4 Ekim 2016 Salı

Yörükler, Turgutlu’da 3.Yörük Şenliğinde Buluştu

Turgutlu’da bu yıl 3’üncü kez gerçekleştirilen Yörük Şenliği, Türkiye’nin dört bir yanındaki yörükleri buluşturdu. Kortej yürüyüşü ve çeşitli etkinliklerin de gerçekleştirildiği şenliğe Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy da katıldı. 

Turgutlu Kaymakamlığı, Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 3’üncü kez düzenlenen Yörük Şenliği binlerce yörüğü bir araya getirdi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yörük derneklerinin katılımıyla gerçekleştirilen şenlik Koza Pazar’ında kortej yürüyüşüyle başladı. Şenliğe Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy, Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğu, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen dernek başkanları ve temsilcileri katıldı. Şenlikte  Balıkesir Karesi Atlı ve Okçuluk Kulübü’nün gösterileri büyük ilgi çekti. Şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavetinin de okunduğu şenliğin açılış konuşmasını yapan Turgutlu Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mestan Avşar, yörük kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Turgutlu Kaymakamı Uğur Turhan ve Belediye Başkanı Turgay Şirin ise yaptıkları konuşmalarda şenliğin düzenlenmesinden emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yörük kültürünün tanıtılması çok önemli

Konuşmasına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını ileterek başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş de, “Üç yıldır devam eden bu şenliği Yörük Kültürü’nün tanıtılması ve sürdürülmesi açısından çok önemli buluyoruz. Çünkü Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Manisa’mızda da çok sayıda Yörük kardeşimiz yaşamaktadır. Yörüklerin geçmişinde her erkek bir Ertuğrul Gazi’dir. Her kadın bir Hayme Ana’dır. Yapılan bu şenlikler üç kıtaya hükmetmiş Osmanlı’nın ruhunu milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektedir. Yine bu şenliklerde Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar Türk’ün gür sesinin duyurulması, Türk’ün sözünün geçmesini ortak ülkü olarak dile getirmeliyiz. Yörükler, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin birlik beraberlik, huzur ve güveninin temel taşı olmaya devam edecektir” dedi.