18 Kasım 2016 Cuma

MHP’Lİ AKÇAY’DAN “TECAVÜZCÜYE CEZA ERTELEMESİ” TEPKİSİ: “KABUL EDİLEMEZ”


MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay AKP’nin gece yarısı önergesiyle getirdiği “Cinsel istismar suçunda mağdurla evlenen tecavüzcünün cezasının ertelenmesine” ilişkin önerge hakkında “Bu düzenleme kabul edilemez. Bu düzenleme kadının yaşam hakkının ihlalidir. Bu düzenleme tecavüzü meşrulaştırır.” dedi.

TBMM Genel Kurulunda Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerince verilen bir gece yarısı önergesiyle cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16 Kasım 2016'ya kadar işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda CMK'deki koşullara bakılmaksızın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmişse cezanın infazının ertelenmesine karar verilebilecek.

AKP’nin verdiği önergeyle ilgili bir açıklama yapan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay önergenin bırakın yasalaşması, mecliste görüşülmesi dahi kabul edilemez. Bu önerge tecavüzü ve tecavüzcüyü onaylama ve koruma çabasıdır.” dedi.

Önergenin gerekçesinin akla durgunluk verici ifadeler içerdiğini belirten MHP’li Akçay “Önergenin gerekçesinde “Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın işlenen cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi durumunda fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine imkan veren düzenleme yapılmaktadır.” denmektedir. Cinsel istismar cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkilemeksizin nasıl gerçekleşecektir?” dedi.

MHP’li Akçay açıklamasına şöyle devam etti: “AKP milletvekillerinin verdiği önergeyle mağdur kadınların ve kız çocuklarının istismarcısıyla evlendirilmesi yönünde bir baskı oluşacaktır. Son yıllarda kadına yönelik her türlü şiddetin arttığı bir dönemden geçiyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak hükümetin sorumluluğundadır. Hükümet bu görevini yerine getirmek için suçu hukukileştirme ve meşrulaştırma yöntemini kullanamaz. Çocuklarımızın cinsel istismarı suçtur; suçla ve suçluyla mücadele etmek de hükümetin en önemli vazifesidir.”

Meclis’e sunulan önerge, MHP ve CHP’li milletvekillerinin itirazları sonucu karar yeter sayısı bulunamadığı için Salı günü tekrar oylanacak.