14 Kasım 2016 Pazartesi

Manisa Bezi Defilesi Büyüledi


 

            Tarihi Manisa bezini yaşatmak amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen Manisa Bezi Dokuma Kursu kursiyerleri, hünerlerini düzenledikleri defileyle sergiledi. Davetlilerin beğeniyle izlediği defilede yer alan gelinlikten, abiyeye, bindallıdan ev dekorasyonu ürünlerine kadar çok sayıda eser Kültür Merkezi’nde açılan sergide ziyaretçilerini bekliyor.

            Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde İş-kur ve Halk Eğitim işbirliğinde düzenlenen Manisa bezi dokuma kursundan çıkan ürünler düzenlenen defilede sergilendi. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen defileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Adem Gökçe, Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve çok sayıda Manisalı vatandaş katıldı.

Büyük beğeni topladı

            Manisa bezi, 20 kursiyerin yedi aylık eğitimi sonunda ortaya çıkardığı ürünlerle tekrar değer buldu. Manisa bezinden yapılmış olan gelinlik, bindallı, abiye ve elbiselerin sergilendiği defileyi davetliler beğeniyle izledi.  Protokol üyeleri, defilenin sonunda kurs eğitmeni Fatma Özkahraman’ı tebrik ederken, Manisa bezi dokuma kursu kursiyerlerine de belgelerini verdi.

Ziyaretçilerini bekliyor

            Tarihi Manisa bezinden yapılmış olan 50 eser defilenin ardından Kültür Merkezi Lale Salonu’nda açılan sergide görücüye çıktı. “Yaşattığımız Tarih Manisa Bezi” adını taşıyan sergi, 18 Kasım tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.