29 Temmuz 2015 Çarşamba

Ahmetli’ye Nefes Aldıracak Çalışma


MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin Ahmetli ilçesinde gerçekleştireceği ve ilçenin trafik sorununa büyük ölçüde kalıcı çözüm sağlayacak kavşak projesinde son aşamaya gelindi. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projenin son halini görüşmek üzere Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan’ı makamında kabul etti. Projenin Ahmetli için çok önemli olduğunu belirten Alhan, Başkan Ergün’e teşekkür etti.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ahmetli’de trafik sorununu ortadan kaldıracak kavşak projesini incelemek amacıyla Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan’la makamında bir araya geldi. Ahmetli’ye yapılacak ve ilçenin en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununu büyük ölçüde rahatlatacak kavşak projesinin son aşamasına geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ahmetli’ye nefes aldıracak bu kavşak projesinde artık sona gelindiğini ve sadece ihale sürecinin kaldığını belirtti.  toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Başkan Danışmanı Ahmet Turgut, Etüt Proje Dairesi Başkanı Müge Kuğu, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu ile ilgili şube müdürleri katıldı.  Ahmetli’nin İzmir-İstanbul hattı üzerinde önemli bir konumda olduğunu belirten Başkan Ergün, bu projenin yatırım yapılması gereken öncelikli bir proje olduğunu ve Ahmetli’ye prestij kazandıracağını belirtti.
Projenin Son Süreci Başlamış Oldu
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılında Karayolları ile imzaladığı ön protokol ve mutabakat ile ön projelerin yapılması noktasında ilgili sürecin başladığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sürecin hızlanmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Başkan Ergün, “Karayollarından alınan onayların alınması ile geçen hafta mevcut paftalar üzerinde ilgili teknik ekiplerin incelemeleri üzerine proje son aşamasına geldi. Yapılan bu çalışmaları Ahmetli Belediye Başkanımızla istişare etmek ve onun da fikirlerini almak üzere kendisini davet ettik. Tüm ekibimizle bu projeyi görüşmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Kesin uygulama projelerinin de çizilmesine müteakip zannediyorum birkaç ay içerisinde kavşak projesinin yapım ihalesine çıkma noktasına geliriz. Ahmetli, İzmir-İstanbul karayolu üzerinde bulunduğu için ve trafiğin çok işlediği bir konumda olduğundan ölümcül kazalarda burada çok olmakta. Bu kavşak projesi yapılması gereken bir yatırım projesidir. Yapılacak olan bu çalışmanın Manisa’ya ve Ahmetli’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’ne Teşekkür
Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan ise önceki dönemde buna benzer bir projeye teşebbüs ettiğini fakat çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleştiremediğini belirterek, Ahmetli’ye yapılacak bu kavşak projesinin önemli bir yatırım olduğunu belirtti. Alhan, “Bu yol üzerinde iki yıl içerisinde birkaç tanesi yaralamalı, bir iki tane de ölümlü kaza oldu. Bu proje sayesinde artık burada bu tür kötü olaylar yaşanmayacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e böyle bir hayırlı hizmete vesile olduğu için teşekkür ediyorum. Ben olaya insani boyuttan bakıyorum, ekonomik boyuttan ayrı bakıyorum Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün bu projeye diğer projelerden önde tutarak çok büyük bir hamle yaptı. O yoldan günde ortalama 25 bin araç geçiyor. Bu projenin ivedilikle yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu kavşak projesinin milli ekonomiye de büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün olmak üzere bu projede emeği geçen ekibine teşekkür ediyorum. Çok önemli bir projeye imza atılacak” diye konuştu.