29 Aralık 2016 Perşembe

İstiklal Şairimizin Hayatına Yolculuk


Bugün 80. ölüm yıl dönümü'nü
kutladığımız
Mehmet Akif Ersoy Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı'nın yazarı ve milli şairimizdir. Mehmet Akif Ersoy kimdir? Hayatı ve bilinmeyenleri

İstiklal Marşımızın yazarı, vatan ve istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 80. yılında saygı ve minnetle anıldı. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç de katıldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 80’nci yılında özel anma programı düzenledi. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen programa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy, şube müdürleri ve konuklar katıldı. Konuşmacılığını Hakan Dilek’in yaptığı programda, Mehmet Akif’in yaşamı, anekdotlar ve fotoğraflar eşliğinde seslendirilerek anlatıldı. İstiklal şairimizin hayatına yolculuk yapılan programda katılımcılar adeta Mehmet Akif’in penceresinden dünyaya farklı bir bakış yaptılar. Programın sonunda konuşmacı Hakan Dilek’e emeklerinden dolayı teşekkür eden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, çiçek takdimini Manisa Büyükşehir Belediyespor altyapı oyuncuları ile birlikte yaptı.