28 Aralık 2016 Çarşamba

MABEM Öğrencileri Yunus Emre ile Buluştu


Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi öğrencileri, ‘Yunus Emre Gençlerle Buluşuyor’ projesi kapsamında Yunus Emre ve Tabduk Emre’nin türbesine ziyarette bulundu.

Kula Belediyesi, Kula Kaymakamlığı CBÜ Kula Meslek Yüksekokulu, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yunus Emre’yi Tanıtma ve Kültür Derneği işbirliğinde yürütülen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen “Yunus Emre Gençlerle Buluşuyor’’ projesi kapsamında Manisa’nın 17 ilçesindeki MABEM öğrencileri Kula’nın Emre mahallesinde bulunan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, geçmişten bugüne çeşitli uygarlıkların izlerini taşıyan, eski bir yerleşim merkezi olan Emre mahallesini yakından inceleme fırsatı buldu. Ziyaret katılan öğrenciler, Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi, Carullah Bin Süleyman Camii, eski çeşme, hamam ve medrese kalıntılarını Kula Belediyesi'nin tahsis ettiği araçlar ile gezdi.

Kula’da Yunus Emre ve Tabduk Emre’nin türbesinin olduğunu ilk defa öğrendiklerini ve bu proje sayesinde Yunus Emre hakkında bilgi sahibi olduklarını ifade eden öğrenciler, kendilerine bu imkanları sağladıkları için başta Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a ve projede emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra gerçekleştirilen öğle yemeği programının ardından Kula evlerini de gezen öğrenciler, hatıra fotoğrafları çekilerek anı ölümsüzleştirdi.

Proje Hakkında
Yunus Emre Gençlerle Buluşuyor’’ projesi; 12 ay süresince 14-29 yaş arası yaklaşık iki bin gencin Kula ilçesi sınırlarında yaşamış olan Yunus Emre'nin hayatı, felsefesi ve dünya görüşü hakkında bilgi sahibi olmasını hedefliyor. Gençlerin Yunus Emre’nin yaşayışı ve felsefesi ile toplumda bütünlük, sevgi, saygı ve hoşgörü olgusunu arttırmayı amaçlayan proje kapsamında, "Yunus Emre'yi Anlama" konulu konferans, Yunus Emre hayatını anlatan tiyatro gösterisi, "Yunus Emre Tasavvuf Müziği Konseri" ve "Gençlerin Gözüyle Yunus Emre Yarışması" etkinlikleri yapılıyor.