28 Kasım 2015 Cumartesi

Büyükşehir Teyakkuzda


Manisa Büyükşehir Belediyesi, akşam saatlerinde başlayıp halen devam eden yağış nedeniyle 17 ilçede teyakkuz halinde yoğun bir şekilde çalışıyor.
MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, aşırı yağışlar nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamaması için Manisa’nın 17 ilçesindeki her noktaya müdahale ediyor.
MASKİ Genel Müdürlüğü, akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar etkili olan aşırı yağışlar sırasında ve sonrasında vatandaşların can ve mal kaybına maruz kalmaması için tüm ekiplerini hazır bulundurarak 17 ilçede hızlı bir şekilde çalışmalarını gerçekleştiriyor. MASKİ Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nca koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalar kapsamında vatandaşlar tarafından bildirilen tüm adreslere müdahalede bulunuldu. Çalışmalar hakkında açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tüm ekiplerin akşam saatlerinden itibaren teyakkuz halinde olduğunu belirterek, “Kent merkezinde ana kanal ve vatandaşlara ait parsellerde ekiplerimize bildirimi yapılan 115 noktaya ve ekiplerimizin tespit ettiği alanlara müdahale edildi. Ayrıca mevsim durumundan dolayı kuru yapraklar nedeniyle randımanlı çalışmayan yaklaşık 500 yağmursuyu ızgarasına da müdahale gerçekleştirilerek ızgaralar temizlendi. Öte yandan şehir içerisinden geçen Kuşlubahçe, Uncubozköy ve Mevlevihane’deki derelerde de taşkın olmaması ve vatandaşların sorun yaşamaması için müdahalede bulunuldu.” dedi.
İlçelerde de müdahaleler yapıldı
MASKİ ve İtfaiye ekiplerinin sadece Manisa merkezde değil, tüm il genelinde teyakkuz halinde olduğunu belirten Başkan Ergün, aşırı yağış yaşanan ilçelerde ekiplerin müdahaleler gerçekleştirdiğini söyledi. Yağışın etkili olmadığı ilçelerde ise ekiplerin hazır bulunarak rutin ızgara temizlik çalışmalarını yürüttüğünü kaydeden Başkan Ergün, yağışların önümüzdeki günlerde de devam etmesinin beklendiğinden ekiplerin teyakkuz halinde çalışmalarına devam edeceğini söyledi.