20 Ekim 2016 Perşembe

KENTTEKİ GENÇLER KÖY HAYATINI YAŞAYARAK ÖĞRENİYOR


       Manisa'da Ahmetli Gençlik Merkezi tarafından hayata geçirilen "Kentten Köye Gençlik Köprüsü" projesi kapsamında üniversiteli öğrenciler köy hayatını yaşayarak tanıdı. Köydeki evlere sürpriz ziyaretlerde bulunarak yaşlılarla sohbet eden gençler, köy işlerinde kadınlara yardım etti.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Manisa'daki Ahmetli Gençlik Merkezi, gençlerin köy hayatını tanımaları amacıyla "Kentten Köye Gençlik Köprüsü" projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında 20 gönüllü genç ziyaret ettikleri Gökkaya Mahallesi’nde kendilerini köy yaşantısının içerisinde buldu. Gençlik lideri Tayyar Selvi eşliğinde evlere sürpriz ziyaretler yaparak yaşlılarla sohbet eden öğrenciler, hayatlarında ilk kez keçi sütü sağdı. Gençler konuk oldukları evlerde de kadınlara yardım ederek köy kültürünü yakından tanıdı. Gençler ziyaret ettikleri bir evde ise odun ateşinin başında köy yemekleri yaptı. Köyü gezen gençler ayrıca dışarıda çalışan kadınlara da yaptıkları işlerde yardım etti.

YAŞLILAR DUYGUSAL ANLAR YAŞADI
       Gençlerin köy hayatını tanımalarını amaçlayan proje kapsamında öğrenciler bir çok eve süpriz ziayretlerde bulundular. Ziyaretlerde öğrencileri karşısında gören yaşlılar büyük mutluluk yaşadı. Gençlerle uzun süre sohbet eden yaşlılar bazen duygu dolu anlar yaşadı. Kapılarının her zaman açık olduklarını dile getiren yaşlılar gençler tarafından ziyaret edilmelerinin kendilerini mutlu ettiklerini ifade ettiler.

GENÇ KIZLAR KÖY YEMEKLERİ YAPTI
Gençler gittikleri bir evde köy sofrasına konuk oldu. Gördükleri her işi kendileri yapan gençler yemekleri de kendileri hazırladı. Genç kızlar ilk kez odun ateşinin başında yemek yaptı. Sofrayı da hazırlayan gençler köy kadınlarından tam not aldı.

HAYATLARINDA İLK KEZ KEÇİDEN SÜT SAĞDILAR
       Köy kültürünü her yönleriyle gören öğrenciler süt sağmayı da ihmal etmedi. Öğrenciler hayatlatında ilk kez keçi sütü sağdı. Gençlerin süt sağması renkli görünlere sahne oldu. Keçi sütü sağmakta biraz zorlanan öğrenciler, birkaç denemeden sonra süt sağmayı başardı. Ayrıca kırsal bölgede bulunan Gökkaya Mahallesi’ni gezen öğrenciler, dışarıda iş yapan kadınlara da yardım ederek ilk kez gördükleri köy işlerini yapma imkanı buldu.

GENÇLER MUTLULUKLARINI DİLE GETİRDİ
       Proje sayasinde köy yaşantısını yakından tanıdıklarını belirten gençler, gittikleri her evde kapıların kendilerine açıldığını ve kendilerine gösterilen misafirperverliğe hayran kaldıklarını dile getirdiler. Hem kendilerinin hem de köyde yaşayan yaşlıların çok mutlu olduğunu ifade eden öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür etti. Gençlerin köy hayatını tanımalarını amaçlayan "Kentten Köye Gençlik Köprüsü" projesi 4 ay sürecek. 4 ay boyunca gençler toplamda 16 köyü ziyaret edecek.