışıyoruz
       2016 yılının son toplantısında sunumlara geçilmeden önce, Manisa, İzmir, Uşak ve Kütahya’da yürütülen çalışmalar hakkında gelişmeler anlatıldı. Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin, MASKİ’nin büyük bir hızla evsel nitelikli atıksu arıtma tesisleri inşa ettiğini ve kurum olarak koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.


    İlk sunumu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı olan Su Yönetimi Genel Müdürlüğü gerçekleştirdi. Toplantının gündem maddeleri arasında da yer alan ‘Türkiye’de Havza Bazında Hassas Alanların ve Su Kalitesi Hedeflerinin Belirlenmesi’ başlıklı projenin sonuçları dinleyicilere aktarıldı. Gediz Havzası’nda kaliteli su mevcudiyetini artırmak ve korumak adına hassas su kütlerinin yönetimi, nitrata hassas alanların belirlenmesi ve kıyı hassas alanların güncellenmesi üzerine harita üzerinden çıkan sonuçlar değerlendirildi. İkinci sunumda ise Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün, ‘Su Elçileri AB Eğitim Projesi’nin tanıtımını gerçekleştirmesinin ardından toplantı sona erdi.