14 Temmuz 2015 Salı

Binler Gönül Sofrasında Buluştu


MANİSA Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 15’inci Yunus Emre’yi Anma etkinlikleri ve Kadir Gecesi Özel programı binlerce Manisalı’yı gönül sofrasında buluşturdu. Etkinlik için Kula ilçesine akın eden binlerce vatandaşı selamlayan Başkan Ergün, “Birlik ve beraberliğimiz bu manevi gecede ve Yunus Emre’nin gönül sofrasında pekiştirdik” dedi.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde Manisalılar Yunus Emre diyarında buluştu. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğiyle Kula ilçesine bağlı Emre Mahallesi’nde düzenlenen Yunus Emre’yi Anma etkinlileri ve Kadir Gecesi özel programına Manisalılar adeta akın etti. 17 ilçeden Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılan ücretsiz servislerle Kula Emre Köyü’ne taşınan vatandaşlar Yunus Emre Türbesinde dua edip, bir araya geldiler. Kadir Gecesine özel hazırlanan programa MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay, Zeynel Balkız, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, daire başkanları, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Başkan Ergün’e Sevgi Seli

Emre Köyü’nde büyük bir ilgiyle karşılanan Başkan Ergün, vatandaşlarla selamlaştı. Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesini ziyaret eden Başkan Ergün, türbede dua etti. Ardından Manisa Büyükşehir Belediye Mehteri konserini izleyen Başkan Ergün, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları kırmadı. Meydanda kurulan iftar sofralarını teker teker ziyaret eden Başkan Ergün, vatandaşların Kadir Gecesini kutladı. Başkan Ergün’e büyük bir ilgi gösteren vatandaşlar, Büyükşehri Belediyesi’nin hizmetlerinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Özellikle çocukların ilgisiyle karşılaşan Başkan Ergün, çocuklarla da fotoğraf çektirdi.

Dualarla Oruçlar Açıldı
Tüm vatandaşlarla tek tek tokalaşan Başkan Ergün, yaptığı konuşmada çok anlamlı bir gece yaşadıklarını belirterek, Kadir Gecesi’nde Yunus Emre diyarı Kula’da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Başkan Ergün, “Bugün Kadir gecesi olması münasebetiyle Kula’da geleneksel hale gelen Yunus Emre ve Tabduk Emre Kadir Gecesi etkinliklerinde bir kere daha buluştuk. 10 binin üzerindeki hemşerilerimize kardeşlerimize değişik ilçelerden mahallelerden illerden gelen buradaki hazirun ile beraber olmaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Geçtiğimiz sene Büyükşehir Belediyesi olduktan sonraki süre içerisinde Kula Belediye Başkanımız ile beraber organize etmiş olduğumuz bu güzel etkinliğe büyükşehir olarak bizler de her türlü desteği gayreti ve her türlü imkânı verme noktasında olduk. Ve bu sene de tekrar bunu yaşadığımız için çok mutluyuz. Her şeyden önce bu gece duaların kabul edildiği küslüklerin bittiği kırgınlıkların bittiği ve bundan sonraki her günümüzün çok daha mutlu huzur içerisinde sevgi içerisinde barış içerisinde, ülkemizde barışın daha da yerleştiği kavgaların olmadığı bir yıl arzu ediyorum. Bu vesile ile burada bulunan hemşerilerime teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki senelerde deyine bu gecelerde buluşuruz. Bu vesile ile başta Kula Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun ve bütün çalışanları, etkinlikte emeği geçen, sonuçta burada hizmet noktasında bulunan bütün kardeşlerimize de Allah razı olsun diyorum” diye konuştu. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’da bu etkinliğin tüm Manisa’yı Kula’da buluşturduğunu belirterek, bu geleneğin yıllarca sürmesini diledi. Yunus Emre’nin gönül sofrasında buluşan yaklaşık 7 bin vatandaş, okunan dualar eşliğinde oruçlarını açtı.