23 Kasım 2013 Cumartesi

MHP’Lİ AKÇAY, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAKİ 127 BİN BOŞ ÖĞRETMEN KADROSUNA ATAMA YAPILMASINI TEKLİF ETTİ.



            Plan ve Bütçe Komisyonunda 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısında değişiklik yapılması için önerge veren MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Millî Eğitim Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de 127 bin öğretmen açığı var iken yaklaşık 350 bin öğretmen hala atama beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen açığı ve atama bekleyen öğretmenleri öncelikli olarak gündemine almalıdır. ‘Bütçe yetersiz’, ‘kadromuz kısıtlı’ söylemleri en azından eğitim için geride kalmalıdır. Çünkü eğitimin sorunlarını ertelemeniz mümkün değildir. Vermiş olduğumuz önerge ile Milli Eğitim Bakanlığındaki 127 boş öğretmen kadrosuna atama yapılması öngörülmektedir. ” dedi. 

            AKP Hükümetinin öğretmenleri seçim döneminde hatırladığını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “2002 yılında İzmir mitinginde “ Şu sisteme bakın hele ülkede 72.000 öğretmen açığı var. Sen sınavla öğretmen seçiyorsun, hangi akla hizmet ediyorsunuz! Biz hükümetimizi kurduğumuzda bütün öğretmenleri göreve başlatacağız ve öncelikli olarak eğitim sorununu çözeceğiz.” diyen Başbakan Erdoğan, yine 2002 yılında Samsun mitinginde “ Biz geldiğimizde üniversiteyi bitiren öğretmen adaylarının ‘Ne yapacağım, sınavı ya kazanamazsam’ korkusu olmayacak, çünkü sınav olmayacak.” demiştir. Yine 2002 yılında Gaziantep mitinginde, “ Bunlar bir de sınavla öğretmen alıyor. O zaman niye okutuyorsun bu öğrencileri yazık değil mi? Öğretmen almıyorum de. Bu evlatlarım okumasın boşuna. Ama biz iktidar olunca inşallah boşta öğretmen adayı olmayacak.” demiştir. İktidar olduktan sonra değişen ve dönüşen Başbakan Erdoğan on yıl sonra yani 2013 yılında öğretmen açığı 100 bini geçmiş, atanamayan öğretmen sayısı 370 bine ulaşmış iken “ Öğretmen maaşları memura haksızlıktır. Zaten 15 saat çalışıyorlar. Bir de iki ay tatil yapıyorlar.’ demektedir.
 
            AKP içinde Öğretmenleri itibarsızlaşma komisyonu olduğunu söyleyen MHP’li AKÇAY,  “Bizlere düşen görev öğretmenlerin, katlanan ve derinleşen sorunlarına bir an önce çözüm bulmak iken AKP’nin içindeki bir komisyon öğretmenlerimizi aşağılamakta ve itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır. AKP’nin içindeki bu komisyonun adı Öğretmenleri İtibarsızlaştırma Komisyonudur. Bu Komisyonun başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Başkan yardımcısı Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, üyeleri de Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer ile AKP Grup Başkanvekili Mustafa Eliştaş’dır. Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer: ‘ Ben öğretmen olmak isteyenleri, Eminönü'ndeki caminin önünde bekleyen güvercinlere benzetiyorum. Bekliyorlar ki biri önlerine yem atsın’ ve ‘ Atama bekleyen öğretmenler kendisine başka iş bulsun.’ diyerek öğretmenlerimizi aşağılamaktadır. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Ömer Dinçer, Öğretmenlere şahsiyet kazandırmak isteyen bir insandır.” diyerek öğretmenlerimize hakaret etmiştir. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ‘ Öğretmen 1.800 TL maaş alıyormuş, ne iş yapıyorlar? Git git gel. Beğenmeyen başka iş yapsın.’ diyerek öğretmenlerimizi ve öğretmenlik mesleğini küçümsemektedir. Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı ve AKP’li yöneticilerin; öğretmenlerin çalışma saati, maaşları ve öğretmen atamalarına ilişkin bu yanlış ve kamuoyunu yanıltan açıklamaları öğretmenlerimizin psikolojik olarak yıpranmalarına yol açmakta, öğretmenler ile diğer kamu görevlilerini ve toplumu karşı karşıya getirmektedir.


            Öğretmenlerle ilgili yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Geleceğimizin güvenceleri olan çocuklarımızı hayata hazırlayan öğretmenlerimiz hala en temel ihtiyaçlarını gidermekte zorluk çekmekte, ekonomik problemler karşısında çaresiz kalmaktadır. Öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinden vergi kesilmemesine, Öğretmenlere fiilî hizmet süresi zammı ( yıpranma zammı ) verilmesine, Öğretmen maaşlarına 350'le 400 lira arasında ve emekli öğretmen maaşlarının da 350 lira arttırılmasına, Öğretmen atamalarının önündeki kadro engelinin kaldırılarak boş öğretmen kadrolarının doldurulmasına, Öğretmenlerin eğitim ve öğretim tazminatının yükseltilmesine, Öğretmen taban aylığı ve özel hizmet tazimatının artırılmasına yönelik kanun teklifi verdik. Yönelik kanun teklifleri verdik. Ancak Öğretmenlerimizin sorunları karşısında duyarsız kalan AKP Hükümeti, öğretmenlerimizin özlük ve sosyal haklarına yönelik bu kanun tekliflerimizi ya gündeme alamamış ya da reddetmiştir.” dedi.

 

            MHP’li AKÇAY sözlerine şöyle devam etti: “ Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Başöğretmenlik unvanının verilişinin 85. ve bu anlamlı günün ‘Öğretmenler Günü' olarak kutlanmaya başlanmasının da 32. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Elbette öğretmenlerimizin değerini ve önemini yalnızca bir günle sınırlamak doğru değildir. Geleceğimizin güvenceleri olan çocuklarımızı hayata hazırlayan, bilgiyle tanıştıran ve onlara irfan kazandıran öğretmenlerimizin fedakâr ve özverili çalışmalarını, milletimizin gelişmesi ve aydınlanması amacıyla gösterdikleri eşsiz çabayı her fırsatta takdir etmek ve haklarını teslim etmek hepimizin temel sorumluluklarından biridir. Birkaç gündür sosyal medyada, Başbakan Erdoğan’ın öğretmenler gününde öğretmenlere bir sürpriz yapacağına yönelik haberler yer almaktadır. Öğretmenlerimizin özlük ve sosyal haklarına yönelik birçok teklifimizi bu güne kadar ya gündeme almadınız, ya da reddettiniz. Milli Eğitim Bakanlığındaki 127 bin boş öğretmen kadrosuna atama yapılmasına yönelik bu teklifimizi kabul ederseniz öğretmen adaylarına en güzel öğretmenler günü hediyesi vermiş olursunuz. Bu vesile ile 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tüm öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, tüm öğretmelerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve hayatta olmayan muhterem öğretmenlerimize de Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum”