23 Kasım 2016 Çarşamba

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün’den Öğretmenler Günü Mesajı


       MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Ergün, “İnsan yetiştirme sanatını icra eden öğretmenlerimiz ellerindeki işlenmemiş cevherleri, azimle, sabırla, sevgiyle birer şahesere dönüştürürler” dedi.

       24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Savaş cephelerinde ‘Başkomutan’ sıfatıyla büyük Türk milletini bağımsızlığa kavuşturan Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin emperyalist kuvvetlere karşı kazandığı zaferi eğitim ve bilimle taçlandırmak için gece-gündüz demeden çalıştı. Cumhuriyetin ilanının ardından Anadolu’yu karış karış gezen Büyük Önder Atatürk, halkın Arap alfabesini okumakta ve yazmakta zorlandığını görüp, en büyük devrimlerinden bir tanesi olan Harf İnkılabı’nı hayata geçirdi. Eğitim ve öğretimin yaygınlaştırılmasından yana olan bu büyük şahsiyetin Bakanlar Kurulu’nun kendisine ‘Başöğretmen’ unvanı verişini kabul etmesinin yıldönümü olarak, 24 Kasım 1981’den beri bu gün, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır” dedi.

Öğretmek yüce bir görevdir”
       Öğrenmek kadar öğretmenin de önemli olgu olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “Yaşamımızda ailemizden sonra bizleri yetiştiren ve geleceğe hazırlayan en önemli kişiler, şüphesiz öğretmenlerimizdir. Adeta bir mum gibi binlerce insana ışık veren öğretmenlerimiz, yılda sadece bir gün değil, her gün başımızın tacıdırlar. Günümüzde devletlerin gücünün, bilim insanlarının sayısı, bilim ve teknolojideki seviyeleriyle ölçüldüğünü düşünürsek, öğretmek gibi yüce bir görevin ifa edilmesi olan öğretmenlik mesleğinin önemi bir kez daha ortaya çıkar. İnsan yetiştirme sanatını icra eden öğretmenlerimiz ellerindeki işlenmemiş cevherleri, azimle, sabırla, sevgiyle birer şahesere dönüştürürler. Çünkü onlar bilirler ki, bu şaheserler geleceğin garantisi, aydınlık yarınların umududurlar” dedi.

Öğretmenler Günü Kutlu Olsun
       Şehit edilmiş ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenleri rahmetle anan Başkan Ergün, “Bu duygularla hayatımızın en önemli yerinde bulunan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Bu necip milletin bilimin ışığında ilerlemesini hedef olarak koyan, geometri kitabı bulunan Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebedi hayata göç etmiş tüm öğretmenlerimizle hain örgütler tarafından şehit edilmiş kahraman öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Öğretmenlerimizin haklarını aldığı, atamalarının zamanında yapıldığı ve aydın insanların yetiştirildiği bir Türkiye dileğiyle bir kez daha tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum” diye konuştu.