12 Kasım 2013 Salı

Ahmetli MHP Belediye Başkan Adayı Ömer Zengin’den “İran Üzümüne Hayır!”Kampanyasına destek.


         Ahmetli M.H.P Belediye Başkan Adayı Ömer Zengin ve M.H.P Heyeti Tariş Üzüm Kooperatifinin Düzenlediği “İran Üzümüne Hayır İmza Kampanyası”na katıldı, Pazarcı esnafını ziyaret etti.

12 Kasım 2013 Salı
        Ahmetli M.H.P Belediye Başkan Adayı Ömer Zengin, M.H.P İlçe Başkanı Orhan Karabina, M.H.P Belediye Meclis Üyesi Necdet Koldanca, Eski Ahmetli Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Tekin ve bir grup M.H.P’li heyet; Ahmetli Üzüm Tarım Satış Kooperatifi’nin düzenlediği İran üzümünün Avrupa’da Türk üzümü gibi satılmasının önlenmesi için ilçe genelinde Ahmetli Üzüm Tarım Kooperatifi önünde ve Ahmetli Pazar Yerinin önünde başlattığı imza kampanyasına katıldılar.

            Ahmetli Üzüm Tarım Satış Kooperatifi önünde ve Ahmetli Pazaryeri Önünde başlatılan “İran Üzümüne Hayır İmza Kampanyası”na  kooperatif üyeleri ve Ahmetlili vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler.  Geçmişte de İran üzümü ithalatı yapıldığını, Ege Bölgesi Üzüm kalitesini de olumsuz etkilediğini belirten üreticiler; ihracatçılar daha büyük kâr elde etmek amacıyla İran üzümüne yönelerek hem bu yıl üzüm fiyatlarının aşağıya çekilmesine, hem de gelecek yıl ürün fiyatlarını olumsuz etkileyeceğini belirterek hükümetin önlem almasını istediler.

            Başlatılan imza kampanyası sadece Ahmetli ile sınırlı olmayıp; Ege Bölgesi’nde 13 Üzüm Tarım Satış Kooperatif merkezinde İran üzümü için imza kampanyası 10 gün süreli olarak yapılacak. Toplanan imzalar önce İzmir TARİŞ Üzüm Birliği’ne gönderilecek. Sonra Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na ayrıca Manisa, İzmir, Denizli’nin tüm milletvekillerine gönderilerek, İran üzümlerinin Türk üzümü adı altında Avrupa’ya gönderilmesinin önlenmesi istenecek.

            “İran Üzümüne Hayır! İmza Kampanyası” na katılan Ahmetli M.H.P Belediye Başkan Adayı Ömer Zengin, M.H.P İlçe Başkanı Orhan Karabina, Eski Ahmetli Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Tekin ve MHP heyeti daha sonra Ahmetli Pazaryeri esnafını ziyaret ederek; “Hayırlı İşler!” temennisinde bulundular. M.H.P Belediye Başkan adayı ve MHP’li heyete pazarcı esnafı büyük ilgi gösterdi.