13 Temmuz 2015 Pazartesi

Üzüm Üreticilerine Sulama Desteği



MANİSA Büyükşehir Belediyesi, üreticileri desteklemek ve tarımı geliştirmek adına her gün yeni projelere imza atıyor. Manisalı üreticilerin ekonomik anlamda kalkınması için çalışma yürüttüklerini belirten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, Ahmetli ilçesine bağlı Gökkayalı üzüm üreticilerine 300 dekar bağın sulanması için damlama su verilmeye başlandığını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi kırsal alanda kalkınmayı gerçekleştirmek adına, geliştirdiği projelerle üzüm üreticilerine desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda Ahmetli ilçesine bağlı Gökkaya Mahallesi’nde 300 dekar üzüm bağının sulanması için damlama sulama sistemlerine su verildiği belirtildi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, Gökkayalı 37 üreticinin bağını sulamak amacıyla talepte bulunduklarını belirtti. 300 dekar alanı sulamak için MASKİ’ye ait sulama sondajlarından, üreticilere destek verildiğini söyleyen Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, talebin artması halinde su vermeye devam edeceklerini ifade etti. Çiftçilere gelir artışı sağlayacak projelerle üreticilerin yüzünü güldürmeyi amaçladıklarını belirten Okkalı, “Yeni projeler üreterek üreticilerimizin her zaman yanında olacağız” dedi.

Bağlarımız Yanmaktan Kurtuldu

Su talebinde bulunan Gökkaya Mahalle Muhtarı Kadir Türker ve Gökkayalı üzüm üreticisi Ali Özönder, havaların birden ısınması sonucu bağların su ihtiyacının arttığını belirterek, damlama su vererek bağlarının yanmasını önleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e üzüm üreticileri adına teşekkür etti.