26 Kasım 2016 Cumartesi

Dünya Zeytin Günü Zeytin Diyarında Kutlandı




Zeytinin başkenti Akhisar’da “Dünya Zeytin Günü” düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Program çerçevesinde Sindelli Mahallesi’nde zeytin bahçesinde kahvaltı yapıldıktan sonra, düzenlenen panelde zeytin üreticisinin sorunları ve talepleri masaya yatırıldı. Protokol üyeleri tarafından temsili hasat yapıldıktan sonra, zeytinin üretim aşamaları incelendi.

Akhisar’da geleneksel olarak düzenlenen zeytin hasat şenliği, bu yıl “26 Ekim Dünya Zeytin Günü” ile birlikte kutlanınca coşku ikiye katlandı.  Asırlık zeytin ağaçlarının altında köy kahvaltısı ile başlayan programa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Milletvekilleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç,  Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, oda ve dernek başkanları ile zeytin üreticileri katıldı. Kahvaltı programının ardından, düzenlenen panelde zeytin üreticisinin sorunları ve talepleri masaya yatırıldı. Panelin ardından protokol üyeleri tarafından asırlık zeytin ağaçlarından temsili olarak hasat yapıldı. 

Asfalt Çalışmasına Manisalı Vekilden Teşekkür

Düzenlenen programda, Manisa'nın 17 ilçesinde başlattığı asfalt atağıyla vatandaşları konforlu yola kavuşturan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, Akhisar Sindelli Mahallesi güzergâhında yaptığı asfalt çalışması AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber tarafından da takdirle karşılandı. Yapılan asfalt çalışmasını çok beğendiğini dile getiren Berber, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Büyükşehir Üreticinin Yanında

Üreticinin yanında olacak yatırımları bir bir hayata geçirdiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, “Akhisar’da üreticilerimizin yoğun olarak kullandığı, ürünlerini piyasaya sürebileceği gurup yollarında asfalt çalışması yaptık. Bunun yanı sıra Akhisar ilçemizde zeytin ve zeytinyağı üreticilerimize hasat aşamasında ürünlerinden en üst seviyede kaliteyi yakalamaları amacıyla 6 bin adet plastik kasa dağıttık. Bunun yanı il genelinde üreticilere bulunduğu bölgeye göre meyve fidanı desteği sağlıyoruz. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticinin yanında olduğumuzu dile getirmek isterim” dedi.