21 Aralık 2016 Çarşamba

Turgutlu Belediyesi'nin Gönül Projesi ile Gönüller Bir Oldu


Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, evlilikte 50 yılını geride bırakan çiftler için başlattığı Gönül Projesi kapsamında Atiye-Necati Acısoğan ve Melahat-Muammer Kızmaz çiftinin konuğu oldu. Kapılarını büyük bir mutlulukla açtıkları Başkan Şirin’e teşekkür eden Acısoğan ve Kızmaz Ailesi, projeyi çok anlamlı bulduklarını ifade ederek Başkan Şirin’i tebrik etti.

Evliliklerinde 50 yılı geride bırakan Turgutlulu çiftlere 1966 yılında imza attıkları nikah defterinin bir suretiyle jest yapmaya devam eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turan Mahallesi sakinleri Atiye-Necati Acısoğan ve Melahat-Muammer Kızmaz çiftinin de konuğu oldu. Ziyaretlerinde Başkan Şirin’e Yazı İşleri Müdürü Mehmet Yurt, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aylin Askingil, nikah memuru Selçuk Akıncı ile Turan Mahalle Muhtarı Muhtarlar Derneği Başkanı Avni Gürel eşlik etti. İlk ziyareti gerçekleştirdiği Atiye-Necati Acısoğan çifti tarafından büyük bir memnuniyetle karşılan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, kendilerine 1966 yılında imza attıkları nikah defterinin bir suretiyle isimlerine özel dekoratif saat hediye etti. Duygusal anların yaşandığı ziyarette nezaketlerinden dolayı Başkan Şirin’e teşekkür eden Necati Acısoğan, “Başkanımız ile ne kadar iftihar etsek o kadar az. Turgutlu’nun bir evladı olarak, yıllardır değişmeyen çizgisinde başarılı çalışmalara imza atan bir Belediye Başkanına sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Çok güzel bir düşünce ile de evimize konuk oldular. Böylesi anlamlı bir ziyaretle de gönlümüzü bir kez daha feth ettiler. Bizi geçmişe götüren, anılarımızı canlandıran Turgay evladımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. Başkan Şirin de Acısoğan Ailesi’nin nice mutlu ve sağlıklı yıllar geçirmesini dileyerek, “Değerli büyüklerimiz tüm gençliğe örnek çiftlerimizden. Bizler de her geçen gün büyüyen Turgutlu Ailesi içerisinde yarım asrı geride bırakan çiftlerimizi geçmişe götürerek anılarını tazelemek istedik. Yüzleri gülümsetebildiysek ne mutlu bizlere” dedi.

Kızmaz Ailesi’nin Mutluluğu
Bir sonraki ziyaretini Melahat-Muammer Kızmaz çiftine gerçekleştiren Başkan Şirin, Kızmaz Ailesi fertlerinin içten ve samimi bir karşılamasıyla ağırlandı. Turgutlu’nun geçmişine yönelik anıların tazelendiği ziyarette Melahat- Muammer Kızmaz çiftinin 1966 yılına ait nikah defterinin bir sureti ile isimlerine özel dekoratif saat hediyesini takdim eden Başkan Şirin, “Dile kolay 50 yıl bir yastığa baş koyan değerli büyüklerimizi anmak hedefiyle bugün kapılarını bizlere açan Kızmaz Ailesi’ne teşekkür ediyorum. Adını Gönül Projesi koyduğumuz bu ziyaretlerle, sizleri hatırlamak, geleceğe hoş bir seda bırakmak istedik. Bu anlamda yine değerli büyüklerimiz Muammer Amcamı ve Melahat Teyzemi ziyaret ederek onlarla gönül birliğimizi güçlendirdiğimize inanıyorum” dedi. Başkan Şirin’in ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Melahat- Muammer Kızmaz çifti de Gönül Projesi’ni hayata geçirmiş olmasından dolayı tebrik ederek, “Zaman hızla akıp giderken bizler de geniş bir aile olduk. Çok şükür, çocuklarımızla, torunlarımızla mutluyuz. Sizler de bizleri çok mutlu ettiniz. İnşallah sizler de nice yıllar görürsünüz, inşallah sizleri de böyle hatırlayanlar olur” diye konuştu. Ziyarette bol bol hatıra fotoğrafları çektirildi.